ΑΙΜΙΛΙΑ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Αιμιλία Υψηλάντη κατά Γιώργου Κιμούλη: «Δέχθηκα ψυχολογική βία – Τον λυπάμαι για τη μοναξιά του»

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Μία ακόμη ηθοποιός προστίθεται στη μακρά λίστα των γυναικών που κατήγγειλαν λεκτική και ψυχολογική βία από τον Γιώργο Κιμούλη. H Αιμιλία Υψηλάντη μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε Γίνεται» του Alpha θέλησε να μοιραστεί τη δική της εμπειρία κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Η Αιμιλία Υψηλάντη σχολιάζοντας τις καταγγελίες ηθοποιών εις βάρος του Γιώργου Κιμούλη έκανε την αποκάλυψη τονίζοντας πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να την ακυρώσει ως προσωπικότητα κι ως καλλιτέχνη.

Όσα εξομολογήθηκε η Αιμιλία Υψηλάντη

«Εγώ έχω προσωπική εμπειρία με τον Γιώργο Κιμούλη. Όταν άκουσα την κυρία Δούκα κατάλαβα ακριβώς τι έλεγε, όπως και πολλές Ελληνίδες πρωταγωνίστριες. Δεν κρίνουμε για το ταλέντο αλλά κάποιοι έχουν αήθεις και κάκιστες συμπεριφορές προς συναδέλφους κι αυτό όχι στην προσπάθεια μιας πρόβας αλλά από οργανωμένη αντίληψη να εξοντώσουν τον άλλον ως προσωπικότητα κι ως καλλιτέχνη.

Πριν από 30 χρόνια δούλεψα μαζί του κι ήμασταν μαζί με την Μαριάννα Τουμασάτου που δεν ξέρω αν κατάλαβε την άσκηση βίας από τον ίδιο προς εμένα. Είχε όμως την εξυπνάδα και τη σκηνική ευφυΐα να χρησιμοποιήσει εκλεπτυσμένες μεθόδους για να με ακυρώσει ως προσωπικότητα και καλλιτέχνη. Είναι πολύ δύσκολα να τα αποδείξω αλλά κάποιοι συνάδελφοι νομίζω ότι το πήραν χαμπάρι.

Δεν έγιναν αυτές οι καταγγελίες για να χωριστούν στρατόπεδα αλλά για να εξαλειφθεί η πληγή. Εγώ βγαίνω και λέω την ψυχολογική βία που είχα υποστεί ως πρόεδρος του ΣΕΗ. Αν ο Γιώργος Κιμούλης πάει τη Ζέτα Δούκα στα δικαστήρια, εγώ είμαι στο πλευρό της.

Ελπίζω να καταλαβαίνει ο ίδιος τι κάνει. Τον λυπάμαι για τη μοναξιά του και τον οικτίρω. Ότι χρειάζεται να κάνει αυτά, για να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του. Εγώ έχω την ηλικία να καταλάβω τον άλλον, όχι όμως ένα νέο κορίτσι που καταρρακώνεται ψυχολογικά».