#ΔΕΝΕΙΣΤΕΜΟΝΕΣ

Ζέτα Δούκα: Η πρώτη δήλωση μετά τις καταγγελίες για τον Γιώργο Κιμούλη

24MEDIA Αγγελική Καλαμαρά

Πριν από λίγες ημέρες, η Ζέτα Δούκα, ήταν το πρόσωπο που αποφάσισε να μιλήσει ονομαστικά για έναν συνάδελφό της, από τον οποίο όπως ισχυρίζεται δέχθηκε λεκτική, ψυχολογική και σε μία περίπτωση σωματική βία. Η Ζέτα Δούκα δήλωσε πώς ο Γιώργος Κιμούλης ήταν εκείνος που την είχε υποβάλει σε βιώματα ψυχολογικής και λεκτικής βίας στη συνεργασία τους στο θέατρο το 2008. Η εξομολόγηση έγινε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και δημιούργησε στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο κύμα καταγγελιών εναντίον του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εξομολόγησή της στην εκπομπή του Mega, η Ζέτα Δούκα έκανε την πρώτη της δήλωση στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open. Λιτή η δήλωση της ηθοποιού ενημερώνει για τις εξελίξεις στην υπόθεση και κλείνει με μία ευχή σημαντική.

«Ευτυχώς το ζήτημα παίρνει το δρόμο που του αρμόζει, από μόνο του. Εύχομαι να είστε καλά και πάντα στο δρόμο της αλήθειας», είπε η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή του Open. Ο Γιώργος Κιμούλης ήδη από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη της ηθοποιού στο Mega, δήλωσε πως θα απαντήσει με μήνυση και αγωγή εναντίον της.

Την ίδια ώρα η Κατερίνα Γερονικολού δημοσίευε τη δική της εξομολόγηση για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη τον οποίο κατηγόρησε για εργασιακό εκφοβισμό. Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, η Ευδοκία Ρουμελιώτη ήρθε να προσθέσει και τα δικά της βιώματα, για τα οποία είχε μιλήσει πρώτη πριν από καιρό, στη σύντομη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη. Η ηθοποιός τόνισε ότι ο Γιώργος Κιμούλης την κακοποίησε ψυχικά. Η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη ήταν το τέταρτο πρόσωπο που μίλησε δημόσια για μία συνεργασία στην οποία βίωσε την τρομοκρατία και τον φόβο. Ηθοποιοί που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του, όπως η Φαίη Ξυλά και η Κατερίνα Παπουτσάκη μίλησαν για μία πολύ δύσκολη συνεργασία.

«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός. Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ζέτα Δούκα στην καταγγελία της που μοιάζει να άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου.

«Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη», σημείωσε.