ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Απάντησε στους ισχυρισμούς του Φιλιππίδη περί σχέσης τους, εν γνώση της συζύγου του

24MEDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Κατηγορούμενος για βιασμό αλλά και δύο απόπειρες βιασμού είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, αποφάσισε ότι το υλικό που συγκέντρωσε κατά την προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών εις βάρος του ήταν αρκετό για να του ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ποινική δίωξη για τρεις κακουργηματικές πράξεις. Κατηγορίες τις οποίες ο ηθοποιός αρνείται κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο στο υπόμνημά του για ψεύδη και ύπαρξη συναίνεσης εκ μέρους των γυναικών.

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά του κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση και παρουσιάζει τον εαυτό σου ως θύμα μιας «αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματα τους στην δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι». Απαντώντας στους ισχυρισμούς της γυναίκας που του έκανε καταγγελία για βιασμό, ο ηθοποιός αντέστρεψε τους ρόλους. Επίσης, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν έλειψε από τις αναφορές του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κάνει λόγια για σχέση με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, εν γνώσει της Ελπίδας Νίνου

Από το υπόμνημά του, λοιπόν, δεν έλειψε και η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός απάντησε στην καταγγελία της, η οποία συνοδεύτηκε από αυτές της Λένας Δροσάκη και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και παρόλο που δεν του ασκήθηκε δίωξη λόγω παραγραφής τους.

Όπως ισχυρίστηκε ο ηθοποιός, οι δυο τους διατηρούσαν ερωτική εξωσυζυγική σχέση εν γνώση της συζύγου του, Ελπίδας Νίνου. «Η γνωριμία μου με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000. Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ έντονη έλξη. Ήδη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση “Οι ηλίθιοι” στο θέατρο Βρετάνια τη σεζόν 2000-2001 είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες.

Συνευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών. Είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά τη διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση. Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει. Συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά» αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα ο ηθοποιός.

Η απάντησή του στην κατηγορία για βιασμό

Αναφερόμενος στη κατηγορία για βιασμό, ο Πέτρος Φιλιππίδης σημείωσε: «Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική. Φυσικά, ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά. Δεν της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως, εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα. Ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση. Τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Realnews, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες είναι «απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες. «Οι λοιπές καταγγελίες αποτελούν, εμμέσως πλην σαφώς, λόγω της συνένωσής τους σε μία δικογραφία, μομφές σε βάρος του προσώπου μου, οι οποίες, πέραν του ότι δεν είναι ποινικώς αξιόλογες, με προσβάλλουν κατάφωρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει παράλληλα πως «ουδέποτε προέβη σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία».

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους απαντά στους ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη

Η απάντηση δόθηκε από το κοντινό περιβάλλον της ηθοποιού και μεταδόθηκε από το “Πρωινό” την Τρίτη, 18 Μαΐου. «Ισχυρίζεται ότι γνώριζε ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του Πέτρου Φιλιππίδη. Ήταν προετοιμασμένη λέει το περιβάλλον της. Είναι ψύχραιμη γιατί περίμενε ότι θα τα πει αυτά η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη. Ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπήρξε ερωτική σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αυτό που έκανε να βγει μπροστά, ήταν ώστε να στηρίξουν τα άλλα θύματα που είναι μη αναγνωρίσιμες γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος μετέφερε τα ακριβή λόγια που υποστηρίξαν τα άτομα του στενού της περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζουμε πως οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, κατηγόρησαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους». Με την καταγγελία τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ζήτησαν τη διαγραφή του.

Όσα είχε αποκαλύψει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους με την καταγγελία της

Η εκπομπή του Mega, «Πάμε Δανάη», εξασφάλισε την καταγγελία των τριών ηθοποιών και ο δημοσιογράφος, Άρης Καβατζίκης, διάβασε κάποια αποσπάσματα από αυτήν στον αέρα της εκπομπής. Στην καταγγελία της, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά το 2000 όταν εκείνη ήταν 24 ετών.

«Ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ και τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει. Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους. Όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου μια διαρκή ανησυχία που έφτανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου. Δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του» ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός στην καταγγελία της, που είχε τη μορφή επίσημου εγγράφου και το οποίο κατατέθηκε στο Πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ.

Η δημόσια τοποθέτηση του Σπύρου Μιχαλόπουλου και οι αιχμές στη Βάνα Μπάρμπα

Μέχρι στιγμής, ο Σπύρος Μιχαλόπουλος ο σκηνοθέτης της σειράς «Άγριες Μέλισσες», τάσσεται υπέρ της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους και κατά του Πέτρου Φιλιππίδη. Με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ίδιος αναφέρθηκε στο ήθος και την αξιοπρέπεια της ηθοποιού. Από την άλλη, έκανε μνεία στον Πέτρο Φιλιππίδη, αναφέροντας πως έχει χάσει τη μπάλα και αφήνοντας αιχμές για τη Βάνα Μπάρμπα, η οποία τον έχει υποστηρίξει δημόσια.