ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό στο ΣΕΗ

Papadakis Press

Μία ακόμα καταγγελία ηθοποιών προς συνάδελφό τους ήρθε να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, στον (όπως όλα δείχνουν δικαίως) ταραγμένο χώρο του θεάτρου, το βράδυ της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου. Οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου κατήγγειλαν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ζητώντας τη διαγραφή του. Την είδηση, που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega, επιβεβαίωσε το ΣΕΗ στο News 24/7.

Oι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, κατηγορούν τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους». Με την καταγγελία τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ζήτησαν τη διαγραφή του.

Μιλώντας με το ΣΕΗ, το News24/7 επιβεβαίωσε την εν λόγω καταγγελία, η οποία έγινε μετά από έγγραφη παραγγελία του δικηγόρου στον οποίο απευθύνθηκαν οι τρεις ηθοποιοί.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, στο οποίο απευθύνθηκαν οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, συγκροτήθηκε σε σώμα μόλις την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου. Η σύνθεσή του σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, αποτελείται από τους εξής: Πασχάλης Τσαρούχας (πρόεδρος), Ντίνα Αβαγιαννού (αντιπρόεδρος), Μαρία Μοσχούρη (γραμματέας), Τρύφωνας Ζάχαρης (οργανωτικός γραμματέας), Γιάννης Παναγόπουλος (αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ), Λίλα Καφαντάρη, Ειρήνη Λιγάτου (μέλη).

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας είχε σημειώσει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει συμβολικό χαρακτήρα. Μπορεί να κάνει συστάσεις αφού καλέσει τα εμπλεκόμενα μέρη και να καταλήξει να διαγράψει ηθοποιούς για ένα διάστημα ή για πάντα, αφού όμως έχει γίνει γενική συνέλευση. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, είχε αναφέρει μιλώντας σπρόσφατα στην εκπομπή «Πρωινό», ότι παράλληλα θα συσταθεί μία επιτροπή από ψυχολόγους και νομικούς και θα επιφορτιστεί με το έργο να συμβουλεύει τους ηθοποιούς που θα καταγγέλουν τέτοια περιστατικά σε σχέση με το αν η υπόθεσή τους μπορεί να φτάσει στη δικαιοσύνη αλλά και το εάν διατρέχουν τον κίνδυνο να μηνυθούν.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, σύζυγος της Λένας Δροσάκη, λίγη ώρα μετά την πρώτη μετάδοση της είδησης από το δελτίο ειδήσεων του Mega αντέδρασε στην είδηση μέσα από ένα Insta Story του.

Παπαχαραλάμπους Αναστασοπούλου Δροσάκη Instagram.com/abourdoumis

Ο ηθοποιός μοιράστηκε μία μόνο λέξη και emoji- δυναμίτες. Έγραψε λιτά: «Boom»