ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη εναντίον του για βιασμό και δύο απόπειρες

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Κατηγορούμενος για βιασμό αλλά και δύο απόπειρες βιασμού είναι πλέον ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, αποφάσισε ότι το υλικό που συγκέντρωσε κατά την προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών εις βάρος του ήταν αρκετό για να του ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ποινική δίωξη για τρεις κακουργηματικές πράξεις.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε προσωποποιημένη ποινική δίωξης εις βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη και πλέον ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού για δύο ακόμα διαφορετικές περιπτώσεις.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει με τη συνδρομή του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μεταβιβάζεται πλέον σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα ξεκινήσει να ερευνά την υπόθεση εκ νέου. Στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας θα επανεξεταστούν όλα τα στοχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως ώρας, ενώ ο τακτικός Εισαγγελέας θα προσπαθήσει να εντοπίσει και νέα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν την υπόθεση.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθεσε μέσω δικηγόρου ένα πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται εξολοκλήρου όσα του αποδίδονται και κάνει λόγο στο υπόμνημά του για ψεύδη και για ύπαρξη συναίνεσης εκ μέρους των γυναικών. Πλέον αναμένεται να κληθεί ξανά να απολογηθεί, στο τέλος της ανακριτικής διαδικασίας, για τις πράξεις που του αποδίδονται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

H πρώτη καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι το 2008 μέσα στο θέατρο Ήβη, δέχθηκε επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος την ανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις, η δεύτερη καταγγελία αφορά απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και η τρίτη καταγγελία αφορά σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014.

Πέτρος Φιλιππίδης: οι κατηγορίες εναντίον του, σύμφωνα με το News247

Οι εισαγγελικές αρχές τοποθετήθηκαν ως προς τις τρεις κατηγορίες, ύστερα από ισάριθμες καταγγελίες γυναικών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για τις μόνες αναφορές που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί, με τον Κώστα Σπυρόπουλο να έχει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος να ερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία καταγγελία βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, σύμφωνα με την οποία η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθ’ αυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις αφορούν σε απόπειρα βιασμού. Η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητό του, εκείνος -όπως αναφέρει- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.