ΣΧΕΣΕΙΣ

Στοματικό σεξ: 4 βήματα για να το απολαύσεις (και επιτέλους, να το απενοχοποιήσεις)

Unsplash

Αν μιλάμε για στοματικό σεξ σε άντρα, τα πράγματα είναι κάπως δεδομένα. Σύμφωνα με έρευνα του 2017 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, οι πιθανότητες για στοματικό σεξ από γυναίκες σε άντρες ήταν διπλάσιες. Άλλη έρευνα του 2016 σε εφήβους, έδειξε ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες θεωρούσαν αηδιαστικό το στοματικό σεξ σε γυναίκες.

Τι μας λέει αυτό; Ότι είναι λυπηρό που υπάρχουν ταμπού και απαρχαιωμένα στερεότυπα γύρω από το σεξ, εν γένει, και πιο συγκεκριμένα γύρω από τη γυναικεία απόλαυση. Ενώ θεωρείται αυτονόητο ότι θα κάνεις στοματικό σεξ σε έναν άντρα, το αντίστροφο είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ας βάλουμε ένα τέλος στην απορία και τους δισταγμούς και ας διεκδικήσουμε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Την απόλαυση και τον οργασμό που προκύπτει μέσα από το στοματικό σεξ. Αν ανήκεις στην κατηγορία που δεν επιλέγει κάτι τέτοιο, βεβαιώσου πρώτα ότι γίνεται σωστά και ότι δεν είναι μία πεποίθηση που έχεις λόγω στερεοτύπων (ή επειδή σου έτυχαν πολύ κακοί εραστές). Ποια είναι λοιπόν τα βήματα για να ανακαλύψεις τη χαρά του στοματικού σεξ αλλά και να δείξεις στον παρτενέρ σου πώς γίνεται;

Η σχέση με το σώμα σου

Κακά τα ψέματα, όλα ξεκινούν από το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς το σώμα μας και τι σχέση έχουμε με αυτό. Αν δεν ανακαλύψεις τον εαυτό σου, δεν ξέρεις τι σου αρέσει και τί όχι. Αν θεωρείς ότι η ευαίσθητη περιοχή είναι ελαφρώς αηδιαστική, πώς περιμένεις να καλωσορίσεις έναν άλλο άνθρωπο εκεί; Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να φροντίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου. Να απαλλαχθείς από ταμπού και να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην εξερεύνηση του σεξ.

Καθοδήγηση

Ένα ατελείωτο κεφάλαιο στην ιστορία του σεξ. Γυναίκες (και άντρες) που παραπονιούνται ότι δεν φτάνουν ποτέ σε οργασμό ή ότι ο παρτενέρ είναι άγαρμπος. Ποτέ δεν συνέβη καλό σεξ ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν επικοινωνούν και δεν καθοδηγούν εκείνη τη στιγμή. Δεν είπαμε να μιλάς σαν GPS. Μπορείς όμως να δείχνεις με ήχους, λέξεις και κινήσεις τι σου αρέσει και τι δεν λειτουργεί για εσένα. Αν μιλάμε για στοματικό σεξ, μπορεί να χρειαστεί να γίνεις πιο συγκεκριμένη. «Πιο δεξιά, πιο αριστερά, πιο αργά», μέχρι να συγχρονιστεί ο παρτενέρ και να καταλάβει τι θέλεις. Αν είναι έξυπνος, θα καταλάβει μέσα από την εκπαίδευση. Αλλά, όπως προείπα, πρέπει πρώτα να ξέρεις εσύ τι γίνεται στο σώμα σου.

Στοματικό σεξ με παραλλαγές

Φαντασία να υπάρχει και όλα γίνονται. Μην το φαντασιώνεσαι μόνο με εσένα ξαπλωμένη ανάσκελα και το ταίρι σου χαμηλά. Δοκίμασε διάφορες εναλλακτικές. Εσύ μπρούμυτα. Εκείνος ξαπλωμένος κι εσύ από πάνω. Εσύ όρθια και εκείνος γονατιστός. Η στάση 69, επίσης, μπορεί να λειτουργήσει άψογα αν συγχρονιστείτε καλά μεταξύ σας.

Επικοινωνία

Το Α και το Ω, σε οτιδήποτε αφορά στη σχέση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να επικοινωνήσεις, αλλά και να το θες, με έναν άνθρωπο που κάνεις one night stand, αλλά θα έπρεπε να είναι δεδομένο σε μία σχέση. Το σεξ μπορεί να συζητηθεί και εκτός κρεβατοκάμαρας, τόσο όσο χρειάζεται. Από το να κάνεις ένα κομπλιμέντο για τις επιδόσεις ή για να μιλήσεις για κάτι που σου αρέσει πολύ και πώς θα ήθελες να το προσεγγίσεις. Αν νιώθεις ότι το στοματικό σεξ είναι κάτι που δεν σου αρέσει, είναι πολύ σημαντικό να το επικοινωνήσεις ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις όταν περάσετε στην πράξη.