ΥΓΕΙΑ

Σεξ το καλοκαίρι: Tips για να το απολαύσεις φροντίζοντας την υγεία σου

Unsplash

Μπορεί οι καλοκαιρινές, ερωτικές ιστορίες να είναι οι καλύτερες, ωστόσο, χωρίς την κατάλληλη προσοχή και πρόληψη, μπορεί να μετατραπούν σε εφιάλτη. Τo καλοκαίρι δίνει το τέλειο έδαφος για μια σειρά προβλημάτων υγείας, πολλά από τα οποία, αφορούν κυρίως τις γυναίκες. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να αφήσεις τους κινδύνους του καλοκαιρινού σεξ να ξεπερνούν τα απίστευτα θετικά του. 

Σεξ το καλοκαίρι σημαίνει ελευθερία

Σεξ το καλοκαίρι Unsplash

Η σεξουαλική δραστηριότητα το καλοκαίρι ακολουθεί ανάλογη πορεία με τη θερμοκρασία, ανοδική. Από τη μία η έκθεση στο ηλιακό φως ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης της καλής διάθεσης. Από την άλλη, οι διακοπές και ο ελεύθερος χρόνος που χαρίζουν, μας κάνουν πιο πρόθυμους για πειραματισμούς και γνωριμίες, ενώ οι ευκαιρίες για διασκέδαση αυξάνονται. Όλα αυτά βέβαια, δεν σημαίνουν πως πρέπει να παραμελούμε την υγεία, τη φυσική μας κατάσταση και την σωματική μας ευεξία. Το πνεύμα ελευθερίας που ξυπνά το καλοκαίρι, θέλει την προσοχή του. Ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με προβλήματα γυναικολογικής φύσης.

Tips για να απολαύσεις το σεξ το καλοκαίρι με ασφάλεια

Σεξ στην παραλία

Αυτό το τέλειο, απομονωμένο σημείο στην παραλία, μπορεί να φαίνεται το ιδανικό σκηνικό για σεξ, αλλά όταν η άμμος εισβάλλει στα λάθος μέρη, αυτό το ρομαντικό καταφύγιο μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε σκηνή θρίλερ. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι ότι ότι οι κολπικές πλύσεις μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ο κόλπος σου διαθέτει το δικό του φυσικό σύστημα καθαρισμού και μέσω εκκρίσεων, η άμμος θα βγει μόνη της με την πάροδο του χρόνου.

Με τη δύναμη του υγρού στοιχείου

Το σεξ στη θάλασσα μπορεί να είναι κάτι που έχεις ήδη σκεφτεί ή ήδη κάνει. Για την επόμενη φορά, ίσως θα ήταν χρήσιμο να ξέρεις τα παρακάτω: Ενώ μπορεί να φαντάζεσαι το νερό ως το απόλυτο φυσικό λιπαντικό, στην πραγματικότητα μπορεί να ξεπλύνει τη φυσική λίπανση του κόλπου σου. Κάτι που μπορεί να κάνει το σεξ δύσκολο και άβολο. Επιπλέον, η διείσδυση χωρίς την κατάλληλη λίπανση, μπορεί να προκαλέσει ρήξεις στα τοιχώματα του κόλπου. Μια άλλη κοινή παρανόηση για το υποβρύχιο σεξ: ΔΕΝ είναι μια φυσική μορφή αντισύλληψης. Τι μπορείς να κάνεις; Χρησιμοποίησε ένα λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη. Μια άλλη επιλογή: Χρησιμοποίησε αυτή τη μη συμβατική τοποθεσία για προκαταρκτικά παιχνίδια.

Extra tips για να απολαύσεις το σεξ το καλοκαίρι

  • Ένα μαγιό ακόμα: Κράτα στην τσάντα σου πάντα ένα εφεδρικό μαγιό για να αλλάζεις. Η υγρασία, είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν μυκητιάσεις και λοιμώξεις.
  • Προφυλάξου από την άμμο: Στην άμμο μπορεί να επωάζονται μύκητες και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Απόφυγε να σκουπιστείς με την πετσέτα που απλώνεις στην άμμο.
  • Το ντους το σωστό: Τα ντους το καλοκαίρι είναι πολύ τακτικά. Προτίμησε ένα υγρό καθαριστικό με όξινο ΡΗ, ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή και όχι τα κοινά αφρόλουτρα. Όπως είδαμε και και παραπάνω, απόφυγε τις κολπικές πλύσεις που διαταράσσουν την ισορροπία του κόλπου σου.
  • Πες ναι σε άνετα ρούχα και εσώρουχα: Προτίμησε βαμβακερά και όχι συνθετικά ρούχα και εσώρουχα. Απόφυγε τα στενά παντελόνια, που αυξάνουν την πίεση, την τριβή και τη θερμότητα τοπικά και αποτελούν παράγοντα εμφάνισης μυκητιάσεων.
  • Περίοδος και θάλασσα: Ειδικά τις 2 πρώτες ημέρες της περιόδου σου, απόφυγε το κολύμπι. Η χρήση κολπικών ταμπόν δε συστήνεται πέραν των 8 ωρών. Κατά την περίοδο σου, είσαι πιο ευάλωτη σε μικροβιακές λοιμώξεις των έσω γεννητικών οργάνων και σε πυελική φλεγμονή.
  • Ενυδατώσου: Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, είναι κομβικής σημασίας το καλοκαίρι. Φρόντισε να καταναλώνεις υγρά και φρούτα και απόφυγε την κατάχρηση αλκοόλ.
  • Αντισύλληψη: Η χρήση προφυλακτικού σε προστατεύει τόσο από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, όσο και από τον κίνδυνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
  • Μετά το σεξ: Η φροντίδα της υγιεινής μετά τη σεξουαλική επαφή, είναι εξίσου απαραίτητη. Η ούρηση μετά το σεξ, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.