ΣΧΕΣΕΙΣ

Sex therapy: 7 θεραπεύτριες στο TikTok που θα ανανεώσουν τη σεξουαλική σου ζωή

Unsplash

Όταν η συζήτηση έρχεται γύρω από το σεξ και την σεξουαλική υγεία, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις πού να αναζητήσεις συμβουλές. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο άπειρες πληροφορίες που μπορεί να σε μπερδέψουν, ακόμα και να σε απογοητεύσουν. Ωστόσο, η παρακολούθηση σεξοθεραπευτών στο TikTok, μπορεί να είναι μια πολύ καλή αρχή.

Let’s talk about sex – Τι είναι το sex therapy

Sex therapy: 7 θεραπεύτριες που θα ανανεώσουν τη σεξουαλική σου ζωή Unsplash

Το sex therapy ή θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών, εστιάζει στην επίλυση ενός σεξουαλικού προβλήματος που εμφανίζεται στον άνδρα ή στη γυναίκα και αποτελεί εμπόδιο στην ομαλή, σεξουαλική λειτουργία.

Πρόκειται για μία πιο εξειδικευμένη μορφή ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνικών από τον κλάδο της γνωσιακής και συμπεριφορικής ψυχολογίας, της θεραπείας συστήματος-ζευγαριού, καθώς και ψυχοδυναμικές παρεμβάσεις. Δίνεται έμφαση όχι μόνο στην διερεύνηση και αξιολόγηση της σεξουαλικής έκφρασης και λειτουργίας, αλλά και στην αντιμετώπιση πιθανών ψυχικών προβλημάτων, που μπορεί να συνυπάρχουν, στις ανησυχίες και στους προβληματισμούς γύρω από τη σχέση. Γενικά, η θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών, θεωρείται βραχύχρονη, θεραπευτική προσέγγιση, χωρίς όμως προκαθορισμένο πλήθος συνεδριών.

Sex therapy μέσω TikTok;

Οι σεξοθεραπευτές μπορούν να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και πληροφοριών, από το πώς να έχεις έναν οργασμό, μέχρι καλύτερους τρόπους επικοινωνίας των επιθυμιών σου στο κρεβάτι. Πολλοί θεραπευτές στο TikTok προέρχονται από υπόβαθρο στην ψυχολογία, την κοινωνική εργασία, τις σπουδές φύλου και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι θεραπευτές δημιουργούν περιεχόμενο για να διδάξουν τους χρήστες για το σώμα και την ευχαρίστησή τους, να αποστιγματίσουν σεξουαλικές επιθυμίες και πρακτικές, παρουσιάζοντας πώς η θεραπεία και η επικοινωνία σχετίζονται με το σεξ.

Είτε είσαι μητέρα, είτε βρίσκεσαι σε σχέση, είτε είσαι single, ένας μορφωμένος σεξοθεραπευτής μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Αν και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ατομικές συνεδρίες με έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία, το TikTok εξακολουθεί να έχει ενημερωτικό περιεχόμενο από ειδικούς στον χώρο της σεξουαλικής υγείας, της θεραπείας και της ευεξίας.

 Sex therapy με την @dremilyjamea

Η Ph.D. Emily Jamea, δημιουργεί μια ποικιλία από χιουμοριστικό και ενημερωτικό περιεχόμενο, που κυμαίνεται από συμβουλές για το σεξ για μητέρες, μέχρι πώς η ΔΕΠΥ επηρεάζει την οικειότητα στις σχέσεις. Τα βίντεό της είναι εξαιρετικά για συμβουλές σεξ σε όλα τα στάδια της ζωής, ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης. Και χάρη στη χρήση των μοντέρνων ήχων και μορφών βίντεο του TikTok, θα διασκεδάσεις, ενώ ενημερώνεσαι.

@drkatebalestrieri

Η Psy.D.Kate Balestrieri, έχει πάνω από 100.000 followers, τόσο στο Instagram όσο και στο TikTok. Όχι τυχαία. Η εμπειρία της τόσο ως ψυχολόγος όσο και ως σεξοθεραπεύτρια είναι εμφανής σε κάθε βίντεο που κάνει. Παρέχει διορατικές συμβουλές για το σεξ και τις σχέσεις, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της για στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία. Στα βίντεό της θα βρεις απλά γραφικά και στοιχεία από ερευνητικές μελέτες, βοηθώντας τους θεατές να κατανοήσουν καλύτερα κάθε θέμα που θίγει.

Sex therapy με την @marissaremy

Αν αναζητάς πληροφορίες για την πιο πνευματική διάσταση του σεξ, η Marissa Remy είναι ο άνθρωπός σου. Τα βίντεό της σχετικά με το τραύμα, την πνευματική θεραπεία και τον τρόπο με τον οποίο η ενέργεια επηρεάζει τη συναισθηματική εγγύτητα, μπορούν να σε βοηθήσουν να επανασυνδέσεις σώμα και πνεύμα στην κρεβατοκάμαρα.

@thedrbatsheva

Με την εκτεταμένη εκπαίδευση και εμπειρία της, συμπεριλαμβανομένου ενός Ph.D. στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και κύριος στην κοινωνική εργασία, η Bat Sheva είναι μια καταπληκτική πηγή ενημέρωσης στον κόσμο του sex therapy. Στα βίντεό της θα βρεις σχεδόν τα πάντα, από επιστημονικές συμβουλές για καλύτερους και συχνότερους οργασμούς, μέχρι τον αποστιγματισμό της χρήσης sex toys.

Sex therapy με την @drjacphd

Η Jac φέρνει χιούμορ στο περιεχόμενό της για μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Παροτρύνει τους ακολούθους της να δοκιμάσουν πράγματα όπως το προγραμματισμένο και τακτικό σεξ, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί μερικές από τις πιο ξεκαρδιστικές τάσεις του TikTok.

@laurenscafetherapy

@laurenscafetherapy Research shows sexual narcissistics are more likely to cheat and more prone to violence. Protect yourself if you see these warning signs. #narcissist #therapy ♬ Run – AWOLNATION

Εγγεγραμμένη νοσηλεύτρια και εκπαιδευόμενη σεξοθεραπεύτρια, η Lauren Scafe έχει πολλά δημιουργικά βίντεο, που μπορούν να απολαύσουν όλοι. Ως μαμά και νοσοκόμα, η Scafe παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική υγεία για τις μαμάδες, καθώς και γενικές συμβουλές για τις γυναίκες που εστιάζουν στο πώς τα συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευχαρίστηση και πώς το τραύμα και η εικόνα του σώματος, συμπίπτουν.

Sex therapy με την @sexstuffwithkristin

Η έμφαση που δίνει η Kristin στην κοινωνική δικαιοσύνη, το τραύμα και την ασφάλεια των παιδιών, την καθιστά μια εξαιρετική πηγή για όσους αναζητούν μια διασταυρούμενη προσέγγιση στη σεξουαλική ευεξία. Τα βίντεό της με τις «μη δημοφιλείς απόψεις από έναν σεξοθεραπευτή» έχουν πυροδοτήσει μεγάλες συζητήσεις σχετικά με τα στίγματα και τις τάσεις στον κόσμο του σεξ, των σχέσεων και του φύλου.