SEX

Sex Fasting: Η νηστεία που δεν ήξερες ότι χρειάζεται η σεξουαλική σου ζωή (η δική σου και της Kourtney Kardashian)

Pexels

Η ιδέα της σεξουαλικής αποχής μπορεί σε πρώτο άκουσμα να φαίνεται αντιπαραγωγική, αλλά σύμφωνα με ορισμένους, μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τη σεξουαλική σου ζωή.

Τι είναι το sex fasting;

Όταν ακούμε “νηστεία”, σκεφτόμαστε την αποχή από συγκεκριμένες ομάδες φαγητών και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μπορεί ακόμα να σκεφτόμαστε πείνα, λαχτάρα και τη περίοδο που ακολουθεί μετά τη νηστεία. Η νηστεία μπορεί να είναι μια σύντομη ή μεγάλη περίοδος περιορισμού, αποτοξίνωσης, καθαρισμού ή διαλογισμού. Οι άνθρωποι νηστεύουν για θρησκευτικούς λόγους και λόγους υγείας. Όπως και η νηστεία φαγητού, η νηστεία του σεξ περιλαμβάνει τον περιορισμό της ευχαρίστησης για κάποιου είδους όφελος. Είτε αυτό περιλαμβάνει μια βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό μας, είτε την αναζωογόνηση μας. Η διαφορά μεταξύ των δύο; Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί έκαναν ακούσια sex fasting.

Πώς έχει επηρεάσει η πανδημία τη σεξουαλική μας ζωή;

Sex fasting: Η νηστεία που δεν ήξερες ότι χρειάζεται η σεξουαλική σου ζωή Pexels

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία έχει επηρεάσει τις σχέσεις και τη σεξουαλική μας ζωή, αλλά πώς; Πολλοί βιώσαν πλήρη απώλεια ενδιαφέροντος για το σεξ λόγω άγχους και τη συνεχή επαφή με συντρόφους και τα παιδιά. Το άγχος από την πανδημία έχει μεταφερθεί στη λίμπιντο, κάνοντας το σεξ να μην φαίνεται και τόσο μεγάλη υπόθεση.

Άλλοι, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση της πανδημίας στο χέρι τους. Κυριολεκτικά. Οι βιομηχανίες της σεξουαλικής τεχνολογίας, έχουν δει σημαντική αύξηση στα κέρδη τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι online αγορές sex toys χτυπάνε κόκκινο. Εταιρείες όπως We-Vibe και Womanizer αναφέρουν αύξηση 200% στις διαδικτυακές πωλήσεις από το προηγούμενο έτος.

Επιπλέον, οι σεξοθεραπευτές έχουν επικεντρωθεί σε ασυνήθιστες, σεξουαλικές τάσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία. Έχουν μάλιστα ονομάσει ορισμένες συμπεριφορές που δεν θα συνέβαιναν χωρίς lockdown και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ως «σεξουαλική συμπεριφορά καταστάσεων».

Ο δημοφιλής ιστότοπος γνωριμιών Match, ανέφερε ότι το 71% των singles δεν έχουν κάνει σεξ από την αρχή της πανδημίας. Άλλοι έχουν κάνει σεξ με έναν συγκάτοικο με τον οποίο σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επέλεγαν να ασχοληθούν. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η πανδημία έχει προκαλέσει μια πολύχρωμη και μεγάλη ποικιλία απαντήσεων στη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.

Ποια είναι τα οφέλη του sex fasting;

Μπορείς να το δεις κάπως έτσι: Έχεις κόψει ποτέ τα γλυκά για μερικές εβδομάδες; Την επόμενη φορά που θα απολαύσεις ένα γλυκό, μπορεί να παρατηρήσεις πόσο έντονη είναι στα αλήθεια η γεύση του. Με τον ίδιο τρόπο, το sex fasting (η σεξουαλική νηστεία), σου επιτρέπει να δώσεις προσοχή σε πράγματα που πιθανώς πλέον δεν δίνεις σημασία.

Η σεξουαλική νηστεία, μπορεί να προσφέρει αλλαγές στις σεξουαλικές αντιδράσεις και μπορεί ακόμη και να αυξήσει την επιθυμία. Το sex fasting μπορεί επίσης να ενισχύσει τη σχέση μεταξύ συντρόφων, επιτρέποντας στ@ καθένα να κάνει λίγο πίσω και να αυξήσει την ευαισθητοποίησή του σχετικά με το σεξ.

Αυτή η σύντομη περίοδος περιορισμού, σου επιτρέπει να επαναξιολογήσεις και να αλλάξεις τη σεξουαλική σου ρουτίνα, από μονότονη σε σημαντική. Ο περιορισμός του sex fasting, δίνει επίσης την κατάλληλη προοπτική και χρόνο για να εξετάσεις τις πιο αληθινές σου επιθυμίες. Μπορείς να αποφασίσεις ποια μέρη της σεξουαλικής σου ζωής θέλεις να διατηρήσεις και ποια θέλεις να αλλάξεις. Πολλοί  δυσκολεύονται να βρουν τον χρόνο ή τον χώρο για να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει σεξ ή πώς θέλουν να νιώθουν. Με απλά λόγια; Τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν κάνεις ένα διάλειμμα από το σεξ και αυτό σε βοηθά να αποκτήσεις μια νέα προοπτική επί του θέματος.

Τα οφέλη της σεξουαλικής νηστείας επεκτείνονται και στο dating. Αυτή η περίοδος αποχής σου, επιτρέπει να κατανοήσεις μοτίβα και τη δυναμική με τους άλλους και την προοπτική για το αν θέλεις να αλλάξεις κάποια από αυτά. Το sex fasting μπορεί να οδηγήσει σε πιο ειλικρινείς σχέσεις, με μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των σεξουαλικών επιθυμιών και βαθύτερη κατανόηση των αναγκών του καθενός. Επίσης, η σεξουαλική νηστεία μπορεί να ενισχύσει τους οργασμούς σου.

Πώς η νηστεία σεξ ενισχύει τους οργασμούς;

Οι οργασμοί προσφέρουν αναρίθμητα  συναισθηματικά και σωματικά οφέλη, όπως ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, καλύτερο ύπνο, καλύτερες εγκεφαλικές λειτουργίες και βελτιωμένη ψυχική υγεία. Επειδή το sex fasting προσφέρει μια νέα προοπτική ως προς την αίσθηση του σεξ, μπορεί να διαπιστώσεις ότι μετά από μια νηστεία σεξ, οι οργασμοί σου είναι ισχυρότεροι και πιο έντονοι.

Τα τέσσερα στάδια της διέγερσης είναι: Ο ενθουσιασμός, σταθεροποίηση, ο οργασμός/κορύφωση και η λύση. Η κατανόηση σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι μπορεί να επιτρέψει τον πειραματισμό με τον έλεγχο του σώματός σου ή τον οργασμό. Αυτό περιλαμβάνει τη διακοπή της διέγερσης πριν από τον οργασμό, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιο εκρηκτικούς οργασμούς. Το edging μπορεί να βοηθήσει με τη σεξουαλική δυσλειτουργία, τη στυτική δυσλειτουργία και τη βελτίωση των οργασμών.

Εάν τα οφέλη του sex fasting σου ακούγονται ελκυστικά, μπορείς κι εσύ να το δοκιμάσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να καθορίσεις ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως εβδομάδες, κατά το οποίο θα αποφεύγεις σκόπιμα το σεξ. Ένα αναπάντεχο δώρο για τη λίμπιντό σου.