SEX

Οργασμός: Τα μυστικά για σίγουρη και μεγαλύτερη (δική σου) απόλαυση

UNSPLASH

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί, άρθρα επί άρθρων έχουν γραφτεί, έρευνες και μελέτες έχουν εκπονηθεί. Όλα περιστρεφόμενα γύρω από το μυστήριο που δημιουργεί και περιβάλλει ο οργασμός. Ιδιαίτερα ο γυναικείος οργασμός.

Κι ενώ όταν μιλάμε για ανθρώπινη σεξουαλικότητα, η φύση και η επιστήμη είναι πιο επιεικείς με τους άνδρες, τα πράγματα αλλάζουν -και εδώ- για τις γυναίκες. Ανεξάρτητα από την εμπειρία σου στο σόλο παιχνίδι ή με ερωτικούς συντρόφους, είναι πιθανό να έχεις δυσκολευτεί κατά καιρούς για να έχεις οργασμό. Και αν σου έχει συμβεί, να ξέρεις πως είναι απολύτως φυσιολογικό — και πιο συνηθισμένο από ό,τι φαντάζεσαι.

Η ενσωμάτωση των παρακάτω tips στη ρουτίνα της σεξουαλικής σου ζωής, μπορεί να μεγιστοποιήσει την ικανοποίηση, την ευχαρίστηση και τις πιθανότητες να φτάσεις σε οργασμό.

Οργασμός και ερωτικός διαλογισμός

Ο σεξουαλικός διαλογισμός θα βοηθήσει να μάθεις καλύτερα το σώμα σου. Καθώς μαθαίνεις να εστιάζεις σε διαφορετικά μέρη του σώματός σου, στην ουσία εκπαιδεύεις τον εαυτό σου για τα πράγματα που σε ευχαριστούν ή δεν σου αρέσουν. Οι μικρότερες απολαύσεις συχνά χρησιμεύουν ως σκαλοπάτι για τις μεγαλύτερες (οργασμός).

Ο σεξουαλικός διαλογισμός μπορεί να ανεβάσει και τη λίμπιντο καθώς:

  • Ξεκουράζει

Πολλά ζευγάρια δηλώνουν ότι η εξάντληση είναι από τους κυριότερους λόγους που δεν κάνουν όσο σεξ θα ήθελαν. Ο διαλογισμός χαρίζει βαθύτερη ξεκούραση από τον ύπνο και προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι.

  • Μειώνει το άγχος

Τα αυξημένα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που εκλύεται όταν βιώνουμε στρες, εμποδίζουν το γυναικείο οργασμό και προκαλούν στυτική δυσλειτουργία. Ο διαλογισμός δεν μειώνει μόνο το στρες, αλλά και κάνει τον εγκέφαλό να παράγει περισσότερη ντοπαμίνη και σεροτονίνη, ορμόνες που αυξάνουν την σεξουαλική διέγερση και την ένταση του οργασμού.

  • Σε φέρνει στο εδώ και στο τώρα

Η συγκεκριμένη πρακτική «ασκεί» το μέρος του εγκεφάλου μας που σχετίζεται με την αίσθηση του παρόντος, με αποτέλεσμα να προσέχουμε περισσότερο τα τεκταινόμενα, αντί να αναλωνόμαστε σε σκέψεις που αφορούν το παρελθόν ή το άγχος για το αύριο. Έτσι, μπορούμε να απολαύσουμε περισσότερο τη στιγμή και να χαλαρώσουμε.

  • Βελτιώνει τις επιδόσεις

Ενισχύει την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι πώς μπορεί να νιώθεις ο/η σύντροφός σου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η ενσυναίσθηση και η δοτικότητα παίζει συχνά σημαντικότερο ρόλο στο σεξ από ό,τι η τεχνική.

Απόλαυσε τον εαυτό σου

Οργασμός: Τα μυστικά για σίγουρη και μεγαλύτερη (δική σου) απόλαυση UNSPLASH

Οι ειδικοί συνιστούν να αγγίζεις το σώμα σου για 20 λεπτά, βγάζοντας εντελώς από το πλάνο, τον στόχο για οργασμό. Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, στην πραγματικότητα είναι πιο πιθανό να κορυφώσεις, χωρίς καμία πίεση.

Καθώς έρχεσαι σε επαφή με ξεχωριστές αντιδράσεις και μοτίβα αναπνοής του σώματός σου, θα διαπιστώσεις ότι η ικανότητά σου να παραμένεις απόλυτα παρούσα κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνεται.

Σταματάς να σκέφτεσαι την απόδοση και επικεντρώνεσαι περισσότερο στην ίδια την απόλαυση.

Εκπαιδεύοντας την κάθε Ρίτα

Το OMGYes.com είναι μια online πλατφόρμα, που βασίζεται στην έρευνα, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και του Ινστιτούτου Kinsey.

Στην πλατφόρμα, μπορείς να ενημερωθείς για τεχνικές γύρω από την γυναικεία σεξουαλική απόλαυση. Όλο το περιεχόμενο του site, προέρχεται από χιλιάδες συνεντεύξεις γυναικών και δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με τη γυναικεία ευχαρίστηση.

Δονητές και οργασμός

Είτε είσαι solo, είτε με έναν/μια σύντροφο, οι ειδικοί επιμένουν στη χρήση δονητή. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν δονητές έχουν ευκολότερους και συχνότερους οργασμούς.

Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, φανταχτερό ή πολυλειτουργικό για να ανανεώσει τη σεξουαλική σου ζωή.

Είτε στοχεύουν μόνο στην κλειτορίδα, είτε στοχεύουν ταυτόχρονα την κλειτορίδα και τον κολπικό σωλήνα, οι δονητές είναι φίλοι σου.

Εάν έχεις δοκιμάσει δονητές και τους βρίσκεις πολύ θορυβώδεις, υπάρχουν ερωτικά βοηθήματα, η λειτουργία των οποίων δεν βασίζονται στη δόνηση. Απλά να έχε στο νου σου, ότι είναι ειδικά κατασκευασμένα για διέγερση της κλειτορίδας και τείνουν να έχουν υψηλότερη τιμή.

Μια διαφορετική προσέγγιση για το σεξ

Οργασμός: Τα μυστικά για σίγουρη και μεγαλύτερη (δική σου) απόλαυση UNSLPASH

Πολλά ετεροφυλόφιλα ειδικά ζευγάρια, εμμένουν στην ιδέα ότι το σεξ πρέπει να ξεκινά με προκαταρκτικά παιχνίδια, να ακολουθείται από σεξουαλική επαφή και ανδρική εκσπερμάτιση. The end.

Αντί για αυτόν τον γραμμικό, προσανατολισμένο στο στόχο – και με επίκεντρο την αρσενική ευχαρίστηση – τρόπο σεξουαλικής επαφής, δοκίμασε ένα μοντέλο, το οποίο δεν ακολουθεί μια συγκεκριμένη σειρά. Οι επιλογές σου είναι πραγματικά ατελείωτες. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και μην διστάζεις να ζητήσεις αυτό που θέλεις.

Ο οργασμός δεν κάνει πάντα θόρυβο

Πολλές είναι οι γυναίκες, οι οποίες τείνουν να αλλάζουν τους σεξουαλικούς τους ήχους, ώστε να μοιάζουν περισσότερο σε ό,τι μπορεί να θεωρείται στερεοτυπικά sexy. Ωστόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει την οργασμική ένταση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Καθώς προσπαθούμε τα ελέγξουμε τα βογγητά και τους αναστεναγμούς, ο ρυθμός της αναπνοής μας γίνεται αφύσικος. Αυτό το κράτημα της αναπνοής επηρεάζει τη ροή του αίματος και την οξυγόνωση των μυών, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει την οργασμική απόκριση. Στόχος εδώ είναι η δική σου απόλαυση, οπότε οτιδήποτε ψεύτικο και υπερβολικό, μπορεί να κοροϊδέψει τον/τη σύντροφό σου, όχι όμως και το σώμα σου.

Κρατήστε αυτές τις θετικές επιβεβαιώσεις στο μυαλό σας

Έχεις το δικαίωμα να αισθάνεσαι και να βιώνεις ευχαρίστηση με τους δικούς σου όρους, με τρόπο που να αισθάνεσαι ασφάλεια και σεβασμό για τον εαυτό σου. Η γνώμη οποιουδήποτε άλλου για την ευχαρίστησή σας – ή το σώμα σου – δεν πρέπει να σε αφορά στο ελάχιστο.

Τελικά, η μεγιστοποίηση της ικανότητάς να φτάσεις σε οργασμό, είναι ένα παιχνίδι μυαλού. Ο εγκέφαλος, είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο. Απλώς πρέπει να τον εκπαιδεύσεις και να εμπιστευτείς το σώμα σου ως οδηγό.