ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σε ποια χέρια εμπιστεύεσαι τη ζωή σου; Η άσκηση των 3 σημείων

Unsplash

Πασχίζεις να τα καταφέρεις μόνος σου και δεν ξέρεις σε ποιον πρέπει να εμπιστευτείς τις προκλήσεις σου. Άλλες πάλι φορές περιορίζεσαι στις φιλικές συμβουλές και κάνεις γκάλοπ γνώμης ανάμεσα στους γνωστούς σου.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC*

Η ζωή σου, όμως, είναι πολύ πιο σοβαρή από το να την εμπιστεύεσαι στην κρίση του τυχαίου. Είναι σαν να πονάει το δόντι σου και ρωτάς τον μανάβη τι πρέπει να κάνεις. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι έτσι.

Στη ζωή μας αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρές προκλήσεις, οι οποίες μας κρατάνε πίσω και δεν κάνουμε τίποτα για να τις ξεπεράσουμε, παρά μένουμε στην επίκριση και τις δικαιολογίες που πάντα στοχοποιούν τους άλλους.

Τι πιο βολικό από το να ρίχνουμε την ευθύνη σε αυτούς που μας συμβούλευσαν, αν και ξέραμε εξαρχής πως δεν είναι ειδικοί, δεν γνωρίζουν το θέμα μας και δεν τους κοστίζει τίποτα η αποτυχία μας.

Λέμε όχι στον ειδικό που θα μας υποστηρίξει να βγούμε από τις τοξικές σχέσεις, να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τον σύντροφο, το παιδί μας, τους συναδέλφους μας. Τον ειδικό που κρατά τη γνώση που δεν έχουμε εμείς. Τα προβλήματα, όμως, δεν περνούν από μόνα τους και πολλές φορές από μικρά τραύματα γίνονται τεράστιες πληγές.

Γράψτε, λοιπόν, στο τετράδιό σας ποια είναι τα 3 πράγματα που σας προκαλούν «πονοκέφαλο» αυτόν τον καιρό, τα 3 πράγματα που σας κρατούν πίσω.

Κι έπειτα βρείτε τον άνθρωπο που έχει τον χάρτη για να προχωρήσετε μαζί του σε αυτά τα δύσκολα μονοπάτια και να ξαναβγείτε στην ευτυχία. Σήμερα, τώρα, είναι η ώρα να πάρουμε ευθύνη και να ζητήσουμε το χέρι του ειδικού που πρόθυμα θα μας απλωθεί.

Σήμερα, τώρα, υπάρχει ο χρόνος και οι ευκαιρίες να επανασχεδιάσουμε τη ζωή μας όπως ακριβώς τη θέλουμε. Εκεί έξω υπάρχει κάποιος ειδικός που ξέρει ακριβώς πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή σας. Φτάνει να τον αναζητήσετε και να σπάσετε τα ταμπού πως δεν τον χρειάζεστε.

 

*Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Διαπιστευμένη lifecoach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com