ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποια θα κάνει τη διαφορά στη ζωή σου, αν όχι εσύ

Unsplash

Η πιο κοινή ερώτηση και ανησυχία των ανθρώπων είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο. Πρόκειται για μία αναρώτηση που περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζεται με το αίσθημα ανικανότητας και απελπισίας που πολλές φορές μας κατακλύζει.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC*

Όσο πιο ανίκανοι νιώθουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, τόσο πιο πολύ πληγώνεται η αυτοεκτίμησή μας και απομακρυνόμαστε από τον πραγματικό σκοπό της ζωής μας.

Οι περισσότεροι από εμάς φτάνουν σε ένα σημείο όπου αισθάνονται απελπισμένοι και χαμένοι σε μια προβληματική ασάφεια. Ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχουν πάει ή πόσα έχουν καταφέρει, αγωνίζονται να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους. Τείνουν να δέχονται τον πόνο ως κανονικότητα επειδή αισθάνονται άχρηστοι για να διεκδικήσουν κάτι διαφορετικό.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ο καθένας από εμάς είναι αναντικατάστατος και έχει σταλεί στη γη με μια ειδική αποστολή. Ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά ή χαμηλά τοποθετούμε τον εαυτό μας, μας έχει ανατεθεί ένα διαφορετικό καθήκον, το οποίο έχει σημαντική σημασία για να κάνει τη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο! Και πιστέψτε το ή όχι, είμαστε οι μόνοι σε όλον τον πλανήτη που μπορούμε να διεκπεραιώσουμε αυτή την αποστολή.

Κάθε φορά που οι πελάτες μου με ρωτούν για το νόημα και το σκοπό της ζωής, απαντώ σταθερά και απόλυτα ότι είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλό και να αφήσουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Δεν ζούμε εδώ κατά τύχη, δεν έχουμε έρθει για να μαζεύουμε πιστωτικές κάρτες και να αποπληρώνουμε δάνεια.

Είμαστε εδώ ως μέρη ενός μεγαλύτερου και ανώτερου σχεδίου σύμφωνα με το οποίο κανείς δεν περισσεύει. Είμαστε μοναδικοί, όσο μοναδική είναι και η προσωπικότητά μας. Κανείς δεν αισθάνεται όπως αισθανόμαστε, κανείς δεν σκέφτεται όπως σκεφτόμαστε, κανείς δεν δημιουργεί με τον τρόπο που το κάνουμε εμείς.

Αυτή η μοναδικότητα, βέβαια, έρχεται δεμένη με μια μεγάλη ευθύνη. Να αναγνωρίσουμε πως είμαστε εδώ για να μη συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο. Αφήστε τις παλιές πεποιθήσεις και τολμήστε να ξεχωρίσετε αντί να υποχωρείτε και να συμβιβάζεστε.

Μην εγκαταλείπετε το δικαίωμά σας βρείτε το δικό σας πεδίο υπεροχής. Επιλέξτε, λοιπόν, από εδώ και στο εξής να ζείτε κάθε στιγμή αντί απλώς να υπάρχετε. Μπορείτε να κάνετε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους. Κυριολεκτικά, τα πάντα. Χωρίς εμπόδια, χωρίς βαρίδια, χωρίς ενοχές.

*Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Διαπιστευμένη lifecoach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com