ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα πας από αυτό που είσαι, σε αυτό που θέλεις

Unsplash

Τα ερεθίσματα τα οποία λαμβάνουμε στην καθημερινή ζωή μάς αποτρέπουν από το να δημιουργήσουμε όσα πραγματικά θέλουμε. Δεν υπάρχει αυτή η υποστήριξη από κανέναν. Την υποστήριξη αυτή πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC*

Δεν πρόκειται κανένας ποτέ να σου πει όταν πας να κάνεις κάτι μεγάλο «Αχ, τι ωραίο! Ναι, προχώρα! Κάν’το!»
Οι οδηγίες του πραγματικού παιχνιδιού της ζωής δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές τις οποίες μεγαλώσαμε, με αυτά τα πράγματα τα οποία έχουμε ήδη ζήσει. Μόλις αρχίσεις να συνειδητοποιείς πώς παίζεται το παιχνίδι, θα κατανοήσεις πως δεν θα γίνουν όλα σε μία μέρα.

Δεν θα γίνουν σε μία συνεδρία. Δεν θα γίνουν σε έναν μήνα. Θέλει χρόνο. Για να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα, θέλει ένα χρονικό διάστημα, θέλει διαρκή δουλειά. Συνέχεια να δουλεύεις και να πηγαίνεις τη ζωή σου στο επόμενο επίπεδο. Θέλει λοιπόν ξεπάτωμα. Θέλει επένδυση χρόνου, χώρου και χρήματος.

Όταν το κάνεις, τότε πραγματικά η αίσθηση του να το έχεις καταφέρει, η αίσθηση του να πας τη ζωή σου εκεί όπου θέλεις, είναι μοναδική.

Ο πόνος θα φέρει την αλλαγή. Η αλλαγή θα φέρει την ανάπτυξη. Ο πόνος που θα φέρει την αλλαγή θα σε κάνει διαφορετική. Αν όντως τον ακούσουμε, αν όντως πάρουμε αυτά τα πράγματα και τα κάνουμε πράξη σήμερα, τότε μόνο θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι γίνεσαι κάποια άλλη. Δεν μπορείς με τον τρόπο που έχεις πετύχει σήμερα τα πράγματα να πας στο επόμενο επίπεδο.

Αυτό που έκανες μέχρι σήμερα, λειτούργησε για αυτό που είσαι μέχρι σήμερα. Από δω και πέρα, θα είναι πάρα πολύ σημαντικό να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό για να αλλάξεις, να γίνεις κάποια άλλη για να μπορέσεις να πας στο επόμενο επίπεδο.

Όταν, λοιπόν, λέμε ότι θέλω να κάνω αυτό, θέλω να έχω τον άνθρωπο μου, θέλω να δημιουργήσω την επιχείρησή μου, θέλω η επιχείρησή μου να είναι επιτυχημένη, θέλω να κάνω το παιδί μου, θέλω, θέλω, θέλω όλα αυτά τα πράγματα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή που είσαι σήμερα δεν μπορεί να τα πετύχει αυτά. Αν μπορούσε, θα τα είχε ήδη πετύχει. Το κλειδί για να πετύχω τους στόχους μου είναι να γίνω κάποια άλλη.

Να αρχίσεις να αποκτάς διαφορετικές δεξιότητες, διαφορετικές γνώσεις για να μπορέσεις ουσιαστικά να πας τη ζωή σου στο επόμενο επίπεδο. Ούτε μία στο δισεκατομμύριο δεν θα μπορέσεις να πας τη ζωή σου στο επόμενο επίπεδο εάν δεν αποδεσμευτείς από το σύνδρομο του καλού κοριτσιού, το σύνδρομο της καλής συζύγου ή το σύνδρομο της καλής μαμάς.

Θα χρειαστεί να αναπτύξεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου, η οποία σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών είναι πάρα πολύ μειωμένη.

Ποιος είναι ο λόγος που δεν έχουμε μάθει να βάζουμε όρια; Ουσιαστικά, ο μόνος λόγος που δεν λες όχι είναι για να μη στενοχωρήσεις τον εαυτό σου. Όχι για να μην στενοχωρήσεις τους άλλους. Είναι η ανώτερη έκφραση του Εγώ σου.

 

*Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Διαπιστευμένη lifecoach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com