ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πώς θα σε ανανεώσει πλήρως ένα μπαλάκι του τένις;

Pexels

Ανάλογα το σημείο του σώματός σου στο οποίο νιώθεις πιασμένη ή μια κάποια παραπάνω ένταση να σε ταλανίζει, ένα μπαλάκι του τένις μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο και να σε βοηθήσει να ξεμπερδέψεις από τους μυϊκούς πόνους.

Σκέψου το σαν ένα τρόπον τινά μασάζ στο σπίτι, αλλά πού να τρέχεις και να πληρώνεις κάποιον επαγγελματία, αφού μπορείς να το κάνεις μόνη σου χρησιμοποιώντας μόνο ένα μπαλάκι τένις;

Νιώθεις ένα τράβηγμα στους γλουτούς; Μήπως σε ενοχλεί λίγο η μέση; Τεντώνεσαι κάθε πρωί και νιώθεις ότι έχουν σκεβρώσει οι ώμοι και τα πόδια σου; Παρόλο που αν το πρόβλημα συνεχίσει να υφίσταται, καλό θα ήταν να επισκεφθείς κάποιον ειδικό, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα μπαλάκι τένις.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρεις ασκήσεις για να απελευθερώσεις την ένταση από τους γλουτούς, τη μέση, τους ώμους, αλλά και τα πόδια σου – ειδικά αν φοράς συχνά τακούνια. Με ένα μπαλάκι τένις, λοιπόν και μερικές απλές ασκήσεις, θα ανακουφιστείς και θα χαλαρώσεις.

Παρακολούθησε την Anna Renderer και ακολούθησε τις οδηγίες της. Μόλις τελειώσεις με το μπαλάκι, θα νιώθεις σαν να είχε επισκεφθεί ένα σπα.

Για τους γλουτούς

Για τους γλουτούς θα χρειαστεί να κάτσεις πάνω σε ένα μπαλάκι τένις με το βάρος σου να γέρνει προς την κάθε μεριά εναλλάξ και να κινηθείς κυκλικά. Φρόντισε να επιμείνεις στα σημεία που νιώθεις ότι πονούν.

Τι να κάνεις για τους πόνους χαμηλά στην πλάτη

Μπορείς εδώ να μην μείνεις στο ένα μπαλάκι τένις, αλλά να χρησιμοποιήσεις και ένα δεύτερο. Βαλ’ τα σε ένα σακουλάκι ή σε μια κάλτσα (ή δεσ’ τα μαζί με μονωτική ταινία). Ξάπλωσε πάνω τους και βαλ’ τα στο ύψος της ουράς (ή και ιερό οστό). Εναλλάξ φέρνε το κάθε πόδι λυγισμένο στο στήθος. Συνέχισε για 1′ με επαναλήψεις.

Πώς να ανακουφιστείς στην ωμοπλάτη με το μπαλάκι τένις

Αν κάνεις δουλειά γραφείου, σίγουρα οι ώμοι σου δεν σε ευγνωμονούν. Για να το κάνουν, τοποθέτησε το μπαλάκι στην αρχή της σπονδυλικής σου στήλης, ενώ είσαι ξαπλωμένη. Σήκωσε εναλλάξ τα χέρια σου και σχημάτισε έναν κύκλο γύρω από το κορμί σου αργά. Επανάλαβε 10 φορές με κάθε χέρι.

Αν φοράς τακούνια, αυτή την άσκηση θα τη λατρέψεις

Στάσου όρθια και βάλε το μπαλάκι του τένις κάτω από την πατούσα σου. Ρόλλαρε με κάθε πόδι για περίπου ένα λεπτό και θα νιώσεις αμέσως πολύ καλύτερα.