ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η άσκηση που θα σου εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο καθημερινά 

Pexels

Ναι, η καθημερινότητα είναι πολύ επιτακτική και εμείς οι γυναίκες συνηθίζουμε να ξεμένουμε συχνά από χρόνο, γιατί απλά επιτελούμε δεκάδες ρόλους μέσα στη μέρα μας!
Είμαι σίγουρη πως αισθάνεσαι κάθε λέξη που διαβάζεις αυτή τη στιγμή και εγώ ως coach, έρχομαι συνεχώς αντιμέτωπη με αυτή την ερώτηση από τις coacheesμου! Δεν έχω χρόνο. Πώς θα βρω χρόνο για όλα όσα θέλω να κάνω στην καθημερινότητά μου;

Συνηθίζω να κάνω μια άσκηση με τις coachees μου η οποία πάντα βοηθά και θέλω να τη μοιραστώ και μαζί σου, γιατί πραγματικά αξίζει σε όλες μας να έχουμε τον χρόνο για όλα όσα θέλουμε να κάνουμε!

Η άσκηση που θα σου εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο καθημερινά

Θέλω λοιπόν, αύριο κιόλας, να πάρεις το σημειωματάριό σου και από την ώρα που θα ξυπνήσεις να καταγράψεις κάθε σου κίνηση, κάθε σου ενέργεια, κάθε σου ασχολία μέσα στην ημέρα και τη διάρκειά της.

Θα δημιουργήσεις δύο στήλες, όπου στην πρώτη θα γράφεις τον χρόνο και στην δεύτερη την ασχολία. Ξεκίνα από το πιο απλό, όπως το βούρτσισμα των δοντιών, το πλύσιμο των πιάτων, την δουλειά σου και οτιδήποτε κάνεις μέσα στην μέρα σου!

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τον κανόνα του ΚΡΑΤΑΩ-ΠΕΤΑΩ-ΔΙΝΩ.

Δημιούργησε μια τρίτη στήλη, όπου εκεί για κάθε ασχολία θα χρησιμοποιήσεις ένα ρήμα.

Θα γράψεις «Κρατάω», δίπλα σε αυτά που θέλεις να συνεχίσεις να κάνεις μέσα στην ημέρα σου. Θα γράψεις «Πετάω» δίπλα σε όσα συνειδητοποιείς διαβάζοντάς τα πως δεν τα χρειάζεσαι μέσα στην καθημερινότητά σου και μπορείς απλά να σταματήσεις να τα κάνεις. Τέλος, γράψε «Δίνω», δίπλα σε όσα χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου, αλλά θα μπορούσες να τα δώσεις σε κάποιον άλλο ειδικό που μπορεί να τα κάνει καλύτερα από εσένα, όπως για παράδειγμα οι δουλειές του σπιτιού, το διάβασμα των παιδιών ή ό,τι άλλο θεωρείς εσύ.

Με όσους coachees έχω δουλέψει αυτή την άσκηση, έχουμε κατορθώσει να εξασφαλίσουμε μέχρι και 2 ώρες καθημερινά. Αυτές τις 2 ώρες θα μπορούσες να τις αφιερώσεις στην προσωπική σου ξεκούραση και αυτοβελτίωση! Λίγο self-care είναι πάντα απαραίτητο!

Τώρα ξέρεις τον τρόπο για να έχεις χρόνο!

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ: Κάνε μια συνεδρία life coaching με έναν διαπιστευμένο life coach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com