ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πώς να κάνεις συγκλονιστικά οπίσθια ανεβαίνοντας τις σκάλες

Unsplash

Κανένα γυμναστήριο και κανένας μαραθώνιος στο πάρκο της γειτονιάς. Tώρα μπορείς να κάνεις την απόλυτη γυμναστική στην πολυκατοικία σου και να έχεις θεαματικά αποτελέσματα ακόμα και στη δύσκολη περιοχή που ακούει στο όνομα οπίσθια. (Εντάξει και πριν μπορούσες, αλλά δεν θα ακουγόταν το ίδιο βαρύγδουπο).

Οι σκάλες που σε οδηγούν από το σπίτι στην εξώπορτα και τούμπαλιν, λοιπόν, είναι το βασικό σου όπλο στη μάχη με τα καλλίγραμμα και καλοσχηματισμένα οπίσθια. Χρειάζεται μόνο να πας μερικές βόλτες στους άλλους ορόφους και θα δεις αμέσως θεαματικά αποτελέσματα.

Σημαντικό tip για να γυμνάσεις σωστά τα οπίσθια

Η βασική συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσεις, είναι να προσέχεις όταν τοποθετείς το πόδι σου στο επόμενο βήμα, έτσι ώστε να ασκείς την πίεση στη φτέρνα σου προκειμένου να σταθείς, για να ενεργοποιήσεις τους μύες που βρίσκονται κατά μήκος του πίσω μέρους των ποδιών.

Στο πρόγραμμα παρακάτω, θα βρεις έναν συνδυασμό ασκήσεων ώστε να γυμνάσεις γλουτούς και μύες ποδιών απ’ όλες τις μεριές. Η ταχύτητα και η ένταση του προγράμματος είναι δικό σου θέμα, αλλά εννοείται πως όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο καλύτερα τ’ αποτελέσματα.

Διπλά σκαλιά: Ανέβα τα σκαλιά δύο – δύο χρησιμοποιώντας τα πόδια σου εναλλάξ. Σε αυτή την άσκηση εστιάζεις στα οπίσθια, αρκεί να θυμάσαι να στηρίζεσαι στις φτέρνες και όχι στις μύτες των ποδιών σου.

Άρσεις ποδιών: Βάλε τις παλάμες σου στα κάγκελα ή την κουπαστή για να έχεις ισορροπία και κλώτσα προς τα πίσω με το δεξί σου πόδι. Κράτα το στον αέρα για ένα δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια άλλαξε πόδια και κάνε το ίδιο και με το αριστερό. Βεβαιώσου ότι το πόδι σου είναι στην ευθεία και ότι δεν καμπουριάζεις. Δεν έχει καμία σημασία πόσο ψηλά φτάνει το πόδι σου όταν κλωτσάς.

Απλά βήματα: Ανέβα τα σκαλιά κανονικά, όπως κάνεις κάθε μέρα. Προσπάθησε να κρατήσεις τα χέρια σου κολλημένα στο σώμα σου για αυξημένη δυσκολία. Περίπου στα δύο λεπτά, οι τετρακέφαλοι θα καίνε και τα οπίσθια θα γυμνάζονται επαρκώς.

Οκταράκια: Μετακινήσου πλαγίως, σταυρώνοντας το πόδι πάνω από το άλλο καθώς κάνεις το βήμα για να πας στο επόμενο σκαλοπάτι.

Πρόγραμμα 30 λεπτών

3′ Απλά βήματα

1′ Διπλά σκαλιά

1′ Άρσεις ποδιών

1′ Απλά βήματα

2′ Οκταράκια

2′ Απλά βήματα

*Επανάλαβε τρεις φορές το πρόγραμμα με ένα λεπτό διάλειμμα ενδιάμεσα σε κάθε φορά και τα τέλεια οπίσθια θα είναι αισθητά πιο κοντά.