ΣΧΕΣΕΙΣ

Πολλαπλοί οργασμοί: 7 tips για να τους πετύχεις (γιατί ναι, μπορείς)

Unsplash

Τελικά οι πολλαπλοί οργασμοί είναι πραγματικότητα ή μύθος; Μπορούν να επιτευχθούν ή ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας;

Για να τους κατανοήσουμε, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι είναι. «Ο όρος πολλαπλοί οργασμοί αναφέρεται στους διαδοχικούς οργασμούς που προκύπτουν μέσα από μία και μόνο σεξουαλική συνεύρεση. Δεν παρουσιάζονται όμως με τον ίδιο τρόπο σε όλες μας. Μπορεί να είναι μία σειρά οργασμών με μικρή ένταση, μπορεί να υπάρχει χρονική απόσταση μεταξύ τους ή μπορεί ο ένας να διαδέχεται τον άλλον», εξηγεί η σεξολόγος Jess O’Reilly.

Το θέμα λοιπόν είναι πώς επιτυγχάνονται και ποια είναι τα σωστά βήματα για να φτάσουμε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα. Απλά tips που μπορούν να σου δείξουν έναν νέο και πολυεπίπεδο δρόμο για την απόλαυση.

Βρες πρώτα τον οργασμό σου (μετά θα έρθουν και οι πολλαπλοί οργασμοί)

Πριν φτάσουμε στους πολλαπλούς, ας ξεκινήσουμε με τον έναν και βασικό. Πάρε τον έλεγχο του σώματός σου και ανακάλυψε τι σου αρέσει και πώς θα το πετύχεις. Αν ο οργασμός είναι ένα θέμα που σε δυσκολεύει, εντόπισε αν το πρόβλημα είναι σωματικό, ψυχολογικό ή έχει να κάνει με τον τρόπο που επικοινωνείς με τον σύντροφό σου.

Άλλαξε το σημείο ερεθισμού

Ας πούμε ότι προκύπτει ο πρώτος οργασμός. Αν τα γεννητικά όργανα παραείναι ευαίσθητα για να συνεχίσεις στο καπάκι, μπορείς να μεταθέσεις την προσοχή του συντρόφου σου σε άλλα σημεία του σώματος, όπως το στήθος ή όπου νιώθεις εσύ καλύτερα. Όταν νιώσεις έτοιμη, επιστρέφεις στην περιοχή που θα σου φέρει τον επόμενο οργασμό.

Ή συνέχισε αμέσως

Για άλλους ανθρώπους, λειτουργεί το να συνεχίσουν χωρίς διάλειμμα. Μία ευερέθιστη κλειτορίδα μπορεί να συνεχίσει και να φέρει τον επόμενο οργασμό, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις αν η συγκεκριμένη περιοχή πονάει (και πρέπει να σταματήσεις) ή αν μπορείς να συνεχίσεις.

Συγκεντρώσου στην αναπνοή σου

Είναι πολύ πιθανό να κρατάς την αναπνοή σου ενώ έχεις οργασμό και το κάνεις εντελώς ασυνείδητα. «Πάρε βαθιές και αργές ανάσες και θα δεις ότι είναι κλειδί και στους πολλαπλούς οργασμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι σεξ δεν σημαίνει μόνο σώμα. Συνδέεται άρρηκτα με το μυαλό αλλά και με το πώς είναι η ψυχολογία μας εκείνη τη στιγμή» μάς υπενθυμίζει η Mayo Clinic.

Δοκίμασε νέες στάσεις (ιδού οι πολλαπλοί οργασμοί)

Δεν υπάρχει μία μαγική στάση που μάς εγγυάται οργασμούς. Ο στόχος είναι να πειραματιστούμε μέχρι να βρούμε αυτό που λειτουργεί. Υπάρχουν στάσεις που είναι ιδανικές για μία γυναίκα που έχει πιο εύκολα κλειτοριδικό οργασμό και εκείνες που διευκολύνουν τον κολπικό.

Βάλε κι εσύ ένα χεράκι

Ναι, αυτό που καταλαβαίνεις. Μην τα περιμένεις όλα από τον παρτενέρ σου και μην σκέφτεσαι ότι το σεξ και ο αυνανισμός είναι απαραιτήτως δύο ξεχωριστά πράγματα. Κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, μπορείς να διεγείρεις την κλειτορίδα ή άλλα σημεία του σώματός σου και να επισπεύσεις το αποτέλεσμα.

Οι πολλαπλοί οργασμοί είναι διασκέδαση και όχι project

Το ζητούμενο είναι να περνάς καλά και να το απολαμβάνεις. Μην το βλέπεις ψυχαναγκαστικά και μην νιώθεις ότι αποτυγχάνεις αν δεν σου συμβαίνει. Μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο και αρκετό πειραματισμό.