ΥΓΕΙΑ

Έχεις πολύ μικρό στήθος; 6 λανθασμένες πεποιθήσεις που σήμερα καταρρίπτονται

Unsplash

Μου πήρε πολλά χρόνια να αποδεχθώ το πολύ μικρό στήθος μου και να το απολαμβάνω. Τώρα πια εκτιμώ το ότι δεν κουράζεται η πλάτη μου και δεν χρειάζεται να φοράω σουτιέν.

Όταν η εφηβεία σε πετυχαίνει στα ’00s, τότε που το μεγάλο στήθος ήταν must και όποια δεν το διέθετε ντρεπόταν για την ύπαρξή της, είναι κάπως δύσκολο να συμφιλιωθείς με το ότι δεν θα έχεις ποτέ σέξι ντεκολτέ και ότι το μικρό στήθος δεν θεωρείται επαρκές για το σεξ με κάποιον.

Ευτυχώς, οι εποχές αλλάζουν, τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν συνέχεια, και θα έλεγε κανείς ότι πλέον το μικρό στήθος εκτιμάται περισσότερο από ποτέ. Εγώ τουλάχιστον έτσι νιώθω και αυτό μου είναι πλέον αρκετό. Έλα όμως που μάς ακολουθούν ακόμα διάφορα στερεότυπα και πεποιθήσεις για το πολύ μικρό στήθος, τα οποία είναι καλό να καταρριφθούν, ειδικά όταν αφορούν στην υγεία μας ή στον τρόπο που νιώθουμε για ένα σημαντικό κομμάτι του σώματός μας.

Πρέπει να φοράς σουτιέν ανεξαρτήτως μεγέθους

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πρέπει σε τίποτα. Εξαρτάται από το πώς νιώθεις φορώντας σουτιέν και αν σε βολεύει. Αν βρεις αυτό που δεν σε πιέζει και δεν επιβαρύνει την πλάτη ή τους ώμους, είναι οκ. Αν καταπιέζεσαι, μπορείς να μην φοράς και καθόλου. Αν κάτι μάς έμαθε η καραντίνα, είναι ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς το σουτιέν.

Το μικρό στήθος δεν πέφτει ποτέ

Δεν γλιτώνει κανείς από τη βαρύτητα, ούτε καν το μικρό στήθος. Αυτό που οδηγεί στην πτωτική πορεία δεν είναι τόσο το μέγεθος, όσο το εσωτερικό του. Όλα εξαρτώνται από την αναλογία λίπους και της πυκνότητας του ιστού.

Το μικρό στήθος δεν έχει λιγότερο μητρικό γάλα

Έλα παραδέξου το, το έχεις σκεφτεί κι εσύ. Λες, δεν μπορεί το πολύ μεγάλο να έχει την ίδια ποσότητα με το πολύ μικρό, όταν έρχεται η ώρα του θηλασμού. Οι αδένες δεν επηρεάζονται από το μέγεθός σου και η πρόκληση μπορεί να είναι η ίδια για όλες. Αυτό που ίσως παίξει ρόλο στο αποτέλεσμα και τη στάση σώματος, είναι το μέγεθος της θηλής.

Δεν είναι στις ερωτογενείς ζώνες

Ένας τεράστιος μύθος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ίσα ίσα, το αντίθετο. Το μικρό στήθος ίσως ανταποκρίνεται πιο εύκολα στο ερωτικό άγγιγμα, συνεπώς δεν υπάρχει δικαιολογία να μην τα βάζεις στο παιχνίδι.

Έχει λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο του μαστού

Αυτή κι αν είναι σοβαρή παρανόηση. Οφείλεις να εξετάζεσαι συχνά, να ψηλαφείς την περιοχή για τυχόν αλλαγές και να επισκέπτεσαι τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο τον γυναικολόγο σου. Όταν μιλάμε για σοβαρές νόσους, το στήθος κινδυνεύει σε κάθε μέγεθος.

Μπορεί να μην είναι μικρά για πάντα

Αν και θα τα αγαπάμε εξίσου σε κάθε περίπτωση, το μέγεθος του στήθος σου μπορεί να αλλάξει νούμερο στο μέλλον. Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και οι αλλαγές στο βάρος είναι μερικοί καθοριστικοί παράγοντες. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα.