ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο ρόλος των προτύπων στη ζωή μας και η αλλαγή που μπορείς να επιτύχεις

Unsplash

Οι άνθρωποι που έχουν να πουν πολλά συνήθως λένε λίγα. Όχι από ένδειξη ανωτερότητας ή υπεροψίας αλλά το αντίθετο. Ένδειξη ταπεινότητας και σεμνότητας.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Σε μία εποχή που επικρατεί εκκωφαντικά η κυριαρχία των άδειων αποφθέγματων, των κενών εξαγγελιών, των υποκριτικών ανακοινώσεων, των φουσκωμένων υποσχέσεων, αποτελεί δείγμα πνευματικής ωριμότητας το να μιλάς όταν και όσο πρέπει.

Έχει τύχει να συνεργαστώ αρκετές φορές με ανθρώπους υπερφίαλους, που η υπεροψία τους δεν τους επιτρέπει να δουν πιο πέρα από το υπερδιογκωμένο Εγώ τους. Και ενώ τα καταφέρνουν πολύ καλά στα λόγια, με τις πράξεις δεν τα πάνε τόσο καλά.

Και η αλήθεια είναι πως η εποχή μας έχει ανάγκη ακριβώς το αντίθετο. Ανθρώπους που να μπορούν να υποστηρίξουν τα λόγια τους με έργα. Ανθρώπους που δεν στέκονται στους τύπους, αλλά προχωρούν στην ουσία. Ανθρώπους που δεν κρύβονται πίσω από βαρύτιμους τίτλους και προσφέρουν τη γνώση τους στην υπηρεσία των υπολοίπων. Με σύνεση όραμα ταπεινότητα, ανθρώπους που έχουν μάθει να διαχωρίζουν πολύ καλά το Εγώ τους και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη συλλογική προσφορά και το κοινωνικό καλό. Ανθρώπους που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές αγάπης κι ειλικρίνειας.

Θα αναρωτιέστε τι σχέση έχουν όλα αυτά με το life coaching, φυσικά. Το να μπορεί κάποιος να είναι ταπεινός και παράλληλα αποτελεσματικός στο αντικείμενό του τον κάνει δοτικό και ειλικρινή στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους.

Το να γνωρίζει ακριβώς κάποιος την αξία του και όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει, τον βοηθά να μην επιζητά την επιβεβαίωση σε κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό του. Με μία τέτοια στέρεη αυτοσυνείδηση, καθένας μπορεί να προχωρήσει στη διοργάνωση ενός αναβαθμισμένου δικτύου προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων έχοντας ως άξονα περιστροφης την ατομική και κοινωνική του αξία.

Αυτό πρεσβεύει ακριβώς το life coaching! Μαθαίνοντας τον εαυτό μας, μαθαίνουμε και ερμηνεύουμε τους γύρω μας. Μέσα από μία θετική αυτοεικόνα διαβάζουμε τους άλλους με την καλύτερη πρόθεση και τα αγνότερα κίνητρα.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων που ασχολούμαι με τον τομέα της αυτοανάπτυξης έχω γνωρίσει πολλές τέτοιες σημαντικές προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας. Που ακριβώς επειδή λάμπουν οι ίδιες θέλησαν να κάνουν και τον κόσμο γύρω τους πιο λαμπερό.

Πάγια αντίληψη της αυτοανάπτυξης είναι πως τελικά γινόμαστε ο μέσος όρος του περιβάλλοντός μας. Αν οι ενεργειακές δονήσεις που λαμβάνουμε από το άμεσο περιβάλλον μας είναι χαμηλές, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πώς θα μας συμπαρασύρουν.

Αντίστοιχα αν συναναστρεφόμαστε ανθρώπους που αποτελούν για εμάς πρότυπα μίμησης ως προς τη συμπεριφορά, την προσωπικότητα και την προσφορά τους, τότε εξίσου βέβαιο είναι πως η δική τους λάμψη θα έλξει και εμάς προς τα πάνω.

 

  • Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!
  • Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!