ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 4 σημεία που πρέπει να αξιολογήσεις όταν βρεθείς μπροστά σε μία δοκιμασία

Δεν μπορείς να προχωρήσεις σέρνοντας βαριά στα πόδια σου τα δεσμά όσων πέρασαν. Δεν μπορείς να διεκδικείς το μέλλον καρφωμένος στο παρελθόν. Όσο κι αν πληγώθηκες, όσο κι αν νιώθεις προδομένος και απογοητευμένος από τον εαυτό σου και από τους άλλους, ένας είναι μονάχα ο τρόπος να ξαναβγείς στο φως. Να πάρεις το μάθημα και να διεκδικήσεις το ριμπάουντ από τη ζωή.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Όπως και στο μπάσκετ που κάθε προσπάθεια δεν ισοδυναμεί πάντα με σκοράρισμα, έτσι και στη ζωή θα παλέψεις πολύ για να νικήσεις και αυτή σου η νίκη δεν θα σταθεί μονάχα στην ευστοχία σου αλλά και στο πάθος σου να πεταχτείς πιο ψηλά και να πάρεις το “ριμπάουντ” για μια ακόμη έντιμη προσπάθεια. Όσο πιο γρήγορα ανακάμπτεις, τόσο πιο άμεσα αποδεικνύεις στο Σύμπαν πως έχεις αφομοιώσει γόνιμα τη γνώση που σου προσέφερε η ατυχής εμπειρία και πως το πάθημα σού έχει γίνει όντως ένα πολύτιμο μάθημα για το μέλλον.

Διάβασε ακόμα: Οι 2 ”ασκήσεις” που πρέπει να δοκιμάσεις όταν σε πιάνει απαισιοδοξία

Κάθε δοκιμασία είναι μια αξιολόγηση για το πόσο είσαι έτοιμος να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο. Αν το δεις έτσι, θα κατανοήσεις πόσο λυτρωτικό είναι να πιστέψεις πως η αποτυχία είναι μονάχα ένα απαραίτητο προστάδιο της επιτυχίας που έρχεται. Αρκεί να μην παρατήσεις τον αγώνα, γιατί τότε το μόνο που σε περιμένει είναι ο πάγκος της ζωής και από τα μετόπισθεν πολύ λίγες πιθανότητες έχεις να “σκοράρεις”.

Είναι δύσκολος, ίσως και άδικος μερικές φορές, ο αγώνας για την κατάκτηση των στόχων μας. Στην επόμενη νέα δοκιμασία που θα κληθείς να διαχειριστείς, αξιολόγησε τα εξής τέσσερα σημεία:

-ποιο είναι το δίδαγμα που θα σε ωφελήσει όταν όλα θα έχουν τελειώσει;

-με ποιον τρόπο μπορεί να σε επηρεάσει και σε ποιο κομμάτι;

-τι μπορείς να κάνεις για να τη διαχειριστείς;

-υπάρχει κάποιος που γνωρίζεις που να έχει ζήσει κάτι αντίστοιχο και να έχει βγει δυνατότερος;

Αφού απαντήσεις νηφάλια σε αυτές τις ερωτήσεις, θα προσδώσεις στην κατάσταση ρεαλιστικές διαστάσεις, θα αρχίσεις να την απομυθοποιείς και ήδη να περνάς στο πλάνο αντιμετώπισής της. Απαλλαγμένη από τα παραληρήματα του Εγώ που θέλει να σε κρατά πάντα υπόλογη και δέσμια των ανασφαλειών σου. 

Το ότι θα πέσεις είναι σίγουρο.

Με αυτή την ιδέα πρέπει να συμφιλιωθείς. Κανείς δεν έχει το αλάθητο, κανείς δεν μπορεί να τα προβλέψει όλα. Το ζητούμενο δεν είναι, λοιπόν, να μην κάνεις λάθη. Το ζητούμενο είναι να είσαι δυναμικά παρών στη νέα και βελτιωμένη προσπάθεια.

 

Η νέα μας περιοδεία “Έτσι Ξαφνικά: Πώς να ζήσεις αυτό που θέλεις Τώρα ξεκίνησε! Μη χάσεις την ευκαιρία να μας δεις σε Ηράκλειο (24/11, Aquila Atlantis Hotel) και Θεσσαλονίκη (1/12 Makedonia Palace) και να διεκδικήσεις ένα δωρεάν αντίτυπο από το καινούριο μας βιβλίο “Ξαφνικά Τώρα”! Έλα στο ταξίδι του Ξαφνικά, ζήσε την εμπειρία Τώρα!

Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!