ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι λέξεις που πρέπει να λες καθημερινά για να δεις τη ζωή σου να αλλάζει

«Ξεκίνα από τον άνθρωπο στον καθρέφτη», τραγουδούσε ο Μάικλ Τζάκσον το μακρινό 1988 και το "Μan in the Mirror" σάρωνε τα charts με την αλήθεια αυτού μονάχα του στίχου. Ο κόσμος μας είναι άσχημος, εκδικητικός, άβολος για τα όνειρά μας, επισφαλής για το μέλλον όσων έρχονται. Αν αυτό, λοιπόν, είναι το δυσάρεστο δεδομένο, το μόνο που απομένει είναι η δική σου θέση απέναντι σε αυτόν. Η επιλογή να μείνεις αδρανής είναι μια σίγουρη λύση, αλλά με μαθηματική ακρίβεια σε κάνει και εσένα μέρος αυτής της ασχήμιας.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Η αλλαγή δεν έρχεται σαν από μηχανής θεός ή σαν ανέλπιστο θαύμα. Χρειάζονται πολλά μικρά και αδύναμα χέρια για να γίνουν γροθιά και να γυρίσουν τον τροχό. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα γκρινιάξεις για όλα όσα πάνε στραβά στον κόσμο μας, σκέψου το δικό σου μερίδιο ευθύνης και τη δική σου αντιμετώπιση. Ζύγισε τις αντιδράσεις σου απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν και που επειδή νομίζεις πως δεν σε επηρεάζουν, προσπερνάς αδιάφορα. Είσαι κρίκος μιας πανανθρώπινης αλυσίδας και το μερίδιο ευθύνης σου είναι το ίδιο σημαντικό με των πολιτικών, με των διασήμων, με των παγκόσμιων ηγετών. Το φαινομενικά μικρό σου αποτύπωμα κάνει καθημερινά τη διαφορά και σαν ωστικό κύμα εξαπλώνεται και επηρεάζει τις ζωές των άλλων και του πλανήτη. 

Διάβασε ακόμα: Η άσκηση των 4 βημάτων που θα σε οδηγήσει στην κατάκτηση της εσωτερικής γαλήνης

Σε μια άσχημη πραγματικότητα, η μόνη μεταβλητή που αλλάζει το αποτέλεσμα είναι η δική σου αντίδραση, η δική σου συμμετοχή. Η στωικότητα και η γκρίνια παγώνουν τα αντανακλαστικά σου και σε κάνουν να συνηθίζεις και να αποδέχεσαι τον πόνο σαν αναπόφευκτο, σαν δεδομένο. Δεν είναι, όμως, αυτή η ζωή που σου αξίζει. Κι αν θέλεις να τη ζήσεις, κυνήγησέ τη. Καθένας μας έχει μοναδικά και αναντικατάστατα χαρίσματα. Κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει αυτό που μόνο εσύ μπορείς να κάνεις.

Σκέψου πόσα πράγματα μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά σου με τις πιο απλές  θυσίες. Χάρισε περισσότερα «ευχαριστώ», «συγγνώμη», «σε αγαπώ» στους ανθρώπους της ζωής σου. Βοήθησε τη γειτονιά σου να ομορφύνει μαζεύοντας κάποια σκουπίδια από το δρόμο, άπλωσε το χέρι σε έναν ηλικιωμένο που δεν μπορεί να ανέβει στο λεωφορείο, δώσε προτεραιότητα σε μια έγκυο γυναίκα στην ουρά της τράπεζας, παίξε με τα παιδιά σου όταν αυτά σού το ζητούν κι ας γύρισες κουρασμένος από τη δουλειά. Ανέβασε την ενεργειακή σου θετικότητα και στείλε δονήσεις αγάπης και κατανόησης. Σύντομα θα δεις πως ό,τι δίνεις παίρνεις και αυτή η συμπεριφορά σου θα γυρίσει σε εσένα στο πολλαπλάσιο.

 

Η νέα μας περιοδεία “Έτσι Ξαφνικά: Πώς να ζήσεις αυτό που θέλεις Τώρα ξεκίνησε! Μη χάσεις την ευκαιρία να μας δεις σε Ηράκλειο (24/11, Aquila Atlantis Hotel) και Θεσσαλονίκη (1/12 Makedonia Palace) και να διεκδικήσεις ένα δωρεάν αντίτυπο από το καινούριο μας βιβλίο “Ξαφνικά Τώρα”! Έλα στο ταξίδι του Ξαφνικά, ζήσε την εμπειρία Τώρα!

Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!