ΣΧΕΣΕΙΣ

Micro-cheating: 7 σημάδια που προδίδουν «μικροαπιστίες»

iStock

Τι θεωρείς απιστία σε μια σχέση; Ποιες είναι οι δικές σου «κόκκινες γραμμές» και με τι νιώθεις πιο διαλλακτική; Στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο του dating και των ερωτικών σχέσεων, το micro-cheating, έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τους ορισμούς που πρέπει να ξέρεις.

Όπως προδίδει και το όνομα του όρου, το mirco-cheating είναι μια «μικροαπιστία». Με απλά λόγια, δεν είναι μια ολοκληρωμένη απιστία. Αντίθετα, παίρνει τη μορφή της εμπλοκής σε ακατάλληλες συμπεριφορές ή αλληλεπιδράσεις, που παραβιάζουν τα όρια της οικειότητας ή απόπειρες να διευκολύνουν την οικειότητα με άλλους ανθρώπους, εκτός μιας ρομαντικής σχέσης.

Τα σημάδια που προδίδουν micro-cheating

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το micro-cheating, μπορεί να είναι τόσο σκόπιμο, όσο και ακούσιο. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από το να κάνεις like στις αναρτήσεις ενός παλιού φλερτ, μέχρι το να κατεβάσεις στο κινητό σου το Tinder, ακόμα κι αν δεν σκοπεύεις ποτέ να συναντηθείς με κανέναν. Ωστόσο, αυτό που θεωρείται mirco-cheating για ένα άτομο, μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό για κάποιο άλλο.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη λίστα συμπεριφορών που θεωρούνται micro-cheating, καθώς κάθε ζευγάρι θα έχει τους δικούς του ορισμούς για την απιστία και έχει τα δικά του όρια. Συνήθως, πρόκειται για συμπεριφορές όπως:

  • Φλερτ και τροφοδοσία σεξουαλικής ενέργειας με πρόσωπα εκτός της σχέσης.
  • Likes ή θετικά σχόλια σε προκλητικό περιεχόμενο που αναρτά κάποιος στα social media.
  • Διατήρηση συναισθηματικής οικειότητας ή φλερτ με μια πρώην σχέση.
  • Να μην θέτεις ξεκάθαρα όρια σε κάποιον που φαίνεται να ενδιαφέρεται για εσένα ή να κρύβεις την κατάσταση της σχέσης σου από αυτόν.
  • Να μιλάς αρνητικά για τη σχέση σου, ιδιαίτερα σε κάποιον που μπορεί να σε ενδιαφέρει ερωτικά.
  • Διατήρηση συνεχούς επικοινωνίας με κάποιον, ενώ κρατάς τις αλληλεπιδράσεις αυτές εν μέρει ή πλήρως μυστικές από τον σύντροφό σου.
  • Να αναζητάς παρηγοριά από κάποιον που μπορεί να σε ενδιαφέρει ερωτικά, όταν υπάρχει ένταση στη σχέση σου.

Θύτης ή θύμα μικροαπιστίας;

Το πρώτο και βασικό βήμα για να απαντήσεις στο αν είσαι θύμα ή θύτης micro-cheating, είναι η ειλικρίνεια. Προσπάθησε να αναρωτηθείς εάν έχεις δημιουργήσει έναν στενό δεσμό ή μια συναισθηματική σχέση με κάποιον άλλον εκτός της σχέσης, στην οποία υπάρχει και σεξουαλικό στοιχείο.

Σκέψου επίσης το κατά πόσο ο/η σύντροφός σου, θα ένιωθε άβολα με τη συμπεριφορά σου, ή αν θα ένιωθες προδοσία αν εκείνος/η έκανε το ίδιο. Αν η απάντηση είναι «ναι» σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Εάν εξακολουθείς να μην έχεις απάντηση, το επόμενο βήμα μπορεί να είναι να συζητήσεις με τη σχέση σου σχετικά με τα όρια της απιστίας, ώστε να είστε ειλικρινείς και οι 2, χωρίς να βλάψετε ο ένας τον άλλον.