ΥΓΕΙΑ

Καφές: 4 λόγοι που τον χρειάζεσαι, και όλοι αφορούν το σεξ

Unsplash

Αν είσαι λάτρης του καφέ, δεν χρειάζεσαι έξτρα λόγους για να απολαύσεις ένα φλιτζάνι (μπορεί και περισσότερα) σε καθημερινή βάση.

Όπως όλα δείχνουν όμως, ο καφές συνδέεται με το κίνητρο για σεξ και αν και δεν είναι η θεραπεία στην πεσμένη λίμπιντο, ένα φλιτζάνι πριν το σεξ μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Χρειάζονται 15 λεπτά έως 2 ώρες για να δεις τα αποτελέσματα του καφέ να φτάνουν στο peak τους. Το timing, επομένως, είναι σημαντικό στοιχείο», εξηγεί η σεξολόγος και διατροφολόγος Satori Madrone. Πάμε να δούμε τι προκαλεί η καφεΐνη στον οργανισμό και πώς θα βελτιωθεί η σεξουαλική σου ζωή, αν πίνεις 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.

Ο καφές αυξάνει τη γυναικεία λίμπιντο

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας το 2010, η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα διέγερσης. Εφόσον αυξάνονται η κυκλοφορία του αίματος και οι παλμοί, είναι λογικό να συμβαίνει το ίδιο και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ωστόσο, το σεξ δεν είναι μόνο θέμα σωματικής διάθεσης, αλλά και ψυχικής.

Μειώνεται η στυτική δυσλειτουργία

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι 2-3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, συμβάλουν στη μείωση του προβλήματος για τους άντρες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η τεστοστερόνη.

Μειώνει το άγχος

Αν πίνεις καφέ με μέτρο, μπορείς να μειώσεις τις αρνητικές επιπτώσεις του μακροχρόνιου στρες. Αυτό κατά συνέπεια, σημαίνει ότι ο καφές σε βοηθά να χαλαρώσεις, να μην κατακλύζεσαι από άγχος και να απολαμβάνεις πολύ περισσότερο το σεξ.

Ο καφές βελτιώνει την αθλητική επίδοση

Έρευνα του 2017 έδειξε ότι οι ποδηλάτες που κατανάλωσαν καφεΐνη πριν τον αγώνα, είχαν καλύτερη επίδοση συγκριτικά με εκείνους που ήπιαν μόνο νερό. Μειώνει την κούραση και αυξάνει την ικανότητα για συγκέντρωση και προσοχή. Το σεξ δεν είναι άθλημα στο οποίο πας για μετάλλιο, αλλά χρειάζεται μια κάποια σωματική αντοχή.