ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυνανισμός: Η σημαντική αφετηρία στο υπέροχο ταξίδι της σεξουαλικότητας

Unsplash

Θέμα ταμπού ή όχι, η συγγραφέας Τζιλ Δούκα εξηγεί γιατί ο αυνανισμός αποτελεί την αφετηρία αλλά και το συχνό ενδιάμεσο σταθμό στο υπέροχο ταξίδι της σεξουαλικότητας!

Οι επιστήμονες μας ενημερώνουν ότι ο αυνανισμός είναι η πρώτη σεξουαλική πράξη του ανθρώπου που εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας και μέσω αυτής ο έφηβος ή η έφηβη ανακαλύπτει την ηδονή, το κορμί και τη σεξουαλικότητά του/της.

Λίγα έχουν γραφτεί για τη σημασία του αυνανισμού στην Ελλάδα, και τα περισσότερα συγγράμματα έχουν επιστημονικό χαρακτήρα. Είχα την ευλογία να μεγαλώσω σε ένα σπίτι όπου οτιδήποτε είχε να κάνει με το σεξ ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη. Η μητέρα μου, μαία και συγγραφέας, έκανε ομιλίες για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τις οποίες σχεδόν πάντα πρόβαρε μαζί μου. Για να καταλάβεις, κάποια 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Μέρα Κατά του AIDS, όταν ήμουν 10 ετών, μοίραζα προφυλακτικά στην Ομόνοια, στηρίζοντας το έργο του Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Ναι λοιπόν, ο αυνανισμός δεν κουφαίνει και δεν προκαλεί κάποια αναπηρία. Είμαι 100% σίγουρη, καθώς αυνανίζομαι από πολύ μικρή και πολύ τακτικά. Δεν οδηγεί στην παράλυση ούτε στην απώλεια μνήμης ούτε στην αυτοκτονία, όπως υποστήριζαν ιατρικά εγχειρίδια βικτοριανής εποχής.
Ιατρικές έρευνες από πανεπιστήμια στην Αυστραλία, στην Αμερική και στην Αγγλία μάς ενημερώνουν ότι ο αυνανισμός κάνει καλό, αφού βοηθά εμάς τις κυρίες στην πρόληψη των λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας και των ουρολοιμώξεων και στην ελάττωση του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ. Ο αυνανισμός μάς βοηθά να μειώσουμε την αϋπνία και αυξάνει τη δύναμη των μυών της πυέλου, της λεκάνης μας. Για τους κυρίους ο αυνανισμός μειώνει την πιθανότητα κατάθλιψης, ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
Η αυτοϊκανοποίηση μάς βοηθά να ελαττώσουμε το στρες και την αρτηριακή πίεση και αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας. Τα νούμερα, παρ’ όλα αυτά, είναι απογοητευτικά, ειδικά για εμάς τις κυρίες: έρευνες δείχνουν ότι οι άντρες αυτοϊκανοποιούνται σε ποσοστό 94%, και μόνο οι μισές γυναίκες (50%) αυνανίζονται (όχι απαραίτητα σε καθημερινή βάση) κατά την ενήλικη ζωή τους.

Τι σχέση έχει ο αυνανισμός με το ταίρι μας;

Κατά τη διάρκεια του dating detox είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου και να γίνεις ένα σαγηνευτικό ον, να εντρυφήσεις στο θέμα και να γίνεις ο καλύτερος εραστής ή η καλύτερη ερωμένη για το ταίρι σου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αυνανίζεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής σου, και τώρα είναι η ευκαιρία να μάθεις καλύτερα το σώμα σου.
Το πρώτο βήμα για να πάρεις master στον έρωτα είναι να γνωρίζεις πώς ικανοποιείσαι εσύ. Να μάθεις πώς μπορείς να ανεβάσεις το επίπεδο της σεξουαλικής σου ικανοποίησης μόνος/-η σου σε πρώτη φάση. Κάθε φορά που μιλάμε για τα σεξουαλικά προβλήματα που έχουν στη σχέση τους οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω, ανακαλύπτουμε πως οι ίδιοι δεν έχουν μάθει να ικανοποιούν σεξουαλικά τον εαυτό τους. Αν δεν ξέρεις να ικανοποιείς σεξουαλικά τον εαυτό σου εσύ, τότε πώς είναι δυνατόν να περιμένεις να το κάνει το ταίρι σου;
Αφιέρωσε χρόνο και ενέργεια ώστε να μάθεις το σώμα σου, παίξε μαζί του, γνώρισέ το. Μόλις έρθει το ταίρι σου, θα έχετε μαζί μια πολύ έντονη σεξουαλική ζωή!

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με την Τζιλ, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com