ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 2 λέξεις που πρέπει να υιοθετεί ένα ζευγάρι στο σεξ (και οι 2 που κάνουν κακό στη λίμπιντο)

Unsplash

Αναρωτιέσαι πού κολλάνε οι λέξεις με το σεξ; Κι όμως, όλα ξεκινούν από τη θεωρία και από τον τρόπο που προσεγγίζουμε κάτι.

Δεν αρκεί να λες ευχαριστώ και να δείχνεις κατανόηση μόνο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων. Το σεξ δεν είναι κάτι αποκομμένο από τη συνολική σχέση του ζευγαριού. Είναι κομμάτι της και αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε. Ακόμα όμως και αν μιλάμε για περιστασιακό σεξ, γιατί να μην βάζουμε ως προτεραιότητα την απόλαυση και τον σωστό χειρισμό του;

Οι 2 λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιείς συχνότερα, όσον αφορά στο σεξ

«Ίσως»

Όταν είμαστε απόλυτοι, όχι μόνο στο σεξ, αλλά και στη ζωή γενικότερα, ίσως κλείνουμε την πόρτα σε νέα μονοπάτια. Το ζητούμενο δεν είναι να λες ναι σε όλα, ακόμα και όταν δεν σου αρέσουν. Αλλά η λέξη «ίσως» επιτρέπει να το συζητήσετε λίγο περισσότερο, να ακούσεις την οπτική και την επιθυμία του παρτενέρ σου και να το σκεφτείς. Οι απόλυτες λέξεις όμως δημιουργούν αμυντική στάση και δεν θα ήθελες ούτε εσύ να ακούσεις κάτι αντίστοιχο στην πιθανότητα μίας νέας φαντασίωσης.

«Η χαρά του να ευχαριστείς»

Δεν είναι μόνο μία λέξη, αλλά εξηγεί περιφραστικά τον νέο όρο “compersion”. Πρόκειται για τη χαρά και την απόλαυση που νιώθουμε όταν βλέπουμε τον σύντροφό μας να περνάει καλά χωρίς να ζηλεύουμε. Όπως καταλαβαίνεις, αυτή είναι μία αρετή που λείπει από τους περισσότερους, ειδικά αν μιλάμε για σεξ. Όλοι αγωνιούμε για το αν θα περάσουμε καλά και αν θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε οργασμό και ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε ηδονή και στο ταίρι μας. Όπως και το ότι είμαστε συνηθισμένοι στο να παίρνει την πρωτοβουλία μόνο ο ένας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι είναι μία διάθεση που θα έχουν και οι δύο παρτενέρ και δεν θα το κάνει μόνο ο ένας. It takes two to tango.

Οι 2 λέξεις που δεν πρέπει να αποφεύγεις στο σεξ

«Ποτέ» και «πάντα» είναι τα δύο άκρα που μπαίνουν εμπόδιο στα πάντα. Έτσι όπως λες στον σύντροφό σου «δεν με ακούς ποτέ», ή σου λέει εκείνος «πάντα γκρινιάζεις», έτσι και στο σεξ, σου γυρνάνε τα λαμπάκια όταν τις ακούς. Όταν είμαστε ανοιχτοί στην επικοινωνία, σε νέες προτάσεις και στο τι λειτουργεί ή όχι στο σεξ, το πιθανότερο είναι ότι μόνο βελτίωση θα υπάρξει. Αν ξεκινάς με νεύρα και χρησιμοποιείς απόλυτους όρους, μην περιμένεις compersion (δηλαδή η χαρά του να ευχαριστείς).