ΣΧΕΣΕΙΣ

7 μύθοι για τον αυνανισμό που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Pexels

Ο αυνανισμός είναι μια απολύτως φυσιολογική σωματική λειτουργία. Είναι ένα τόσο φυσικό πράγμα όσο να τρως, να πίνεις νερό ή να αναπνέεις.

Και όμως για μερικούς ανθρώπους, τo κεφάλαιο αυνανισμός, εξακολουθεί να κρύβει ένα μεγάλο στίγμα. Γεγονός το οποίο με τη σειρά του, έχει οδηγήσει σε παραπληροφόρηση και στη δημιουργία πολλών μύθων γύρω από το θέμα. Παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους πιο διαδεδομένους, αλλά και τι πραγματικά ισχύει όταν μιλάμε για σεξουαλική αυτοΐκανοποίηση.

Αυνανισμός: Οι μύθοι που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να πιστεύεις Pexels

Αυνανισμός και σχέσεις

  • Μύθος #1: Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση δεν αυνανίζονται

Πραγματικότητα:

Οι άνθρωποι αυνανίζονται, είτε είναι σε σχέση, είτε είναι ελεύθεροι. Μερικοί ζηλεύουν όταν οι σύντροφοί τους αυνανίζονται, επειδή αισθάνονται ότι @σύντροφ@ τους απατά ή αυνανίζονται επειδή δεν είναι αρκετά καλοί στο κρεβάτι. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας. Όλα είναι απόλυτα υγιή και φυσιολογικά, και μερικά από αυτά περιλαμβάνουν αυνανισμό.

Αυνανισμός και ανατομία

  • Μύθος #2: Ο υπερβολικός αυνανισμός μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία

Πραγματικότητα:

Η στυτική δυσλειτουργία δεν προκύπτει από τον αυνανισμό. Αυτό που μπορεί να συμβεί είτε με τους άνδρες είτε με τις γυναίκες, είναι να αυνανίζεσαι συχνά και να συνηθίζεις σε ένα συγκεκριμένο άγγιγμα. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να συνηθίσεις σε αυτή την αίσθηση και να δυσκολεύεσαι περισσότερο να φτάσεις οργασμό με τ@ σύντροφ@ σου.

  • Μύθος #3: Ο αυνανισμός δεν είναι φυσιολογικό μέρος της σεξουαλικής ανάπτυξης

Πραγματικότητα:

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών, διαπίστωσε ότι το 74% των αγοριών και πάνω από το 48% των κοριτσιών αυνανίζονται. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές.

Αυνανισμός και υγεία

  • Μύθος #4: Δεν υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τον αυνανισμό

Πραγματικότητα:

Ο αυνανισμός έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται καλύτερη ποιότητα ύπνου, λιγότερο στρες και άγχος, λιγότεροι πονοκέφαλοι, βελτιωμένη συγκέντρωση, αυξημένη αυτοεκτίμηση, πιο νεανική εμφάνιση και καλύτερη φυσική κατάσταση.  Υπάρχει επίσης μια σειρά από συγκεκριμένα οφέλη για τη σεξουαλική υγεία για τις γυναίκες – ιδιαίτερα για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας – συμπεριλαμβανομένης της λιγότερης κολπικής ξηρότητας και πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αυνανισμός με το κιλό;

  • Μύθος #5: Υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορείς να αυνανιστείς

Πραγματικότητα:

Ο αυνανισμός γίνεται υπερβολικός μόνο εάν χρησιμεύει ως διαφυγή από προβλήματα στη σχέση μας, εάν αρχίσει να επηρεάζει την υγεία μας ή εάν μετατραπεί σε υποκατάστατο πραγματικών εμπειριών. Επιπλέον, εάν ο αυνανισμός προκαλεί σωματικό πόνο, συναισθηματικά προβλήματα, μπορεί είναι ένα «καμπανάκι».

  • Μύθος #6: Οι άνθρωποι αυνανίζονται μόνο όταν είναι μόνοι

Πραγματικότητα:

Μερικοί άνθρωποι αυνανίζονται μαζί και ενσωματώνουν την αυτοϊκανοποίηση στο σεξουαλικό τους ρεπερτόριο. Μερικά ζευγάρια απολαμβάνουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο να αυνανίζεται, και σε άλλα αρέσει να αυνανίζονται για να αποκτήσουν οργασμό μετά από άλλες μορφές σεξουαλικής επαφής. Ο αμοιβαίος αυνανισμός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για ασφαλές σεξ και να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

  • Μύθος #7: Κινδυνεύεις με τύφλωση

Πραγματικότητα:

Ένας από τους πιο διάσημους μύθους. Πολλοί μύθοι για τον αυνανισμό, όπως αυτός, προέρχονται από την εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν ότι το σεξ προοριζόταν μόνο για αναπαραγωγή. Επειδή ο αυνανισμός δεν είναι για τεκνοποίηση, θεωρήθηκε προβληματικός. Οι άνθρωποι πίστευαν επίσης ότι ο αυνανισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχιζοφρένεια, φυματίωση, τριχωτές παλάμες (;!) και θάνατο. Προφανώς, ΤΙΠΟΤΑ από τα αυτά δεν είναι αλήθεια.