ΥΓΕΙΑ

10 απίστευτα πράγματα που μπορεί να κάνει ο γυναικείος κόλπος

PEXELS

Ο γυναικείος κόλπος είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη του γυναικείου σώματος. Το πώς μοιάζει, πώς μυρίζει, ακόμα και το πώς αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, το κάνουν ένα ξεχωριστό πεδίο εξερεύνησης. Ωστόσο υπάρχουν σημαντικά πράγματα, που πολλοί δεν γνωρίζουν για αυτό το υπέροχο σημείο του γυναικείου σώματος.

Κι επειδή η γνώση είναι δύναμη, παρακάτω σου παρουσιάζουμε 10 απίστευτα facts για τον γυναικείο κόλπο, που θα σε βοηθήσουν να περάσεις με ασφάλεια μέσα από τον λαβύρινθο μύθων και ψεμάτων, αλλά και να εκτιμήσεις το γυναικείο σώμα, σε όλο του το μεγαλείο και τη δόξα.

Ελαστικός και σε διάφορα μεγέθη

Το μήκος του κόλπου ποικίλλει αρκετά ανάμεσα στις γυναίκες φτάνοντας από 7,16 έως και τα 17,7 εκατοστά. Ο γυναικείος κόλπος μπορεί να μεγαλώσει ωστόσο και σε μήκος και σε πλάτος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, καθώς ο τράχηλος δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο. Όταν ερεθίζεσαι, αυξάνεται η ροή του αίματος οπότε μεγαλώνουν τα αγγεία της περιοχής του κόλπου σου με αποτέλεσμα αυτός να μεγαλώνει. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σεξουαλική διέγερσης, ο κόλπος μπορεί να μεγαλώσει μέχρι και 200% και να επανέλθει μετά στο αρχικό του μέγεθος.

Άρωμα γυναίκας

Όπως καθετί πάνω στο σώμα μας είναι εντελώς διαφορετικό από κάποιον άλλον, το ίδιο ισχύει και με τον κόλπο. Κάθε, μα κάθε γυναίκα έχει εντελώς διαφορετική μυρωδιά στον κόλπο της, ανάλογα με τη διατροφή της, τα εσώρουχα που φοράει, την προσωπική υγιεινή της και τα βακτήρια και μικροοργανισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο γυναικείος κόλπος έχει σύστημα αυτοκαθαρισμού

Όσο περίεργο και να σου ακούγεται η περίοδος, αλλά και τα υγρά που έχεις ανά διαστήματα, στην ουσία είναι τα υπολείμματα του καθαρισμού του. Για αυτό και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς εσύ σαπούνια που δεν είναι για την ευαίσθητη περιοχή καθώς διαταράσσεις το Ph του. Προτίμησε ειδικά σαπούνια που δεν έχουν άρωμα και κάνουν ελαφρύ καθαρισμό.

Pink balls

O όρος «blue balls» ή «κυάνωση των όρχεων» στα ελληνικά, είναι η κατάσταση που προκύπτει όταν ένας άνδρας έχει παρατεταμένη στύση χωρίς να την εκτονώνει. Το ίδιο φαινόμενο ωστόσο παρατηρείται και στις γυναίκες και μάλιστα λέγεται «pink balls». Στο 47% των γυναικών, έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά να βιώσουν την αίσθηση ενόχλησης στον κόλπο τους καθώς δεν εκτονώνονται με έναν οργασμό. Τόσο στη γυναικεία όσο και στην αντρική περίπτωση, δεν υπάρχει κάτι το κακό με αυτό.

Για πάντα νέα

Όπως και οι υπόλοιποι μύες, το αιδοίο θα πρέπει να ασκείται. Κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων αποχής, οι ευαίσθητοι ιστοί στο εσωτερικό μπορεί να αδυνατίσουν και να αρχίσουν να πέφτουν. Το τακτικό σεξ, όμως, βοηθάει να κρατηθούν τα γεννητικά όργανα της γυναίκας σε φόρμα.

Η κλειτορίδα έχει πολλά νεύρα

Το ανδρικό πέος έχει περίπου 4.000 νευρικές απολήξεις, τη στιγμή που η κλειτορίδα χτυπάει double score με 8.000 νευρικές απολήξεις. Απ’ ό,τι καταλαβαίνεις, ως γυναίκα είσαι πολύ πιο ευαίσθητη από τον άνδρα σχετικά με το σεξουαλικό κομμάτι. Φυσικά τα ερεθίσματα που δέχεσαι είναι εντονότερα και στόχος σου πρέπει να είναι να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή όσο γίνεται περισσότερο.

Girl power

Όλες οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους μύες του κόλπου τους, οι οποίοι ονομάζονται επίσης πελβικοί μυες, κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι οι ίδιοι μύες που σταματούν την ροή των ούρων και μπορούν να δυναμώσουν με συγκεκριμένες ασκήσεις όπως οι διάσημες ασκήσεις Kegel. Οι γυναίκες έχουν δύναμη όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά:  Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ για το ισχυρότερο αιδοίο είναι μια Ρωσίδα που σήκωσε 14 κιλά μόνο με τους μύες του κόλπου της.

Το χαμένο ταμπόν

Όλες σε κάποιο φάση το έχουμε ακούσει. Κυκλοφορεί σαν αστικός μύθος και εξαπλώνεται παντού από γενιά σε γενιά. Λοιπόν, το ταμπόν δεν μπορεί να χαθεί στον κόλπο σου γιατί απλά δεν το επιτρέπει η ανατομία του σώματός σου. Ας ρίξουμε φως στο τούνελ: Στο τέλος του κόλπου βρίσκεται ο τράχηλος της μήτρας, ο οποίος μπορεί να διογκώνεται στη διαδικασία της γέννας για να μπορέσει να βγει το μωρό, αλλά σε όλη την υπόλοιπη ζωή σου διατηρεί τη συγκεκριμένη μορφή του έχοντας ένα μικροσκοπικό άνοιγμα για να διέρχεται το αίμα της περιόδου. Ο τράχηλος λοιπόν είναι περιορισμένου μεγέθους και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τίποτα από τον κόλπο στη μήτρα, όσο κι αν το προσπαθήσεις. Το μόνο που έχεις να προσέξεις σε σχέση με το ταμπόν, είναι να το αλλάζεις συχνά, καθαρά για λόγους υγιεινής.