ΣΧΕΣΕΙΣ

5 τρόποι να φτιάξεις τη διάθεση του συντρόφου σου στην καραντίνα (και τη δική σου μαζί)

Unsplash

Η διάθεσή μας έχει σκαμπανεβάσματα και είναι απολύτως φυσιολογικό. Μέσα στην καραντίνα, υπάρχουν και οι μέρες που βρίσκεις πράγματα να κάνεις, ξυπνάς με καλή διάθεση και έχεις όρεξη  να μαγειρέψεις και να κάνεις μάσκες ομορφιάς.

Υπάρχουν όμως και οι μέρες όπου όλα σου φταίνε. Η δουλειά είναι πιεστική και σου προκαλεί άγχος, νιώθεις απαισιοδοξία για το μέλλον και τα μούτρα σου φτάνουν στο πάτωμα. Αν δεν είσαι εσύ αυτή που το παθαίνει, μπορεί να είναι ο σύντροφός σου που δείχνει να πιέζεται περισσότερο. Όλοι βιώνουμε την ίδια κατάσταση, αλλά αυτό που αλλάζει είναι ο βαθμός επίδρασης πάνω μας. Μπορείς, λοιπόν, να κάνεις απλά πράγματα που ξέρεις ότι θα του φτιάξουν τη διάθεση (και μαζί και τη δική σου).

Κάνε του ένα δώρο (και φτιάξ’ του τη διάθεση)

Οι ιδέες είναι άπειρες. Από το να του παραγγείλεις 2-3 βιβλία που ξέρεις ότι θα τον ενθουσιάσουν ή εκείνο το άρωμα που είχε βάλει στο μάτι, αλλά δεν πρόλαβε να αγοράσει. Μπορείς να κάνει online αγορές και να βρεις τα πάντα. Ακόμα και συνδρομή για μία νέα πλατφόρμα με ταινίες ή παπούτσια για τρέξιμο, ώστε να κάνει έναν βραδινό περίπατο και να ασκείται. Έτσι αυξάνονται οι ενδορφίνες.

Φτιάξε ρομαντική βραδιά

Φτιάξε το αγαπημένο σας δείπνο και ξαναζήστε τις βραδιές που τρώγατε έξω κινέζικο. Άναψε ένα αρωματικό κερί και καλή σας όρεξη. Κάντε μαραθώνιο ταινιών ή επιλέξτε κάποια από τις τόσες θεατρικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online.

Συζητήστε ανοιχτά

Η καραντίνα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσετε για τα θέματα που απασχολούν τον καθένα. Η πεσμένη διάθεση του συντρόφου σου μπορεί να οφείλεται σε θέματα δουλειάς. Είναι καλό να του δείξεις ότι είσαι εκεί για οτιδήποτε και πως θα τον ακούσεις, αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Αφιερώστε λίγη ώρα στον διάλογο και μετά κάντε κάτι fun.

Πρωινό στο κρεβάτι (και να η διάθεση)

Δεν χρειάζεται να γίνεις Βέφα Αλεξιάδου για να κάνεις ένα πρωινό. Καφές, χυμός πορτοκάλι, ένα τοστάκι, ένα κεκάκι και είσαι μια χαρά. Οι μικρές καθημερινές χαρές που έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις και ζωγραφίζουν ένα χαμόγελο στον παραλήπτη.

Οργάνωσε ένα μελλοντικό ταξίδι

Ναι, εντάξει, δεν ξέρουμε με ακρίβεια πότε θα βγούμε από την καραντίνα, αλλά μπορούμε να οργανώσουμε ένα μελλοντικό ταξίδι σε προορισμό των ονείρων μας. Βρες το μέρος που ξέρεις ότι θέλει να επισκεφθεί και φτιάξε πρόγραμμα με αξιοθέατα και μαγαζιά για φαγητό-ποτό. Αν δεν είναι στο άμεσο μέλλον, μπορείς να κλείσεις και εισιτήρια. Η επιλογή είναι δική σου. Και έτσι φτιάχνει η διάθεση και των δύο.