WATCHLIST

Cinobo: Η νέα ελληνική πλατφόρμα φέρνει το σινεμά στο σπίτι σου

Unsplash

Netflix, Google+, Apple Tv και ένα σωρό άλλες πλατφόρμες που έχουν μπει στη ζωή μας και έχουν αντικαταστήσει το (παράνομο) κατέβασμα ταινιών και σειρών. Και τώρα έχουμε και μία πλατφόρμα ελληνική προέλευσης, το Cinobo.

Cinema no borders (Cinobo) δηλαδή και η νέα πλατφόρμα μόλις ξεκίνησε. Μπορεί η έναρξη της λειτουργίας της σε Ελλάδα και Κύπρο (12 Μαρτίου) να συνέπεσε με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά είναι καλά νέα για όλους εμάς που #menoumespiti.

Το concept του Cinobo

Εδώ μιλάμε για μία τρομερά ενδιαφέρουσα περίπτωση πλατφόρμας, που κάνει focus στον ανεξάρτητο κινηματογράφο. «Όραμά μας ήταν να καταφέρουμε να κάνουμε προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, τις ταινίες που μας αγγίζουν στα φεστιβάλ, ξέρουμε ότι θα αγαπηθούν από το κοινό κι όμως δεν φτάνουν εύκολα στα μάτια του θεατή. Θέλουμε λοιπόν, να δώσουμε ζωή στις ταινίες που εξαφανίστηκαν από τις αίθουσες νωρίς και πιθανώς δεν είναι καν διαθέσιμες μέσω BLU RAY ή DVD», εξήγησε η Δάφνη Μπεχτσή, διευθύνουσα σύμβουλος της πλατφόρμας στη HuffPost.

Οι κατηγορίες που θα βρίσκουμε στην πλατφόρμα

Όπως ανέφερε και η κα Μπεχτσή, το Cinobo θα περιλαμβάνει βραβευμένα φιλμ από φεστιβάλ και άλλους κινηματογραφικούς θεσμούς. Ταινίες από τα Όσκαρ, τα Φεστιβάλ Καννών, Βερολίνου, Βενετίας, τα Σεζάρ αλλά και ελληνικές συμμετοχές ταινιών που διακρίθηκαν και ίσως να μην έχεις καταφέρει να δει.

Θα βρεις 25 κατηγορίες, όπως «Μεγάλοι Σκηνοθέτες», «Κλασικό Σινεμά», «Αγαπημένα του Κοινού», «Βραβευμένα», «Νύχτες Αγωνίας(τρόμου),«Κωμωδία και Σάτιρα», “LGBTQ+”, «Ρεαλισμός», «Ντοκιμαντέρ» και πολλές ακόμα. Η 26η κατηγορία προστίθεται στις 17 Μαρτίου με Πρεμιέρες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την έναρξη θα κάνει η ταινία “Honeyland”, που σάρωσε στις Νύχτες Πρεμιέρας και είναι πραγματικά μία συγκλονιστική ταινία- ντοκιμαντέρ.

Αλλά για να μην βαρεθείς, θα υπάρχουν και εναλλαγές στο πρόγραμμα. Η πλατφόρμα Cinobo θα φιλοξενεί θεματικές συλλογές που θα εμπλουτίζονται κάθε δύο εβδομάδες. Θα βρεις ήδη μέσα “Los Thrillers” για λίγη ισπανική αδρεναλίνη, «Αφιέρωμα στα 80s», αλλά και τα τα «Βραβεία ΙΡΙΣ Καλύτερης Ταινίας 2010-2019, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Το κόστος και οι υπηρεσίες

Η μηνιαία συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε όλα όσα σου περιέγραψα ανέρχεται στα 7,99 ευρώ τον μήνα και δωρεάν δοκιμή 14 ημερών (μέχρι 2 οθόνες ταυτόχρονα). Μπορείς επίσης να ακυρώσεις τη συνδρομή σου, όποτε το θελήσεις χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Παρέχεται υψηλή ανάλυση με 5.1 surround ήχο, ελληνικοί υπότιτλοι, ενώ μπορείς να παρακολουθείς μέσω εφαρμογής σε smartphone, tablet και Smart TV. Εννοείται ότι υπάρχει γονικός έλεγχος αλλά και παρακολούθηση εκτός σύνδεσης.

«Δεν προτείνουμε στον συνδρομητή μας να δει μια ταινία παρόμοια με την προηγούμενη που είδε, ούτε και μια που βλέπει η πλειοψηφία. Τον αφήνουμε να ξεναγηθεί σε αυτό που επιθυμεί την εκάστοτε στιγμή και του προτείνουμε και τον παροτρύνουμε σε νέες κινηματογραφικές ανακαλύψεις», λέει στη HuffPost η κα Μπεχτσή. Τέλος, η παρουσία του ελληνικού σινεμά στην πλατφόρμα την κάνει να ξεχωρίζει. «Ευελπιστούμε να αποτελέσει ένα σπίτι για το Νέο Ελληνικό Σινεμά που τόσο πολύ αγαπάμε και δεν βρίσκουμε πουθενά συγκεντρωμένο».