ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 tips για να χάσεις τα κιλά των διακοπών χωρίς δίαιτα και στερήσεις

Unsplash

Ο Σεπτέμβριος είναι η έναρξη μίας νέας σεζόν. Ο μήνας που θα κάνεις αλλαγές, θα πας ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου και θα δεις τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η επιστροφή στα συνηθισμένα σημαίνει ότι θα επανέλθεις και στον φυσιολογικό τρόπο διατροφής. Ειδικά αν πήρες κιλά στις διακοπές και δεν ξέρεις πώς να τα αφήσεις εκεί όπου ανήκουν. Στο καλοκαίρι.

Γι αυτό είναι εδώ η διατροφολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου. Για να σου δώσει τα απαραίτητα tips για να απαλλαχθείς από τα κιλά των διακοπών χωρίς να υποβάλεις τον εαυτό σου σε δίαιτες και στερήσεις. Αλλά κυρίως για να ξαναφέρεις τον οργανισμό στα ίσα του.

Ψυχολογική προετοιμασία

Το παν είναι να έχεις τη σωστή ψυχολογία και αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα. Αν έχεις επιστρέψει από τις διακοπές, και δεν σκοπεύεις να ξαναφύγεις άμεσα, φτιάξε στο μυαλό σου ένα πλάνο. Σκέψου τα γεύματα που θα ήθελες να τρως ώστε να προετοιμάσεις τον εαυτό σου.

Περισσότερα γεύματα

Στις διακοπές, έτρωγες μία και καλή στην ταβέρνα και την υπόλοιπη μέρα την έβγαζες με παγωτά ή ζαμπονοτυρόπιτες. Κα πολύ καλά έκανες. Αν θες όμως να χάσεις τα κιλά των διακοπών, πρέπει να τρως 4-5 γεύματα την ημέρα ώστε να μην πεινάς και να μην οδηγείσαι στις υπερβολές με τις ποσότητες.

Επίλεξε τις σωστές τροφές (αντίο κιλά των διακοπών)

Αν είσαι από εκείνες που έτρωγαν όσπρια και λαδερά στις διακοπές, σου λέμε χίλια μπράβο. Αλλά επειδή όμως η πλειοψηφία το έριξε στα σουβλάκια, τις πατάτες,τα τηγανιτά και τα γλυκά, ώρα να επιστρέψουμε στα κλασικά σπιτικά φαγητά αλλά και σε τροφές που εντείνουν τον κορεσμό. Όπως οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Πίνε νερό

Εκτός του ότι πρέπει να πίνεις νερό γιατί το χρειάζεται ο οργανισμός, τώρα έχεις έναν λόγο παραπάνω. Στις διακοπές, έχουμε την τάση να τρώμε τροφές με περισσότερο νάτριο και να το το πρήξιμο. Πιες νερό και πες αντίο στην κατακράτηση.

Χαλαρή γυμναστική (για να χάσεις πιο γρήγορα τα κιλά των διακοπών)

Μην σε πιάνει πανικός. Η ειδικός σου λέει ότι δεν χρειάζεται να χτυπιέσαι στο γυμναστήριο για να χάσεις τα κιλά των διακοπών. Ακόμα και το μισάωρο περπάτημα βοηθά τη ζυγαριά να ξεκολλήσει. Άσε που σου φτιάχνει τη διάθεση.