ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η φουλ ενυδατική τροφή, που έχει λιγότερες θερμίδες από το καρπούζι

Unsplash

Ξέρω ήδη τι σκέφτηκες με το που διάβασες τροφή φουλ στο νερό. Το καρπούζι. Και είναι αλήθεια. Αποτελείται από νερό, σε ποσοστό 92% και είναι και το κορυφαίο εποχιακό φρούτο. Υπάρχει επίσης και το αγγούρι, που δεν λείπει από τις σαλάτες σου.

Αλλά αναφέρομαι σε μία άλλη τροφή, που είναι σχετικά υποτιμημένη. Σε μία ενυδατική τροφή που δεν θα φας εύκολα σκέτη, αλλά που δεν λείπει από πολλές συνταγές σου. Ούτε από τις σαλάτες.

Πιπεριά και ενυδάτωση

Οι πιπεριές σε όλα τα χρώματα είναι πεντανόστιμες και δεν λείπουν ποτέ από ένα ψυγείο. Και μάντεψε τι. Έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε νερό με το καρπούζι. Ναι ναι, 92%. Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορείς να τρως μεγαλύτερες ποσότητες γιατί η πιπεριά έχει το 1/3 των σακχάρων του καρπουζιού (2 γραμμάρια/100).

Λέμε ναι στο καρπούζι, αλλά με μέτρο, και μπορούμε να το ρίξουμε έξω με τις πιπεριές. Όχι μόνο για να ενυδατωθούμε, αλλά και επειδή περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια (γερό ανοσοποιητικό), πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α και Ε (τέλειο δέρμα και δυνατά κόκαλα), κάλιο και φολικό οξύ.

Τρόποι να απολαμβάνεις περισσότερο τις πιπεριές

Αν είσαι master chef στην κουζίνα, δεν χρειάζεσαι εμάς για να σου πούμε πώς θα τις μαγειρέψεις. Αλλά αν είσαι σαν εμένα, και χρειάζεσαι λίγη έμπνευση, μπορείς να κάνεις θαύματα κι ας μην είσαι fan της μαγειρικής. Η βασική ιδέα είναι η ποικιλία στις σαλάτες (μπαίνει παντού), μέσα σε σάντουιτς, πολλά ψητά λαχανικά μαζί στον φούρνο με λίγο λαδάκι (και λίγο αλάτι). Είναι επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό των πρωινών αυγών.

Οι τροφές δεν αντικαθιστούν το νερό

Όσο ενυδατική και αν είναι μία τροφή, δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το νερό. Διανύουμε την εποχή όπου η αφυδάτωση καραδοκεί, αλλά οι τροφές απλώς έρχονται σαν back up. Πιες νερό, και αν χρειάζεται, βάλε φρούτα μέσα ώστε να το κάνεις πιο εύγευστο. Και μετά μπορείς να περάσεις στο καρπούζι, το αγγούρι, τις πιπεριές και σε λοιπές ενυδατικές τροφές.