ΥΓΕΙΑ

4 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν πίνεις 4 λίτρα νερό τη μέρα

Unsplash

Το νεράκι, ή ύδωρ αν προτιμάς, είναι η πρώτη και βασικότερη ανάγκη που έχεις. Και αν μπεις στη διαδικασία να πίνεις μπόλικο σε καθημερινή βάση, θα σου συμβούν υπέροχα πράγματα.

Ελπίζω η σχέση σου με το νερό να είναι πολύ καλή και να μην χρειάζεσαι υπενθύμιση στο κινητό για να αρπάξεις ένα μπουκαλάκι από το ψυγείο. Η άνοιξη σε ευνοεί με τις θερμοκρασίες της και όσο πιο αργά νυχτώνει, τόσο περισσότερο θυμάσαι ότι πέρασε μία ολόκληρη μέρα χωρίς να πιεις νερό. Κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει είναι το να πάρεις ένα τεράστιο μπουκάλι με νερό με έντονα χρώματα ή φράσεις (τάση που είδαμε και στο TikTok) και λειτουργεί ως έξυπνη υπενθύμιση.

Αν βάλεις στόχο να πίνεις περίπου 4 λίτρα την ημέρα, τα οφέλη που θα κερδίσει το σώμα σου είναι πολλά. Εμείς, για αρχή, σου παραθέτουμε 4.

Το νερό βοηθά στην πέψη

Όποιος αντιμετωπίζει προβλήματα με δυσκοιλιότητα, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει είναι να πίνει πολύ νερό. Το φαγητό διαλύεται στο στομάχι πιο γρήγορα και η ροή της κυκλοφορίας διευκολύνεται. Αν το νερό συνδυάζεται και με μπόλικες φυτικές ίνες, κάνεις ένα δώρο στο έντερό σου.

Αυξάνει την αντοχή στη γυμναστική

Πώς περιμένεις να αντέξεις σε υψηλή ένταση αν είσαι αφυδατωμένη; Ο οργανισμός σου χρειάζεται το νερό για να διατηρήσει τον όγκο του αίματος και να αυξήσει το οξυγόνο που στέλνεται στους μύες όταν γυμνάζεσαι. Φρόντισε λοιπόν να πιεις μπόλικο πριν, κατά τη διάρκεια (αν χρειάζεται) και αφού τελειώσεις για να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες.

Χορταίνεις πιο εύκολα αν πίνεις πολύ νερό

Δεν λέμε να αντικαταστήσεις το φαγητό με το νερό, αλλά αν μοιράσεις τα 4 λίτρα μέσα στην ημέρα, μία μικρή έρευνα δείχνει ότι χορταίνεις περισσότερο αν το πίνεις πριν το πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο σου.

Πολύ περισσότερη ενέργεια

Η καραντίνα έχει μειώσει τα αποθέματα όρεξης και ενέργειας, συνεπώς το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να είσαι αφυδατωμένη. Όταν πίνεις το νερό σου, ο οργανισμός ξυπνά και σου δίνει κίνητρο να κινηθείς και να ασχοληθείς με κάτι. Για αυτό και είναι σημαντικό να κάνεις μικρά διαλείμματα στη δουλειά.