ΥΓΕΙΑ

6 tips από το TikTok για να πίνουμε περισσότερο νερό. Σου το λέει μέχρι και η πλατφόρμα

Unsplash

Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που δεν πίνουν νερό. Πρέπει να φτάσω σε σημείο δίψας για να θυμηθώ την ύπαρξή του και αυτό με κάνει να ντρέπομαι. Παρόλο όμως που δεν βάζω μυαλό πάνω στο θέμα, πάντα ενδιαφέρομαι να βρω τους τρόπους που θα με ψήσουν να αυξήσω το νερό και να θυμάμαι ότι με περιμένει στο ψυγείο, σε μπουκαλάκι.

Εκτός από τα άρθρα που διαβάζεις, τώρα πήρε και το TikTok τον ρόλο, έστω και άθελά του, του wellness editor και σου δίνει απλά και μικρά hacks, προκειμένου να σε πείσει ότι το νερό δεν είναι ο εχθρός. Η αφυδάτωση πάλι, ναι. Δεν μπορεί, κάποια από αυτά θα σου κάνουν κλικ και θα αλλάξουν τη στάση σου απέναντι στο μεγαλύτερο αγαθό που μάς έχει δώσει η φύση. Κι άσπρο πάτο!

Νερό με φρουτάκια και βότανα

@sjordynbriana i just didn’t wanna dirty another dish , judge me if you’d like 😂😭😂 #fyp #MagicMoment #infusedwater p.s this helped me A LOT w acne 🤓 ♬ Bigger Than Life – Lil Uzi Vert

Τα λέμε κι εμείς εδώ (ειδικά εγώ στον εαυτό μου). Αν βαριέσαι το σκέτο νεράκι, τόσα φρούτα και βότανα έχεις στο ψυγείο. Διάλεξε τα εποχιακά ή βάλε δυόσμο και μέντα και δες το σαν κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

Σουρωμένο νερό

Έτσι όπως φτιάχνεις γαλλικό πιέζοντας προς τα κάτω, χρησιμοποίησε την ίδια συσκευή και πίεσε το νερό με φρούτα ώστε να μην αιωρούνται κομματάκια όταν πας να το πιεις. Έξυπνο.

Μπουκαλάκι νερό με φράσεις

Υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα εκεί έξω που σου δίνουν έμπνευση για να μην βαριέσαι. Πάρε ένα ποτήρι ή μπουκάλι που να έχει διαφορετικά φράση ανά στάθμη.

Διάλεξε τις σωστές ώρες

Πάντα είναι καλή ώρα να πιεις νερό, αλλά αν είσαι σαν εμένα και ξεχνιέσαι, να θυμάσαι το εξής. Δύο ποτήρια το πρωί με το που ξυπνάς, ένα ποτήρι μισή ώρα πριν το φαγητό και ένα ποτήρι πριν κάνεις το βραδινό σου ντους. Μετά από λίγο, θα σου γίνει συνήθεια.

Ρώτα το σώμα σου

Η δίψα δεν είναι η μόνη ένδειξη. Αν έχεις πονοκέφαλο, αν νιώθεις πολύ κουρασμένη ή αν σε τραβάει το δέρμα σου, είναι καλή ώρα να πιεις νερό.

Πότισε τα φυτά, πότισε κι εσένα

Τα περισσότερα σπίτια απέκτησαν διάφορα φυτά μέσα στην καραντίνα. Αφού χρειάζονται νερό τα φυτά σου, το ίδιο θα ισχύει και για εσένα. Πάρε αγκαζέ το μπουκαλάκι σου και κάνε ταυτόχρονο πότισμα.