SEX

10 φυσιολογικά πράγματα που μπορεί να συμβούν μετά το σεξ

Pexels

Εκείνες τις πρώτες στιγμές μετά το σεξ, πιθανότατα νιώθεις πολύ καλά. Με τόσα πολλά να συμβαίνουν πέρα από το γεγονός ότι πιθανώς είσαι εξαντλημένη, δεν είναι παράλογο να μην εστιάζεις σε ό,τι μπορεί να συμβαίνει στο σώμα σου.

Επειδή το σεξ αφορά ολόκληρο το σώμα, μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποιες αντιδράσεις που μπορεί να φαίνονται παράξενες, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά φυσιολογικές. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα πιο φυσιολογικά πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα σου μετά το σεξ και γιατί συνήθως δεν πρόκειται για τίποτα ανησυχητικό.

10 φυσιολογικά πράγματα που μπορεί να συμπούν μετά το σεξ Pexels

Η «ορμόνη της αγάπης» μετά το σεξ

Μετά από έναν οργασμό, οι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν μια στενή σύνδεση με τον σύντροφό τους. Η χημική ουσία ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης», απελευθερώνεται μετά από οργασμικές αντιδράσεις. Ως αποτέλεσμα ενισχύεται η αίσθηση της εγγύτητας με τον/την σύντροφό μας.

Η ωκυτοκίνη έχει επίσης συνδεθεί με την παραγωγή αυξημένων συναισθημάτων εμπιστοσύνης, επηρεάζοντας την απόφαση ενός ατόμου να αποκαλύψει τα συναισθήματα του στον σύντροφό του και με τη σειρά του, χτίζοντας μια στενότερη σχέση.

Κάτι στάζει

Εάν δεν χρησιμοποιείς προφυλακτικά ή κάποια άλλη μορφή αντισυλληπτικού, μπορεί να παρατηρήσεις υγρά στον κόλπο σου μετά το σεξ. Μην ανησυχείς, είναι απολύτως φυσιολογικό. Πρόκειται για σπέρμα το οποίο δεν έχει πού αλλού να πάει, αφού το σώμα σου δεν πρόκειται να το απορροφήσει. Για να το αποβάλλεις, φρόντισε να πας τουαλέτα μετά το σεξ. Μπορείτε επίσης να πλύνεις καλά την περιοχή με λίγο χλιαρό νερό.

Το πρόσωπό σου μπορεί να φαίνεται αναψοκοκκινισμένο

Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπετε ροζ κηλίδες που μοιάζουν με ιλαρά στο πρόσωπο, στην κορυφή του στήθους ή περιστασιακά σε ολόκληρο το σώμα μετά από έναν οργασμό. Προκαλείται από την προσωρινά αυξημένη ροή αίματος στο δέρμα και συνήθως εξαφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Αν και μερικές φορές μπορεί να παραμείνει για μια ολόκληρη ώρα.

Οι κράμπες μετά το σεξ

Όσο καλό μπορεί να είναι το σεξ, μπορεί να φέρει και πόνο, σύμφωνα με βρετανική μελέτη. Οι κράμπες μετά το σεξ, μοιάζουν με τις κράμπες περιόδου. Οι κράμπες μετά το σεξ μπορεί να οφείλονται στην κλίση της μήτρας, που διευκολύνει τον τραυματισμό του τραχήλου, προκαλώντας πόνο. Οι κράμπες μετά το σεξ είναι συχνά φυσιολογικές εάν ο πόνος είναι ήπιος, αλλά εάν είναι επίμονος ή σοβαρός, καλό θα ήταν να απευθυνθείς στον/στην γυναικολόγο σου.

Μπορεί ξαφνικά να νυστάζεις

Εάν μετά το σεξ, θέλεις να πάρεις έναν υπνάκο, δεν είσαι μόνη. Υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται κουρασμένοι μετά από μια σεξουαλική επαφή.

Μια πιθανότητα είναι να είσαι σωματικά εξαντλημένη, ακριβώς όπως μετά από κάποια έντονη άσκηση. Είναι επίσης πιθανό να αντιδράς στην αλλαγή των χημικών ουσιών, που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια και μετά από έναν οργασμό.

Αίσθημα φαγούρας

Το να αισθάνεσαι φαγούρα εκεί κάτω μετά το σεξ δεν είναι συνήθως τίποτα ανησυχητικό. Μπορεί να νιώσεις ερεθισμό σε αυτήν την περιοχή, λόγω όλης της τριβής κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η ηβική τριχοφυΐα μπορεί να προκαλέσει ένα είδος «καψίματος» όταν τρίβεται σε άλλο σώμα, προκαλώντας ερεθισμό του δέρματος και εξανθήματα. Εάν ο κνησμός ή η ερυθρότητα δεν υποχωρήσουν, απευθύνσου σε έναν γιατρό.

Η μυρωδιά του σεξ

Κάθε πράγμα έχει τη δική του μυρωδιά. Το ίδιο ισχύει και με το σεξ. Επιστημονικά μιλώντας, η μυρωδιά του σεξ είναι πολύ συγκεκριμένη, καθώς συνδυάζει τα pH των σωματικών εκκρίσεων, παράγοντας μια χημική αντίδραση με μια εντελώς νέα μυρωδιά. Επιπλέον, η βουβωνική χώρα έχει υψηλή συγκέντρωση ιδρωτοποιών αδένων, που σημαίνει ότι είναι πιθανό να ιδρώσει αρκετά κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας. Όλα αυτά δημιουργούν ένα συγκεκριμένο sex musk.

Ο κόλπος σου μοιάζει μεγαλύτερος

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι ο κόλπος σου φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερος μετά το σεξ. Μία από τις πιο κοινές αιτίες αυτού του πρηξίματος είναι η τριβή. Το σκληρό σεξ ή η ανεπαρκής λίπανση κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό που οδηγεί σε πρήξιμο. Είναι επίσης πιθανό το πρήξιμο αυτό, να προκαλείται από τη σεξουαλική διέγερση. Ο κόλπος επίσης, φυσικά υγραίνεται και πρήζεται όταν είναι «χαρούμενος» και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Πόνος μετά το σεξ

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις έναν ελαφρύ πόνο μετά από μια σεξουαλική επαφή. Ωστόσο αυτός ο πόνος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φτάσει να είναι δυνατός. Πολλές γυναίκες συχνά αισθάνονται πόνο μετά από μια έντονη σεξουαλική επαφή, αλλά εάν ο πόνος είναι οξύς, μπορεί να είναι μεταξύ άλλων σημάδι μιας αυτοάνοσης διαταραχής, της ενδομητρίωσης.

Μπορεί να δεις κηλίδες αίματος

Μην ανησυχήσεις αν παρατηρήσεις κηλίδες αίματος μετά από μια σεξουαλική επαφή. Είναι πραγματικά εκπληκτικά κοινό και υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει.

Όταν ο κόλπος είναι στεγνός, μπορεί να εμφανίσεις αιμορραγία από τριβή κατά τη διάρκεια του σεξ. Μια άλλη περίπτωση που μπορεί να οδηγήσει σε κηλίδες αίματος, είναι η ενδομητρίωση. Η ενδομητρίωση μπορεί να προκαλέσει οξύ πυελικό πόνο, βαριές περιόδους και αιμορραγία μετά το σεξ.