BEAUTY NEWS

Dove ArtPit Collection: Απενοχοποίηση της γυναικείας μασχάλης σημαίνει γυναικεία απελευθέρωση

Pexels

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που έπιασα το ξυράφι στα χέρια μου. Είχα πρόωρη ανάπτυξη και ζώντας σε μια εποχή που η γυναικεία περιποίηση, ειδικά όσον αφορά ζητήματα όπως οι τρίχες του σώματος, ήταν ταμπού, όλα μου φαίνονταν τόσο περίεργα και τόσο άβολα. Το να μιλάς τότε για τέτοια θέματα ήταν σύνηθες. Δεν υπήρχε ευαισθητοποίηση, άρα και σωστή ενημέρωση για τις νέες κοπέλες που μπαίνοντας στην εφηβεία έβλεπαν να συμβαίνει στο σώμα τους το πιο φυσιολογικό: ν’ αλλάζει.

Θυμάμαι, λοιπόν, ότι η πρώτη φορά που ξύρισα τις μασχάλες μου, ήταν μετά από σχόλιο συμμαθητή μου στο σχολείο. Ακόμα κι αν είχα πολύ λίγες τρίχες, η εμπειρία αυτή με στιγμάτισε. Η ενηλικίωσή μου στιγματίστηκε. Τότε ήταν που κατάλαβα τις δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωπες οι γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, όσον αφορά την εικόνα μας. Το στίγμα του ότι η γυναικεία ομορφιά είναι ένα πράγμα, δεν με κάλυπτε σαν άνθρωπο και συνεχίζει να μη με καλύπτει μέχρι και σήμερα. Ευτυχώς, αυτό αλλάζει και η κοινωνία έχει εξελιχθεί ως ένα βαθμό. Αυτό επιβεβαιώνει και το νέο project του Dove. Με την έκθεση Dove ArtPit Collection που πραγματοποιήθηκε 1-3 Ιουλίου, το brand στηρίζει τις γυναίκες για ακόμη μια φορά.

Με τα χρόνια, λοιπόν, τα ταμπού που αφορούν τις τρίχες της μασχάλης και όλα τα στερεότυπα ομορφιάς, έχουν αρχίσει να απενοχοποιούνται. Με τον ακτιβισμό και το θάρρος των γυναικών που «σπάνε» τα στερεότυπα καθημερινά, οι γυναίκες διεκδικούμε ισότητα ανάμεσα στα δύο και όλα τα φύλα. Σε αυτό, μας βοηθάνε και οι κατάλληλοι σύμμαχοι. Brands όπως το Dove, αποδεικνύουν διαρκώς ότι είναι στο πλευρό της γυναίκας. Μέσα από τα projects του και όλες του τις ενέργειες, το Dove συμβάλλει στην απενοχοποίηση του τι εστί γυναίκεια ομορφιά. Αυτό κάνει και σε ό,τι αφορά τις τρίχες του σώματός μας. Με την inspiring έκθεση Dove ArtPit Collection, το brand εμπνέει για άλλη μια φορά.

Dove ArtPit Collection: Η έκθεση φωτογραφίας που δεν πρέπει να χάσεις

Σε συνεργασία με γνωστούς, Έλληνες φωτογράφους, το Dove, διοργανώνει την πιο ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας και «σπάει» τα πρότυπα ομορφιάς. Το Dove ArtPit Collection είναι μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην απλή, ανθρώπινη ομορφιά της περιοχής της μασχάλης. Αυτό το σημείο του σώματος, το οποίο πρέπει να είναι πάντα «τέλειο». Οι τρίχες της μασχάλης για τις γυναίκες, αποτελούν ταμπού, μιας και συνδέονται με τον ιδρώτα ή την έντονη οσμή. Και σύμφωνα με αυτή τη λογική, οι γυναίκες δεν μπορούμε να ιδρώνουμε ή να μυρίζουμε (πράγματα απολύτως φυσιολογικά), γιατί έτσι, δεν είμαστε τέλειες. Μια αντίληψη που μας προωθεί διαρκώς η κοινωνία.

Όλα αυτά τα κλισέ, απενοχοποιεί το Dove με αυτή την έκθεση. Ο στόχος του project είναι να απενοχοποιήσουμε την περιοχή της μασχάλης και να προβληθεί η αληθινή ομορφιά των γυναικών, όπως χρόνια τώρα πρεσβεύει το Dove. Από το πώς βιώνουμε τη στιγμή που βγαίνουν οι πρώτες τρίχες της μασχάλης κατά την ενηλικίωση, μέχρι και τις ανασφάλειες που μας δημιουργούνται από την ημέρα που γεννιόμαστε. Η έκθεση, λοιπόν, οπτικοποιεί όλες τις σκέψεις μας που αφορούν τις τρίχες της μασχάλης, μέσα από φανταστικές φωτογραφίες. Ο στόχος του Dove ArtPit Collection είναι να ξεκινήσουν τον διάλογο. Να ανοίξουν τη συζήτηση για αυτή την περιοχή, με έναν ουσιαστικό και αληθινό τρόπο.

Join us

Το LadyLike, λοιπόν, θα παρευρεθεί στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον Εκθεσιακό Χώρο στο Μετρό του Συντάγματος. Θα είμαστε εκεί για να μιλήσουμε για τη σημαντικότητα ενός τέτοιου project και απολαύσουμε τις φωτογραφίες εκπληκτικών Ελλήνων/ίδων φωτογράφων όπως της Ιωάννας Ανδρεοπούλου,  Κοσμά Κουμιανού, Μαρίας Κουτρουμπή, Νικόλα Μάστορα, Αιμιλίας Μπαλάσκα, Κώστα Πήττα, Μαρίας Σιόρμπας και Κλεοπάτρας Χαρίτου. 

Μείνε συντονισμένη στο Instagram του LadyLike την Παρασκευή 1η Ιουλίου, όπου θα κάνουμε ένα IG Live session, από τον χώρο της έκθεσης. Μαζί με το Dove θέλουμε να απελευθερωθούμε από αυτά τα στερεότυπα που αφορούν τη γυναικεία ομορφιά. Ξεκινώντας από τις τρίχες της μασχάλης. Απενοχοποίηση της μασχάλης σημαίνει γυναικεία απελευθέρωση.

Η έκθεση Dove ArtPit Collection θα διαρκέσει 3 μέρες (1-3 Ιουλίου) και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ώρες της έκθεσης: Παρασκευή 01/07 11.00-16.00, Σάββατο 02/07 11.00-19.00, Κυριακή 3/07 11.00-19.00

Ακολούθησε το Dove στα SoMe

Site: Dove

Facebook: DoveGreece

#DOVE #TheArtpitCollection