FASHION NEWS
SPONSORED

Για τη Στεφανία Γουλιώτη το ντύσιμο είναι αυτοέκφραση και αυτή είναι η δύναμή της

Κοσμάς Κουμιανός

Αυτό που μας ξεχωρίζει σαν ανθρώπους είναι η ατομικότητά μας. Είναι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους άλλους, ο τρόπος που μιλάμε και που ντυνόμαστε και η αύρα που εκπέμπουμε. Μπορεί, εμείς οι γυναίκες να μην φαίνεται ότι διαφέρουμε η μια από την άλλη, γιατί η κοινωνία έχει μάθει να μας βάζει όλες στο ίδιο σακί, αλλά η καθεμία μας είναι διαφορετική. Είτε αυτό αφορά την εικόνα μας και τον σωματότυπό μας, είτε το στιλ και τη συμπεριφορά μας.

Η Στεφανία Γουλιώτη, λοιπόν, είναι μια γυναίκα που στοχεύει σε αυτή την ατομικότητα. Σε αυτό, ίσως να οφείλεται και το γεγονός ότι δεν είναι η τυπική, παραδοσιακή γυναίκα. Ή πιο απλά, δεν «χωράει» στα κουτάκια. Δεν είχε ποτέ το τυπικό γυναικείο σώμα, ούτε ακολούθησε τον προβλεπόμενο τρόπο ζωής ή επάγγελμα που περιμένουν πολλοί μια γυναίκα να ακολουθήσει. Τίποτα στη ζωή της και δη, στην εικόνα της δεν «φώναζε» ότι θα ακολουθήσει μια συμβατική ζωή και ευτυχώς που δεν το έκανε. Γιατί, ξέρεις, όταν ακούς όλη σου τη ζωή όλα αυτά τα κλισέ που αφορούν τις γυναίκες είναι πολύ εύκολο να εγκλωβιστείς σε αυτή τη δίνη κακών στερεοτύπων.

Η Στεφανία Γουλιώτη, λοιπόν, δεν ακολούθησε αυτά τα στερεότυπα και μέσα από τη «διαφορετικότητά» της σε σώμα και πνεύμα, κατάφερε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα; Μια λαμπρή καριέρα ως ηθοποιός και μια φρέσκια, γυναικεία προσωπικότητα του ελληνικού θεάτρου που αποτελεί πρότυπο.

Αυτό εκπέμπει και με το στιλ της, το οποίο θέλει πάντα να την εκφράζει. Αυτή της την αυτοέκφραση βοηθάει τη Στεφανία Γουλιώτη να βγάλει προς τα έξω η Reebok. Το γνωστό brand, σε συνεργασία με την Intersport, βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων εμάς των «διαφορετικών» γυναικών που δεν ακολουθούμε ένα συμβατικό τρόπο ζωής ή απλά ένα «συμβατικό» ντύσιμο. Με την training συλλογή της Reebok –που θα βρεις διαθέσιμη στα Intersport-, θα μπορείς να εκφράσεις όσο πολύ ή λίγο θες, τη διαφορετικότητά σου. Θέλεις πολύχρωμα prints; Θέλεις μονοχρωμία; Στη συλλογή της Reebok θα βρεις όσα χρειάζεσαι για να εκφράσεις την ατομικότητα και τη μοναδικότητά σου. Θα βρεις επίσης, από trainers, κολάν μέχρι και sports bra που είναι versatile, που σημαίνει φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ.

Η Στεφανία Γουλιώτη πάντως, αυτό κάνει. Εκφράζεται μέσα από το ντύσιμό της, γιατί ξέρει ότι επηρεάζει την ψυχολογία της. Και αυτό είναι αυτό που κρατάω από την κουβέντα μου μαζί της. Το ντύσιμό μας πρέπει να μας εκφράζει. Υπάρχει σημαντικότερη υπενθύμιση απ’ αυτή;

-Περίγραψέ μας μια τυπική ημέρα στην καθημερινότητά σου, από την ώρα που ξυπνάς το πρωί μέχρι να πέσεις για ύπνο το βράδυ.

Λόγω δουλειάς, ξυπνάω αρκετά αργά και το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να χαρίσω στον εαυτό μου την πρώτη απόλαυση της ημέρας: έναν καφέ. Μετά αρχίζουν όλες οι αναγκαίες δραστηριότητες, όπως μελέτη για κάποιο ρόλο, τηλέφωνα, e-mails, εξωτερικές δουλειές, επαγγελματικά ραντεβού. Στη συνέχεια, η μέρα μου σίγουρα θα περιλαμβάνει πρόβα και παράσταση το βράδυ. Αν έχω παράσταση το βράδυ, πρέπει να σιγουρευτώ ότι έχω κρατήσει δυνάμεις μέσα στη μέρα για να αντεπεξέλθω το βράδυ. Σίγουρα η μέρα μου θα περιλαμβάνει μια βόλτα στη θάλασσα, και μετά γυμναστήριο. Μετά την παράσταση, σίγουρα θα πιούμε ένα κρασάκι είτε με τους συντελεστές της παράστασης, είτε με κάποιο φίλο που ήρθε να την δει. Αυτή είναι η απαραίτητη αποσυμπίεση, από την πολυάσχολη καθημερινότητα.

-Πόσο σημαντικό είναι για εσένα να νιώθεις άνετα μέσα από τα ρούχα που επιλέγεις να φοράς, εντάσσοντάς τα στην καθημερινότητά σου, από το πρωί μέχρι το βράδυ;

Παλιότερα δεν έδινα καμία σημασία σε αυτό, αλλά αργότερα συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στην ψυχολογία. Σημασία δεν έχει αν φοράς ακριβά ρούχα, αλλά σίγουρα να έχεις βρει το είδος του ρούχου που θα σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και όμορφα. Εγώ, σαν μια γυναίκα με αθλητικό σώμα, δεν έχω τον τυπικό, γυναικείο σωματότυπο. Μου είναι, λοιπόν, πολύ δύσκολο να βρίσκω ρούχα που με κάνουν να αισθάνομαι άνετα, γιατί δεν βρίσκω στο νούμερό μου. Γι’ αυτό τον λόγο, ντύνομαι κυρίως με αθλητικά ρούχα, ακόμα και όταν πρέπει να ντυθώ πιο επίσημα. Είναι παράλογο να μην βρίσκεις τίποτα να φορέσεις.

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το super power σου και από πού αντλείς δύναμη, κάθε μέρα;

Την δύναμη μου την αντλώ, πραγματικά, από το σώμα μου. Έχω μάθει να το αγαπώ, όχι μόνο με το να το γυμνάζω, αλλά και με να του συμπεριφέρομαι όμορφα. Επίσης, φροντίζω πάντα να έχω επαφή με τη φύση και με ανθρώπους που με εμπνέουν.

-Πώς επηρεάζεται το καθημερινό σου ντύσιμο από τη ψυχολογία σου;

Δυστυχώς, η ψυχολογία επηρεάζει τα πάντα. Από τις εκφράσεις του προσώπου σου μέχρι και την αύρα που εκπέμπεις. Όλα αυτά, τα εκπέμπει το ντύσιμό μας. Γιατί, το ντύσιμό μας, εκφράζει μέρος του εαυτού μας. Μπορεί, για κάποιους, η μόδα να είναι κάτι επιφανειακό, αλλά είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό ρούχο που φοράμε για να βγούμε έξω από το σπίτι. Το ντύσιμό μας μπορεί να είναι πολιτικοποιημένο, μπορεί να εκφράζει την άποψή μας για κάτι, τη διάθεσή μας τη δεδομένη στιγμή κ.ο.κ. Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει και τη διάθεσή σου και να καθρεφτίζει τη δύναμη που έχει ο καθένας μας, βάσει του τρόπου που επιλέγουμε να ντυθούμε. Προσωπικά, πιστεύω ότι εκπέμπω δύναμη με τα ρούχα που φοράω ή τουλάχιστον, τη δύναμη που θα ήθελα να έχω καθημερινά.

 

-Ποια κομμάτια από την training συλλογή της Reebok έχεις ξεχωρίσει που σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση;

Μου αρέσουν πολύ τα Lux Leggings κολάν, γιατί συνδυάζουν απλότητα και τονίζει όμορφα το σώμα και ειδικά, τα πόδια. Επίσης, έχει και μια «μυστική» τσέπη για κινητό που είναι πολύ βολική!

-Ποιο είναι το μότο της καθημερινότητάς σου;

“In a state of inner silence that allows the right action to emerge at the right moment.”

Βρείτε τη νέα training συλλογή της Reebok στην Intersport.

Credits φωτογράφισης:
Photography: Κοσμάς Κουμιανός
Makeup & hair: Σαββίνα Σκεπετάρη
Styling: Έφη Καρύδη
Location: Θέατρο Άλφα Λημναίος-Φωτίου