OPINIONS

Ο Καπουτζίδης λέει ότι οι γκέι είναι πιο κάτω κι από τους δολοφόνους. Κάποιες ατάκες στη Βουλή επιβεβαιώνουν

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Στη Βουλή έχει ξεκινήσει η συζήτηση που θα οδηγήσει στην ψήφιση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Στη δημόσια σφαίρα το ζήτημα συζητάται επίσης με όλο και περισσότερους straight να εκφέρουν άποψη για πράγματα που ουσιαστικά δεν τους αφορούν και δεν πρόκειται να αλλάξουν τη ζωή τους. Ευτυχώς, για όλους μας, ο λόγος δίνεται και στους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας, όπως είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, που αν τους δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή θα ενημερωθούμε (αν ακόμα δεν το έχουμε κάνει) για τους λόγους που επιβάλλεται επιτέλους να τους εκχωρηθεί ένα αυτονόητο δικαίωμα. Οι λόγοι αυτοί συνοψίζονται μονολεκτικά στην ισονομία.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ και μέσα σε 2 προτάσεις, είπε μία μεγάλη αλήθεια για το πώς αντιμετωπίζονται οι ομοφυλόφιλοι στην ελληνική κοινωνία. Ίσως πεις «υπερβολές», αλλά κάποιες ατάκες που έχουν ακουστεί στη Βουλή αυτές τις μέρες από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού σε αυτήν, αποδεικνύουν περίτρανα πώς όσα λέει ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι υπαρκτή πραγματικότητα το 2024. Κι αν δεν τους αντιμετωπίζουν όλοι ως «εγκληματίες» -φυσικά υπάρχουν κι αυτοί- τους αντιμετωπίζουν ως απειλούντες τη θεάρεστη ελληνική κοινωνία. Δεν τους αντιμετωπίζουν ως ίσους, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

«Ό,τι και να κάνεις στη ζωή σου, το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψεις, από τη στιγμή που είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω από έναν δολοφόνο, έναν βιαστή. Καταλαβαίνετε ποια ήταν η αφετηρία μας, ποια σκέψη πρέπει να ξεριζώσουμε;», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της ελληνικής κοινωνίας προς τους ομοφυλόφιλους.

Δεν θέλω να πέσεις από τα σύννεφα. Η ελληνική κοινωνία, αυτή που έχει τη λέξη φιλότιμο τόσο ψηλά, αυτή που από την αρχαιότητα δίδαξε στον κόσμο τον σεβασμό στον «Ξένο» με τον Ξένιο Δία και τη φιλοξενία της, αυτή που υπερηφανεύεται για το πώς μία σταλιά τόπος έδωσε τα «φώτα» του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο που πέρναγε τον καιρό του τρώγοντας βελανίδια, έχει αγκυλώσεις. Έχει και ρατσισμό, έχει και ομοφοβία, έχει και τεράστια άγνοια για πολλά πράγματα. Και η άγνοια γεννά φόβο και στρεβλές αντιλήψεις και στερεότυπα. Και αυτά γεννούν μίσος. Και ο κύκλος συνεχίζεται.

«Τα κακά σχόλια υπήρχαν πάντοτε και ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι προσπαθούσαμε, μιλούσαμε και μας λέγατε ότι κούρασε ο τάδε, είναι επειδή γνωρίζαμε ότι υπάρχουν αυτά τα κακά τα οποία δεν θα πάψουν να υπάρχουν από μεθαύριο, γνωρίζαμε για αυτό το μίσος. Το εξηγούσαμε και δεν το καταλαβαίνανε. Μιλάμε για τη Βουλή, για το ναό της δημοκρατίας, έχουν ειπωθεί εκεί ανεπίτρεπτα πράγματα αλλά εμείς το ξέραμε. Όλα ήταν αναμενόμενα», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις θέσεις του ΚΚΕ, που θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και τον απογοήτευσε.

«Η ελπίδα που είχαμε ήταν ότι το ΚΚΕ θα κράταγε μια διαφορετική στάση. Σαν Γιώργο με απογοήτευσε. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πρέπει να απομακρυνθεί από το κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ατάκες που ακούστηκαν στην Βουλή και επιβεβαιώνουν τον Γιώργο Καπουτζίδη

Για ποια ανεπίτρεπτα πράγματα όμως μιλάει; Η Βουλή έχει τις απαντήσεις και θα τις βρεις στις ατάκες που ακούστηκαν μέσα σε αυτόν τον ναό της δημοκρατίας.

Ο Βασίλης Στίγκας για παράδειγμα, πρόεδρος των Σπαρτιατών, μίλησε για τον «επαίσχυντο νόμο» που πρέπει να ανατραπεί, έκανε λόγο για θεσμοθέτηση «υποχρεωτικής ομοφυλοφιλίας» και έμπλεξε την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία. Ναι, Γιώργο Καπουτζίδη, έχεις δίκιο. Οι γκέι για τους Σπαρτιάτες είναι σίγουρα πιο κάτω από τους δολοφόνους γιατί είναι παιδεραστές.

«Από πότε τους έπιασε ο πόνος να αποκτήσουν παιδιά; Για τα παιδιά νομίζετε ότι ενδιαφέρονται; Εξυπηρετείτε ξεκάθαρα την παγκόσμια παιδεραστία!», είπε οργισμένος ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος αφήνοντας αδιανόητα «ψεκασμένες» απόψεις να ακούγονται στη Βουλή. «Όποιος διαθέτει πολλά λεφτά θα νοικιάζει έναν gay και θα γίνεται πατέρας ή μητέρα πολλών παιδιών και θα κάνει ό,τι θέλει σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα», συμπέρανε μόνος του και σημείωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο θα ανοίξει «τις πύλες της κολάσεως, αλλά και της διαστροφής». Αν διαβάσει κανείς σκέτες τις ατάκες του, χωρίς να ασχοληθεί με το ποιος τις λέει και σε ποιο context, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί αν διαβάζει κάποιο ψυχωτικό παραλήρημα. Η απάντηση είναι «όχι», διαβάζει τις θεωρίες συνομωσίας των ακροδεξιών κέντρων του κόσμου όλου.

Και εντάξει θα πεις «από τους Σπαρτιάτες τι περίμενες;». Θα περίμενα αρχικά να μην έχουν μπει στη Βουλή, αλλά μπήκαν γιατί κάποιοι ταυτίζονται με τις παραπάνω απόψεις. Δεν περιμένω, λοιπόν, τίποτα, απλά διαπιστώνω πως ότι λέει ο Γιώργος Καπουτζίδης και τα υπόλοιπα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που μιλούν για τις διακρίσεις που υφίστανται, είναι πολύ αληθινά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για «αντιχριστιανικό νομοσχέδιο» και οι λέξεις για να απαντήσεις σε κάτι τέτοιο πέφτουν στο κενό, καθώς οι νόμοι του κράτους και τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός δεν θα έπρεπε, κατ’ εμέ, να συνδέονται στην ίδια φράση. Για εκείνον η υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα «ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου», αφού «θα πρέπει να αναγνωριστούν δικαιώματα σε: διαφορετικές τουαλέτες, παρένθετες μητέρες, τρίτο φύλο στα σχολεία».  Να, εδώ φανερώνεται ότι υπάρχουν μερικές ομάδες ακόμα, που δεν πρέπει να είναι ίσες με εμάς, όπως οι διεμφυλικοί.

Ας πάμε στο κόμμα που έφερε στη Βουλή το νομοσχέδιο, τη Νέα Δημοκρατία. Κι εκεί ανάμεσα σε όσους το καταψηφίζουν ακούσαμε ατάκες που φανερώνουν απόλυτη άγνοια, ως και μία delulu πραγματικότητα στην οποία ζουν οι πολιτικοί μας.

Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης για παράδειγμα επικαλέστηκε έρευνες που σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν δείξει ότι τα γενετικά αίτια που προσδιορίζουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αφορούν σε μικρό μονάχα ποσοστό, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ένα μεγάλο ποσοστό επέλεξε αυτόν τον προσανατολισμό από μόδα, από εμπειρία, από επιλογή ή από άλλες συνθήκες».

Οι γκέι δεν αντιμετωπίζονται ως συμπολίτες μας που πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους straight γιατί αυτοί διάλεξαν να βαδίσουν τον δρόμο της «ασωτίας». Αυτό είναι το πίσω κείμενο σε όλα τα παραπάνω. Αν ήθελαν όλα τα δικαιώματα των υπολοίπων να μην ακολουθούσαν τη «μόδα» και να κάθονταν στα αυγά τους της ετεροκανονικότητας. Γιατί ως γνωστόν το lifestyle που συνοδεύει τη ζωή ενός ομοφυλόφιλου στην Ελλάδα, είναι ιδιαιτέρως θελκτικό. Είναι μόδα να δέχεσαι bullying, να μην μπορείς να πας σε μία ταβέρνα να φας με τον σύντροφό σου χωρίς να φοβάσαι μη σε διώξουν, να σου λένε συνεχώς ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θες στο κρεβάτι σου αλλά έξω να μην προκαλείς.

«Η νομοθέτηση του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, κλονίζει αναμφισβήτητα το επιτυχημένο μοντέλο της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας», είπε σε άλλο σημείο ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και κάπου εκεί χτυπάει το delulu alert. Ποια επιτυχημένο μοντέλο της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας, που δεν προλαβαίνουμε να μετράμε ειδήσεις για κακοποιήσεις, σωματικές και σεξουαλικές, παιδιών και γυναικών στους κόλπους της ελληνικής οικογένειας. Ποιο επιτυχημένο μοντέλο της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας που το 2022 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα διαζύγια ανήλθαν σε 14.477, παρουσιάζοντας αύξηση 4% σε σχέση με το 2021;

Για τον Θάνο Πλεύρη που θα απέχει από την ψηφοφορία, η διαφωνία του δεν εφορμάται από ομοφοβικά κίνητρα, αλλά είναι αξιακή. Κι εκείνος επικαλέστηκε την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια και μίλησε επίσης για τα παιδιά που δεν γίνεται να έχουν γονέα 1 και γονέα 2.

«Δεν θέλω να αναγνωρίσω μία οικογένεια στην οποία υπάρχουν δύο πατέρες και καμία μητέρα, ή δύο μητέρες και κανένας πατέρας το παιδί σε αυτή την περίπτωση είτε υιοθετημένο είτε βιολογικό θα έχει έναν πατέρα και μία μητέρα. Δεν είναι αριθμητικό το θέμα των γονέων δεν είναι ότι όσο περισσότερους γονείς έχουμε είναι τόσο καλύτερο για τα παιδιά. Το παιδί χρειάζεται μητέρα και πατέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Αγνοεί εσκεμμένα κι εκείνος και όλοι όσοι απέχουν ή καταψηφίζουν αυτό το νομοσχέδιο ότι τα παιδιά αυτά ήδη υπάρχουν και το γεγονός ότι δεν θέλουν να τα αναγνωρίσουν δημιουργεί σε αυτά τα παιδιά μόνο περισσότερα εμπόδια και μία συνεχή ανασφάλεια. Ναι, είναι και αριθμητικό το θέμα. Ναι, αν έχεις 2 γονείς που σε μεγαλώνουν και το κράτος αναγνωρίζει μόνο τον ένα, τρέμεις κάθε λεπτό που θα βρεθείς αν ο ορατός σου γονιός πάθει κάτι.

«Άρα θέμα ισότητας υπό την έννοια ότι παραβιάζεται κάποιος κανόνας δικαίου δεν υπάρχει και συνεπώς δεν μπορεί να μιλάει κανένας για ατομικό, ανθρώπινο και πανανθρώπινο δικαίωμα», είπε ο Θάνος Πλεύρης. Κάπου το μυαλό μου χάνει μερικές στροφές. Πώς γίνεται να λες στην ίδια ομιλία «Διαφωνώ με την ισότητα στον γάμο» και μετά ότι δεν υπάρχει «θέμα ισότητας»; «Διαφωνώ με την ισότητα, τελεία», έπρεπε μάλλον να πεις.

Για «μοιραίο βήμα για την αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής την διάλυση των δεσμών που ξεκινούν από την οικογένεια και καθορίζουν όλη μας τη ζωή», μίλησε η Άννα Καραμανλή δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Γιατί το να δημιουργήσουν οικογένειες οι ομοφυλόφιλοι θα καταργήσει αυτοστιγμή μάλλον τις ετερόφυλες οικογένειες και κάπως έτσι θα πάψει η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, αυτή η κόλλα που μας κάνει μία γροθιά και δεν διχαζόμαστε ποτέ.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν πείθεται κι από το επιχείρημα ότι τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα όταν μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς. Επιχείρημα που βασίζεται σε αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών.

Δεν αρκούν όλα τα επιχειρήματα του κόσμου για να πείσουν βουλευτές που μιλούν για την «ιερότητα» της ελληνικής οικογένειας. Κι αυτό γιατί εκ των προτέρων έχουν ανάγει σε «ιερό» ένα σχήμα που πολλές φορές έχει αποδειχθεί δυσλειτουργικό, άρρωστο, υπεύθυνο για τραύματα που λύνουμε όλοι με τους ψυχολόγους στα 40 μας, συχνά αφού έχουμε προλάβει να τραυματίσουμε κι εμείς τα παιδιά μας.

Δεν αρκούν όλα τα επιχειρήματα του κόσμου για να πείσουν τους ανθρώπους να δουν σαν ίσους, ανθρώπους που δεν θεωρούν ότι είναι ίσοι με εκείνους. Τα είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης αλλά ποιος τον ακούει; Σπεύδουν οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο να πουν ότι δεν είναι ομοφοβικοί.

Δεν είναι ομοφοβικοί, αλλά πιστεύουν παράλληλα ότι εκχωρώντας το δικαίωμα του γάμου και της τεκνοθεσίας θα δημιουργήσουν μία στρατιά παιδόφιλων που θα εκμεταλλεύονται τα παιδιά που θα αποκτούν, θα πάψει η οικογένεια να είναι ιερός θεσμός, δεν θα χρησιμοποιεί κανείς τις λέξεις «μαμά» και «μπαμπά» πια και θα διαλυθούν οι οικογενειακοί δεσμοί των ετεροφυλόφιλων.

Εντάξει, ας μην τους πούμε ομοφοβικούς. Ας πούμε απλά ότι δεν πιστεύουν στην ισότητα και την ισονομία. Τα βασικά χαρακτηριστικά του πολιτεύματος το οποίο υπηρετούν. Τι; Όχι;