ΦΥΤΑ

Ζώδια & φυτά: Ποιο φυτό εσωτερικού χώρου σού ταιριάζει, ανάλογα με το ζώδιό σου

Unsplash

Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, το ζώδιό σου, μπορεί να φανερώσει τη σκοτεινή υπερδύναμη που κρύβεις μέσα σου. Μπορεί να σε τοποθετήσει σε μία ζωδιακή κλίμακα, ανάλογα με το sexiness που σε διακατέχει. Μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το ιδανικό (ζωδιακά τουλάχιστον) ταίρι σου. Μπορεί, επίσης, να σου «φανερώσει» με ποιο ζώδιο θα κάνεις το καλύτερο σεξ ever. Μην ξεχνάς, επίσης, πως ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιό σου, μπορεί να επηρεάσει ποικιλοτρόπως τη ζωή σου.

Εν ολίγοις, ο αστρολογικός σου χάρτης παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής σου ζωής. Ήξερες, όμως, ότι η ημέρα της γέννησής σου μπορεί να σε καθοδηγήσει και ως προς την επιλογή των πρασινάδων σου; Εάν δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις, λοιπόν, μόλις βρήκες τον προσωπικό σου αστρολόγο που τυχαίνει να είναι και γεωπόνος – λέμε τώρα. Η θέση των πλανητών στο ζώδιό σου, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ποια φυτά εσωτερικού χώρου ταιριάζουν «γάντι» στην ιδιοσυγκρασία σου. Τα άστρα μίλησαν!

Κριός

Η ανεξαρτησία, η δυναμικότητα, η αυθόρμητη και φλογερή φύση του Κριού, ταιριάζουν με ένα φυτό που απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Αυτό το φυτό ακούει στο όνομα φτέρη. Τοποθέτησέ τη σε μία κρεμαστή γλάστρα για να αναδείξεις όλη την αρχοντιά της.

Ταύρος

Η αξιοπιστία και η σταθερότητα που χαρακτηρίζουν τον Ταύρο καθώς και η αγάπη και ο ρομαντισμός που πηγάζει από τον κυβερνήτη πλανήτη του, την Αφροδίτη, ταιριάζουν με το φιλόδεντρο scandens (aka Heart Leaf).

Δίδυμοι

Ως ζώδιο του αέρα, οι Δίδυμοι χαρακτηρίζονται από «ελευθερία πνεύματος». Δεν «ριζώνουν» σε καταστάσεις και είναι από τη φύση τους αεικίνητοι. Επομένως, τα αερόφυτα, αυτά τα φυτά που επιβιώνουν χωρίς ρίζες και χώμα, είναι το άλλο μισό των Διδύμων.

Τα αερόφυτα επιβιώνουν αποκλειστικά και μόνο από την υγρασία, καθώς χρησιμοποιούν τα τριχίδια που έχουν στα φύλλα τους, ώστε να συγκρατήσουν και την παραμικρή ποσότητα νερού. Εδώ διαβάζεις όσα θες να μάθεις γι’ αυτά τα εντυπωσιακά φυτά.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος, ως ζώδιο του νερού, ταιριάζει πολύ με ένα φυτό εσωτερικού χώρου που αναπτύσσεται σε στάσιμα νερά. Αυτό το φυτό έχει όνομα και επίθετο: Lucky Bamboo it is.

Σύμφωνα με τις πανάρχαιες διδαχές του Feng Shui, το lucky bamboo βρίσκεται ανάμεσα στα φυτά που φέρνουν τύχη, θετική ενέργεια και πλούτο, ενώ παράλληλα συμβολίζουν την καλή ζωή, την ευημερία, την αρμονία και την αρετή. Στη δυτική κουλτούρα, έχει γίνει σύμβολο βιωσιμότητας και οικολογίας κι ήρθε η ώρα να το εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Λέων

Τίποτα λιγότερο δεν ταιριάζει στον «βασιλιά» του ζωδιακού χάρτη, από το αγαπημένο φυτό των millennials, τη βασίλισσα των φυτών εσωτερικού χώρου, την ινσταγκραμική Μονστέρα Deliciosa.

Παρθένος

Στους απαιτητικούς και λεπτολόγους Παρθένους, «αξίζει» ένα απαιτητικό φυτό. Η μπανανιά δεν είναι και από τα ευκολότερα φυτά από θέμα φροντίδας. Για τον λόγο αυτό, είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσουν τη φιλομάθεια και την τελειομανία τους.

Ζυγός

Ο Ζυγός χρειάζεται ισορροπία και αρμονία μέσα στο σπίτι. Ένα κρεμαστό καλάθι με μία σειρά από string of pearls ταιριάζει με αυτό το ζώδιο του αέρα. Extra tip: Μπορείς να κρεμάσεις 2 γλάστρες από string of pearls δίπλα δίπλα για να μοιάζουν με ισορροπημένη ζυγαριά του Ζυγού.

Σκορπιός

Η αυθεντικότητα, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα του Σκορπιού, είναι χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με μία εντυπωσιακή δράκαινα. Αυτή η τελευταία, βρίσκεται ανάμεσα στα φυτά που εκδηλώνουν πάντα τις ανάγκες τους. Την πότισες υπερβολικά; Τα φύλλα της θα αρχίσουν να κυρτώνουν ή να κιτρινίζουν, παραδείγματος χάριν. Έτσι, ένας Σκορπιός εκφράζει πάντα αυτό που σκέφτεται. Σ’ αρέσει, δεν σ’ αρέσει αυτό που θα πει.

Τοξότης

Οι τολμηροί του ζωδιακού χάρτη, δεν είναι άλλοι από τους περιπετειώδεις Τοξότες, οι οποίοι διψούν συνεχώς για μάθηση και τους αρέσει να «βγαίνουν» εκτός comfort zone. Η αλοκάσια, αυτό το τροπικό φυτό με τις υψηλές απαιτήσεις, θα ιντριγκάρει την περιέργεια και τον πειραματισμό που έχουν οι Τοξότες.

Αιγόκερως

Σε κάποιον παράλληλο πλανήτη, ο Αιγόκερως θα ηταν το συνώνυμο της πειθαρχίας και της ευθύνης σε ένα λεξικό. Είναι, επίσης, γνωστοί και για την αγάπη τους στους κανόνες και την παράδοση. Τα bonsai, λοιπόν, θα γίνουν οι αγαπημένοι τους φίλοι. Εάν θες να αποκτήσεις ένα, εδώ θα βρεις αυτά που δεν απαιτούν και πολλά από εσένα.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος που λανθασμένα θεωρείται ζώδιο του νερού, είναι στην πραγματικότητα ζώδιο του αέρα. Η δημιουργικότητα, η εκκεντρικότητα και η απέχθεια στους περιορισμούς, ταιριάζουν τέλεια με έναν πόθο, που βρίσκεται ανάμεσα στα ανθεκτικότερα φυτά εσωτερικού χώρου.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι συμπονετικοί και ανιδιοτελείς. Είναι οι άνθρωποι που θα ακούσουν με προσοχή τα προβλήματά σου και θα είναι εκεί στα δύσκολα. Χρειάζονται, λοιπόν, ένα φυτό αυτάρκες, με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας, για να μην έχουν στο κεφάλι τους μία extra υποχρέωση. Το χλωρόφυτο είναι μονόδρομος.