ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Ο Μπόμπαινας δεν είναι πια ο μόνος που εξοργίζει το Twitter. Ποιος διεκδικεί τη θέση του

Star

Σε ομαδική δοκιμασία με θέμα τη fusion κουζίνα συμμετείχαν οι παίκτες του MasterChef την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022. Πρωταγωνιστής του επεισοδίου ήταν ο Γιάννος, ο οποίος είχε την κάρτα ασυλίας και διαμόρφωσε τις δύο ομάδες ακολουθώντας μία στρατηγική που θεωρούσε ότι θα σπάσει τις συνεχείς νίκες της κόκκινης ομάδας.

Αναλυτικά, η στρατηγική του Γιάννου στο MasterChef ήταν να επαναφέρει στην αρχηγία της Μπλε ομάδας τον Δημήτρη Ταϊρίδη ή αλλιώς Μπόμπαινα. Εκείνος πίστευε ότι ο Γιάννος τον διάλεξε επειδή αναγνωρίζει τις μαγειρικές του ικανότητες. Ο Γιάννος από την άλλη, πίστευε ότι με αυτή του την κίνηση δεν θα βοηθούσε τη Μπλε ομάδα να λειτουργήσει σε ηρεμία.

Για να ολοκληρώσει αυτή την στραγηγική της «ταραχής» προχώρησε και στο δεύτερο σκέλος των αποφάσεών του. Ο Γιάννος ανακοίνωσε ότι στέλνει τη Φανή στη Μπλε ομάδα του MasterChef και πήρε τον Τζόναθαν στη δική του, Κόκκινη ομάδα.

«Στέλνω τη Φανή στη μπλε ομάδα γιατί θα φέρει αναστάτωση», δήλωσε ο Γιάννος, ενώ η Φανή διατήρησε την ψυχραιμία της. Η ψυχραιμία πάντως δεν διατηρήθηκε στο Twitter που μετά τον Μπόμπαινα, βρήκε στο πρόσωπο του Γιάννου τον επόμενο πάικτη του MasterChef που «αγαπά να μισεί».

Η πρόκληση για τις δύο ομάδες ήταν να φτιάξουν 5 πιάτα με διαφορετικά υλικά από διαφορετικές χώρες σε πρωτότυπους συνδυασμούς. Η Γαλλία, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία, ήταν οι χώρες προέλευσης των υλικών και οι fusion κουζίνες μπήραν μπροστά. Ακόμα κι αν δεν κατάφερε να προφέρει το fusion όπως θα έπρεπε, ο Δημήτρης Ταϊρίδης και η δική του ομάδα έμοιαζαν πιο συγκροτημένοι κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Οι εντάσεις στην Κόκκινη ομάδα άρχισαν να γίνονται εμφανείς από την αρχή της δοκιμασίας, ενώ ο Γιάννος ξεκίνησε να μην αναγνωρίζει τον εαυτό του λέγοντας ότι νιώθει «100% χαμένος» αποδίδοντας την αλλαγή του στην κάρτα ασυλίας. «Ήμουν χαμένος 100%. Εγώ ντρέπομαι για αυτό που ήμουν σήμερα. Φταίει η κάρτα; Τη δίνω αύριο για να ξαναγίνω αυτό που ήμουν», είπε ο Γιάννος χαρακτηριστικά.

Ο παίκτης είχε αναλάβει το κυρίως πιάτο της ομάδας του που είχε πολλά τεχνικά λάθη, ενώ παρόλο που το πιάτο του ήθελε να παντρέψει την ελληνική με τη γαλλική κουζίνα, ο Σωτήρης Κοντιζάς του τόνισε ότι εκ πρώτης όψεως δεν έβλεπε τίποτα ελληνικό στο πιάτο του, ενώ όταν το δοκίμασε, η πατάτα ήταν ωμή.

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος ήταν ο guest κριτής του MasterChef στο επεισόδιο της Τετάρτης 16 Μαρτίου, και το είπε ο άνθρωπος ότι η fusion κουζίνα είναι δύσκολη. Ο ίδιος με χιούμορ είπε στους κριτές ότι έχει έρθει σε κάθε είδους δοκιμασία στο MasterChef και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον Σωτήρη Κοντιζά: «Και του χρόνου μπορεί να έρθω και στη θέση σου». Βρε λες; Αυτό που προέχει πάντως είναι να δούμε ποια από τις δύο ομάδες του reality μαγειρικής του Star τα κατάφερε καλύτερα στην ομαδική δοκιμασία.