ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Ο Αλέξανδρος πάλεψε με τις εξαρτήσεις του και κέρδισε (και το Twitter)

Instagram.com/masterchefgr/

«Ο Αλέξανδρος φέτος ήρθε πανέτοιμος, ψύχραιμος και αποφασισμένος. Πέρσι μας συγκίνησε με την ιστορία του, φέτος θέλει να γράψει ιστορία ο ίδιος», αναγράφεται στην περιγραφή της φωτογραφίας που δημοσίευσε ο επίσημος λογαριασμός του MasterChef στο Instagram, με αφορμή τη συμμετοχή του Αλέξανδρου, πρώην χρήστη ουσιών.

Ο Αλέξανδρος, λοιπόν, είναι γνώριμος παίκτης από τα (όχι και πολύ) παλιά, καθώς είχε συμμετάσχει και στον προηγούμενο κύκλο του MasterChef. Στον φετινό κύκλο του διαγωνισμού μαγειρικής, ο ίδιος επιστρέφει και δοκιμάζει ξανά τις δυνάμεις του. Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι κατάφερε να φτάσει μέχρι το Bootcamp.

Ο διαγωνιζόμενος μίλησε, μεταξύ άλλων, για την εξάρτησή του από ναρκωτικές ουσίες και τον τρόπο που κατάφερε να απεξαρτηθεί.

«Ο μεγαλύτερος στόχος που έχω καταφέρει είναι η απεξάρτηση. Μάλιστα κάποια στιγμή απέτυχα και υποτροπίασα και από το 2018 που είμαι καθαρός με την βοήθεια του ΚΕΘΕΑ, νομίζω ότι είναι ο μεγαλύτερος στόχος γιατί μπορώ να προχωρήσω την ζωή μου για να είμαι εδώ και να κάνω ό,τι μπορώ.

Ο Αλέξανδρος, αναφέρθηκε και στη φωτιά στο Μάτι το 2018, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να απεξαρτηθεί.

«Ήμουν βαθιά στην χρήση και θυμάμαι ότι γινόταν η φωτιά στο Μάτι. Έψαχναν δύο κοριτσάκια και τα βρήκαν δυστυχώς από την πυρκαγιά καμένα και θυμάμαι ότι τότε έβαλα τα κλάματα γιατί σκέφτηκα ότι κάποιοι θέλουν να ζήσουν και η ζωή τούς το πήρε και εγώ που η ζωή μου δίνει συνέχεια ευκαιρίες, προσπαθώ να την τελειώσω. Θυμάμαι ότι τότε σηκώθηκα από τον καναπέ, είπα “τέλος” και πήγα στο ΚΕΘΕΑ», εξομολογήθηκε ο Αλέξανδρος κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο MasterChef.

Το πιάτο που ετοίμασε, τα χτένια σωτέ, με επιρροές από την ισπανική κουζίνα, ενθουσίασε τους κριτές, οι οποίοι τον έβαλαν απευθείας στο σπίτι του MasterChef, δίνοντάς του τη λεύκη ποδιά.

MasterChef: Ο Αλέξανδρος πάλεψε με τις εξαρτήσεις του και κέρδισε (και το Twitter)

Το ψυχικό σθένος και τη θέληση για αλλαγή που επέδειξε ο Αλέξανδρος κατά τη διάρκεια της μαγειρικής του προσπάθειας, καταχειροκροτήθηκε από το Twitter. Τα παρακάτω tweets, είναι η απόδειξη.