ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Ο τρανς μάγειρας που συγκίνησε τους κριτές και βρήκε την αποδοχή στο Twitter

Instagram.com/masterchefgr/

Όπως συνέβη και στην πρεμιέρα του μαγειρικού διαγωνισμού, τα κοινωνικά μηνύματα δεν έλειψαν από το δεύτερο επεισόδιο του MasterChef, το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 17 Ιανουρίου.

Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος όπου οι υποψήφιοι καλούνται να αποδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, λοιπόν, υπάρχουν και κάποιες προσωπικές ιστορίες που ακούγονται κατά τη διάρκεια των auditions, κάποιες από τις οποίες «αγγίζουν» τους κριτές και το τηλεοπτικό κοινό. Ανάμεσά τους και η ιστορία του 27χρονου Αιμίλιου ο οποίος θέλει να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο του MasterChef για να καλύψει τα έξοδα της φυλομετάβασης που θέλει να πραγματοποιήσει.

«Το χρηματικό έπαθλο είναι στην ουσία το ποσό της μεγάλης εγχείρησης»

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος Αιμίλιος με καταγωγή από την Αγία Νάπα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που γίνεται σχετικά με την αξιοποίηση του χρηματικού επάθλου αν βγει νικητής, αποκάλυψε πως είναι τρανς και σκοπεύει να διαθέσει αυτά τα χρήματα στην επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. Ο ίδιος μοιράστηκε δημόσια την ιστορία του, καθώς και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

«Βγήκα εκτός κουζίνας για λόγους bullying. Η μη αποδοχή ήταν αυτό που με ανάγκασε να αποσυρθώ. Σεξουαλικά μη αποδοχή. Είναι η μη σεξουαλική αποδοχή. Είμαι τρανς και με αποκαλούσαν με το όνομα της ταυτότητας κυρίως ή πολλές φορές το έκαναν σκόπιμα. Κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται και δεν το δέχονται για διάφορους λόγους.

Το να το συνειδητοποιήσω εγώ, ήταν πανεύκολο. Το να το μεταδώσω, να το πω και να το δείξω ήταν το δύσκολο. Τώρα να είσαι κάπου που δεν νιώθεις άνετα και να καταπιέζεις μια ζωή τον εαυτό σου για να είναι ο οποιοσδήποτε εντάξει; Καταπιέζεις εσένα. Αν ζεις μια ζωή για να είναι οι άλλοι χαρούμενοι, τι την ζεις;», ανέφερε στην αρχή ο Αιμίλιος.

«Ξεκίνησα την φυλομετάβαση τον Αύγουστο και πρέπει να παρακολουθείς ταυτόχρονα πολλούς γιατρούς, όπως ενδοκρινολόγους, ψυχολόγους, ψυχιάτρους. Είναι σαν να ξαναγεννιέσαιΜπορώ να είμαι ο εαυτός μου σε άλλο σώμα. Το μέσα είναι το ίδιο. 

Το χρηματικό έπαθλο είναι στην ουσία το ποσό της μεγάλης εγχείρησης. Στην ουσία η εγχείρηση θα μου χαρίσει αυτό που δεν μου χάρισε η γέννησή μου. Αν σε όλη σου την ζωή πρέπει να είσαι δυνατός και δεν μπορείς να έχεις άλλη επιλογή, το να έρθει η στιγμή που θα είσαι ευάλωτος είναι πάτημα. Δεν πρέπει. Γιατί να επιτρέψω σε κάποιον να με κάνει να πονώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Είσαι πολύ θαρραλέος για να αγχώνεσαι για έναν αρακά και ένα φιλέτο. Νομίζω ότι είμαστε ότι αισθανόμαστε! Εκεί καταλήγουμε!», έσπευσε να σχολιάσει μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος που συγκινήθηκε ιδιαίτερα στο άκουσμα της ιστορίας του διαγωνιζόμενου.

Ο Αιμίλιος βρήκε την αποδοχή στο MasterChef και στο Twitter

Πέρα από τους κριτές, το Twitter στάθηκε στο πλευρό του διαγωνιζόμενου και υπερασπίστηκε το διακίωμά του να είναι αυτό που θέλει και να μην το κρύβει.