ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Η Μαρίνα παίρνει το προβάδισμα από τον Διονύση

instagram.com/masterchefgr

Το Masterchef 5 οδεύει προς το τέλος του και φτάνοντας μία ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό και τα 50.000 ευρώ, η Μαρίνα Ντεμολλάι παίρνει προβάδισμα ενός βαθμού από τον Διονύση Σαρακίνη.

 

Οι δύο παίκτες του MasterChef, Μαρίνα και Διονύσης, διαγωνίστηκαν χτες σε δύο εξουθενωτικές και εξαιρετικά απαιτητικές δοκιμασίες. Το πρώτο μέρος της μονομαχίας αυτής είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί η Μαρίνα με έναν βαθμό.

Το πρώτο μέρος της χθεσινής δοκιμασίας του MasterChef, τεστ δημιουργικότητας

Στο πρώτο μέρος της μονομαχίας οι παίκτες κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα δημιουργικό πιάτο με περιορισμό υλικών, κάτι που φαίνεται να λειτούργησε θετικά, τόσο για τον Διονύση όσο και για την Μαρίνα.

Τα πιάτα που δημιούργησαν απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια με τους κριτές να αποθεώνουν και τις δύο προσπάθειες, για τις οποίες οι διαγωνιζόμενοι χρησιμοποίησαν μόνο 5 υλικά. Το αποτέλεσμά τους όπως επισήμαναν οι κριτές ήταν πολύ φρέσκο, δροσερό, και πάνω απόλα σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ότι τα υλικά ήταν τόσο περιορισμένα. Ο πιο δημιουργικός εαυτός της Μαρίνας και του Διονύση φάνηκε, ενώ το κοινό στοιχείο των πιάτων τους ήταν ότι και οι δύο επέλεξαν να κάνουν «στεφανάκια» στο στήσιμο.

Έτσι η προσπάθειά τους κρίθηκε ισάξια, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν τους ίδιους βαθμούς από τους κριτές και να έρθουν σε ισοπαλία με τέσσερα 9ρια.

Το απαιτητικό δεύτερο μέρος της δοκιμασίας, με ιδιαίτερα αυστηρό καλεσμένο

Στο δεύτερο μέρος της μονομαχίας, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχθηκαν τον chef Τάσο Μαντή. Η δεύτερη δοκιμασία ήταν πιάτο αντιγραφής, και μάλιστα όχι μόνο ένα αλλά τρία διαφορετικά. Και οι δυο διαγωνιζόμενοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ολοκληρώσουν όλες τις παρασκευές για τα πιάτα τους. Κάποιες στιγμές μάλιστα, απογοητεύτηκαν, παρόλα αυτά κανείς δεν παρέδωσα τα όπλα και στάθηκε αντάξιος στην θέση του στο MasterChef.

Μάλιστα, ο καλεσμένος, ειδικός στα βότανα και τα μυρωδικά, επεσήμανε ότι και οι δύο προσπάθειες τον εντυπωσίασαν σε σημεία, παρότι οι απαιτήσεις του είναι πάντα εξαιρετικά υψηλές.

Η βαθμολογία αυτή τη φορά ήρθε σε ισοπαλία… παρά 1, αφού η Μαρίνα Ντεμολλάι κατάφερε να αποσπάσει από τον αυστηρό καλεσμένο chef Τάσο Μαντή, εννιά βαθμούς, ενώ, ο Διονύσης, οκτώ.

Παρόλα αυτά ο Διονύσης δεν φάνηκε να πτοείται από αυτήν την μικρή διαφορά στις βαθμολογίες τους, ενώ η διάθεσή του προς την αντίπαλο του Μαρίνα φαίνεται να έχει αλλάξει τελείως. Μάλιστα στην φάση που η Μαρίνα πηγαίνει το πιάτο της στους κριτές για να το δοκιμάσουν, στο πρώτο μέρος της μονομαχίας, ο Διονύσης λέει χαρακτηριστικά «κοίτα να δεις, θα γίνουμε και φίλοι», συγχαίροντάς την και χειροκροτώντας την προσπάθειά της.