ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Η Καλλιόπη χτυπά δυνατά την πόρτα και ο Μάριος ξεκινά τις απειλές. Το Twitter πήρε «φωτιά»

Star

Η πολίτικη κουζίνα που είναι το μαγειρικό θέμα της εβδομάδας στην κουζίνα του MasterChef είχε δείξει από νωρίς ότι θα δυσκολέψει τον Γρηγόρη. Ο Γρηγόρης ούτε την γνώριζε την πολίτικη κουζίνα ούτε ήθελε να τη μάθει. Κάπως έτσι αφού περιφρόνησε το ρυζόγαλο και τις γεύσεις της Πόλης –εκνευρίζοντας το Twitter και τον Ηλία Μαμαλάκη που μάλλον δεν χάνει επεισόδιο του MasterChef– και στο επεισόδιο της Τρίτης 23 Μαρτίου 2022 ήταν ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους προς αποχώρηση.

Ο Γρηγόρης αναμετρήθηκε με την Καλλιόπη και τον Παναγιώτη κι είδε την πόρτα της εξόδου. Το πιάτο αντιγραφής του chef Άγγελου Μπακόπουλου, ήταν τονάκι με λαχανικά πλακί και δυσκόλεψε πολύ και τους τρεις παίκτες. Ήταν μία συνταγή που απαιτούσε ακρίβεια στην εκτέλεση και ο Παναγιώτης πήρε την καλύτερη βαθμολογία από τους κριτές. Η Καλλιόπη κέρδισε τον Γρηγόρη στα σημεία, κι εκείνος χρειάστηκε να δει την πόρτα της εξόδου από το MasterChef.

Οι κριτές αναγνώρισαν οτι ο Γρηγόρης είναι ένας chef με αξιώσεις. «Ήταν μία πολύ καλή μέρα και για τους τρεις, απλά λίγο καλύτερη για την Καλλιόπη και τον Πάνο», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοινώνοντας τη βαθμολογία του Γρηγόρη που τον οδήγησε εκτός του MasterChef.

«Σε μία πιθανή τετράδα ο Γρηγόρης θα ήταν μέσα», σημείωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Δεν είχα φανταστεί πως θα μπορούσε να κερδίσει η Μπλε ομάδα όσο εσύ ήσουν αρχηγός στην Κόκκινη ομάδα», συμπλήρωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Από τις σπάνιες περιπτώσεις που έχουμε δει ομάδα να αγκαλιάζει τόσο εύκολα αρχηγό», πρόσθεσε ο Πάνος Ιωαννίδης. Οι τρεις κριτές του MasterChef εκθείασαν τον Γρηγόρη, ενώ και η ίδια η Καλλιόπη στις πρώτες της δηλώσεις στην κάμερα της παραγωγής, στον Γρηγόρη αναφέρθηκε και στην στενοχώρια που θα προκαλούσε η αποχώρησή του στους συμπαίκτες της.

«Επιστρεφω στο σπίτι του MasterChef. Δεν χαίρομαι καθόλου για τον Γρηγόρη και ξέρω ότι το κλίμα στο σπίτι θα είναι λίγο βαρύ. Θα στενοχωρηθεί αίγουρα ο Μάριος, ο Γιάννος ίσως που δεν του έδωσε την κάρτα ασυλίας, ο Ιταλός με τον οποίο είναι πολύ κοντά εδώ και πολύ καιρό, ο Παναγιώτης, όλοι θα στενοχωρηθούν», εξηγώντας ότι η Κόκκινη ομάδα χρωστά μία νίκη στον Γρηγόρη.

Η Καλλιόπη επέστρεψε στο σπίτι του MasterChef κι όπως σωστά προέβλεψε, ο Μάριος ήταν εκείνος που στενοχωρήθηκε περισσότερο από όλους. Στενοχωρήθηκε τόσο, που όπως έχει κάνει και με τα υλικά του που δεν τα ζύγιζε θέλοντας να δείξει ότι είναι «ανθρώπινη ζυγαριά», έκανε και με τα λόγια του. Η Καλλιόπη μπήκε στο σπίτι, κάποιοι έτρεξαν να την αγκαλιάσουν, ο Μάριος δεν σηκώθηκε καν από τη θέση του μέχρι που ο Νίκος τον τράβηξε από το χέρι για να πει ένα «μπράβο» στη συμπαίκτριά του.

«Μου την έσπασε ο τρόπος που χτύπησε η Καλλιόπη την πόρτα για να μας ψαρώσει. Η Καλλιόπη μπορεί να είναι στους κόκκινους, αλλά αλλού κάνει πηγαδάκια» είπε ο παίκτης στην κάμερα του MasterChef. Η Καλλιόπη εντωμεταξύ απέναντι στη θλιμμένη ομάδα των ανδρών που κάθονταν σε έναν καναπέ απέναντί της (στην άκρη του ο Μάριος προσπαθούσε να διαχειριστεί τη «βόμβα» της επιστροφής της), αφού άκουσε το βεβιασμένο μπράβο και του Μάριου ξεκίνησε να μιλά για την προσπάθεια του Γρηγόρη, ξεκαθαρίζοντας και πάλι ότι είναι λυπημένη για τη νίκη της.

«Γελάω με το ότι κάποιες φάτσες το παίζουν λυπημένες, δεν είναι κάτι αληθινό», πρόσθεσε ο Μάριος στην κάμερα της παραγωγής του MasterChef αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στον Νικήτα.

«Μπορεί να χαίρονται αλλά δεν θα περάσουν όμορφα. Δε θα περάσει καλά ο Νικήτας, δε θα περάσει καλά η Πόπη, δε θα περάσει καλά η Φανή, πολλά άτομα. Κι αύριο στην ομαδική θα τα κάνω π@@@@@. Για να χάσει η Κόκκινη ομάδα. Τώρα ξεκινά το πάρτι», συμπλήρωσε ο Μάριος. Και κάπου εκεί το Twitter απασφάλισε.

Οι απειλές του Μάριου, η ανάγκη της Καλλιόπης να απολογηθεί αντί να πανηγυρίσει τη νίκη της ως όφειλε στον εαυτό της και η θλίψη που ήρθε να επισφραγίσει το bromance του Γρηγόρη και του Μάριου σχολιάστηκαν με χιούμορ (και νεύρα) από τους τηλεθεατές του MasterChef στο Twitter. Όλα είχαν θέση στον σχολιασμό, από την πατριαρχία και τον τρόπο που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τα επιτεύγματά τους με ενοχή μέσα σε αυτό το καταπιεστικό σύστημα, μέχρι τον Χλαπάτσα από τη σειρά Της Ελλάδος τα Παιδιά.

Τι θέση έχουν οι απειλές σε μία κουζίνα; Ο χρόνος και η πορεία του Μάριου στο MasterChef θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι η Καλλιόπη παραμένει προς το παρόν στην Κόκκινη ομάδα και θα κληθεί να συνεργαστεί με τον Μάριο στην επόμενη ομαδική δοκιμασία. Θα κάνει ο Μάριος το «σαμποτάζ» που ονειρεύεται;

Δεν ξέρω αν το πιστεύει ο Μάριος, πάντως αρκετοί συμπαίκτες του και αρκετοί χρήστες του Twitter πιστεύουν ότι ο Γρηγόρης δεν είπε οριστικό «αντίο» στο MasterChef και θα επιστρέψει μαζί με το αντίπαλο δέος του, τον Μπόμπαινα, για να διεκδικήσει την επανένταξή του στο reality μαγειρικής του Star με τις επιστροφές που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα λάβουν χώρα αργότερα στο παιχνίδι.