ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Ο Γρηγόρης εξοργίζει το Twitter επειδή δεν έχει φάει ποτέ του σουτζουκάκια

Star

14 παίκτες συνεχίζουν να διεκδικούν τον τίτλο του MasterChef καθώς το reality μαγειρικής του Star συνεχίζεται. Μετά από την αποχώρηση του Δημήτρη Ταϊρίδη, aka Μπόμπαινα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, περιμέναμε να δούμε το επόμενο επεισόδιο να κυλά ήρεμα και οι τηλεθεατές του MasterChef να μην βρίσκουν και πολλούς λόγους να εκνευριστούν και να ξεσπάσουν στο Twitter. Φευ! Ήταν η αντιμετώπιση των επίδοξων MasterChef, στο θέμα της εβδομάδας που ξεκίνησε, που εκνεύρισε το Twitter. Η πολίτικη κουζίνα ήρθε να αναστατώσει τους παίκτες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν γνώριζαν και πολλά για αυτήν. Κυρίως ταράχτηκε ο Γρηγόρης και μέσω αυτού, το κοινό.

Οι κριτές του MasterChef κάλεσαν τους παίκτες που βρίσκονταν απέναντί τους να κάνουν ένα ταξίδι στην Ανατολή και να ανακαλύψουν τις επιρροές που αυτή έφερε στην ελληνική κουζίνα. Η πολίτικη κουζίνα με τις μυρωδιές της και τις γεύσεις της ήταν αυτή που έπρεπε να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν οι 14 παίκτες στις δοκιμασίες της πρώτης ημέρας της θεματικής εβδομάδας. Η δασκάλα μαγειρικής και ιστορικός, Γεωργία Κοφινά, διάλεξε τα υλικά που βρέθηκαν στο Mystery Box, ενώ τη δοκιμασία κέρδισε ο Νικήτας. Μαζί κέρδισε την ασυλία.

Η γκρίνια των παικτών για την πολίτικη κουζίνα, ξεκίνησε από την ώρα που οι παίκτες είδαν τα υλικά του Mystery Box. Η Φανή κι ο Νίκος εξέφρασαν άγνοια για τις κουζίνες της Ανατολής, είτε την ασιατική, είτε την πολίτικη κουζίνα. Ο Γρηγόρης πανικοβλήθηκε κι άρχισε να ρωτά τους συμπαίκτες του στο MasterChef αν εκείνοι γνωρίζουν κάτι από πολίτικη κουζίνα.

Ο Γρηγόρης, μεταξύ άλλων, παραπονέθηκε ότι δεν γνωρίζει να μαγειρεύει πολίτικα φαγητά, ενώ δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάποιο πιάτο πολίτικης κουζίνας, οδηγώντας τη δημοσιογράφο που άκουγε τις δηλώσεις του να τον ρωτήσει αν ξέρει τουλάχιστον πού είναι η Κωνσταντινούπολη. Κι εκείνος δεν ήξερε τίποτα κι όπως είπε δεν τον ενδιέφερε και να μάθει. Γρηγόρη, γι’ αυτό υπάρχει το MasterChef, για να σας εκπαιδεύει. Όπως το Twitter υπάρχει για να βάζει τα πράγματα στη θέση τους μετά από τέτοιες δηλώσεις.

Στο τεστ δημιουργικότητας που ακολούθησε, η Ελπίδα είχε το καλύτερο πιάτο κι ο Πάνος Ιωαννίδης της είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίδα πρέπει να αρχίσεις να πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου. Ήσουν η καλύτερα προσπάθεια. Και η Ελπίδα κι ο Νικήτας θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον Γιάννο και να του πάρουν την κάρτα ασυλίας».

Οι παίκτες του MasterChef δυσκολεύτηκαν αρκετά με το θέμα της εβδομάδας και από τη δοκιμασία του τεστ δημιουργικότητας αναδείχθηκαν τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση οι οποίοι θα κληθούν να μαγειρέψουν για να παραμείνουν στο reality μαγειρικής του Star. Οι τρεις παίκτες με τις πιο αδύναμες προσπάθειες ήταν ο Γρηγόρης, ο Παναγιώτης και η Καλλιόπη. Ο πρώτος από τους τρεις ήταν που συγκέντρωσε και τα περισσότερα «βέλη» στο Twitter για την απαξίωση που έδειξε, στην πολίτικη κουζίνα, αλλά και εν γένει στην ίδια την ουσία του διαγωνισμού, αφού ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει να μάθει τίποτα, μας άφησε να αναρωτιόμαστε «Και τι ακριβώς κάνει εκεί;».

O Γρηγόρης δεν ξέρει από πολίτικη κουζίνα και οι τηλεθεατές του MasterChef του απαντούν μέσω Twitter

ο Γρηγόρης δεν έχει φάει ποτέ πιάτο της πολίτικης κουζίνας, σκέφτηκε να φτιάξει tacos για να τιμήσει το θέμα της εβδομάδας, αντέδρασε με σνομπισμό απέναντι σε αυτές που για πολλούς είναι οι γεύσεις των παιδικών τους χρόνων και πήρε ξεκαρδιστικές (και οργισμένες) απαντήσεις από το Twitter και τους τηλεθεατές του MasterChef.

H ανάρτηση του Ηλία Μαμαλάκη

Τον εκνευρισμό του Twitter με τον Γρηγόρη και την άγνοια των παικτών του MasterChef γενικά, συμμερίστηκε και ο Ηλίας Μαμαλάκης που σε ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε μεταξύ άλλων: «Παντελής άγνοια. Ιδιαίτερα κακή εντύπωση μας έκανε ο Γρηγόρης που δεν περιορίστηκε να δηλώσει την άγνοια του, αλλά την απαξίωσε. Ξέρει σούσι, αλλά δεν ξέρει παστουρμαδόπιτα χα χα. Νομίζουν ότι η κουζίνα είναι πεδίο σνομπισμού και όχι γνώσης και γεύσης».

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μάλιστα άσκησε κριτική και στους τρεις κριτές του MasterChef οι οποίοι όπως έγραψε: «έκριναν εμφάνιση και γεύση χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν την μικρασιατική γεύση και ταυτότητα που ήταν το ζητούμενο».

Πάντως στο Twitter αραιά και που εκφραζόταν και η άλλη πλευρά. Αυτή που ισχυρίστηκε ότι ναι, δεν ξέρουν όλοι από πολίτικη κουζίνα, δεν γεύτηκαν όλοι τα φαγητά της σε παιδική ηλικία και δεν είναι απαραίτητο να έχουν εκπαιδευθεί σε αυτήν. Μόνο που όταν είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του MasterChef ίσως να πρέπει να θέλουν να μάθουν.