ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Η Λίτσα Πατέρα διαβάζει όσα έγραφε για τη βασίλισσα Ελισάβετ κι ανατριχιάζει. Κάλχα, εσύ;

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου κι από τότε η είδηση του θανάτου της είναι πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο. Η Μεγάλη Βρετανία έχει βυθιστεί στο πένθος κι ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί. Όλοι θυμόμαστε λεπτομέρειες που δεν ξέραμε για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Σκεφτόμαστε τα «απανωτά χτυπήματα» των τελευταίων χρόνων (το Royal Rift, τον πρίγκιπα Andrew, τη μοναχική φιγούρα της στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου). Ξεσκονίζουμε τα κιτάπια μας, όπως έκανε η Λίτσα Πατέρα. Η Λίτσα Πατέρα βρήκε τι έγραφε για τη βασίλισσα Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2021 και το διάβασε σήμερα στον «αέρα» του Πρωινού.

Δεν θέλω να σε σοκάρει τίποτα. Τι σημαίνει γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με τη βασίλισσα Ελισάβετ, λες και δεν έχουμε δικά μας προβλήματα; Η επικαιρότητα σήμερα είναι ξεκάθαρα «βασίλισσα Ελισάβετ» και κάθε στήλη, κάθε πρωινής εκπομπής, θα μπορούσε άνετα να προσαρμοστεί σε αυτή. Πόσο μάλλον η στήλη της αστρολογίας στο Πρωινό όπου η Λίτσα Πατέρα, βούτηξε στο αρχείο της και βρήκε τι έγραφε για τη βασίλισσα Ελισάβετ πριν από έναν χρόνο. Αν η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου έφτιαξε αντίστοιχα κάποιο αγαπημένο φαγητό της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας στη στήλη της μαγειρικής δεν το ξέρω, θα σε γελάσω και δεν το θέλω.

Την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου έφτασε η ώρα της αστρολογίας στο Πρωινό. Τότε ήταν που η Λίτσα Πατέρα, αποκάλυψε ότι πριν από έναν χρόνο είχε κατά κάποιο τρόπο γράψει για το γεγονός που βύθισε στο πένθος τη Βρετανία, μιλώντας για το αστρολογικό προφίλ της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2021, πριν από έναν χρόνο, είχα γράψει άρθρο για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, αναλύοντας το αστρολογικό προφίλ της», είπε αρχικά η Λίτσα Πατέρα. «Όταν ένας άνθρωπος γεννιέται και στο ωροσκόπιό του έχει πλανήτες στα 4 σημεία αυτά, αυτό λέγεται μεγάλος σταυρός και σημαίνει ότι έχει να περάσει στη ζωή του πολλά», συμπλήρωσε δείχνοντας έναν αστρολογικό χάρτη στην οθόνη δίπλα της.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ, Ταύρος πρώτων ημερών, είχε μεγάλο σταυρό στα σταθερά ζώδια», είπε η Λίτσα Πατέρα. «Και γράφω στο τέλος: το δυσαρμονικό “Τ” που έχει Άρη, Δία, Κρόνου και Ποσειδώνα δηλώνει και τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει (πολέμους κλπ), αλλά και τη δύναμή της να επιβάλλει τη θέλησή της. Πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι αυτό το δύσκολο “Τ” σύντομα θα ενεργοποιηθεί και πάλι φέρνοντας αντίστοιχες δυσκολίες στο προσκήνιο», συνέχισε με τη Δούκισσα Νομικού να σχολιάζει: «Το είχε δει».

Αν εσύ δεν κατάλαβες πού ακριβώς το έγραφε (και το είδε) η Λίτσα Πατέρα, δεν είσαι παράλογη. Δεν έγραψε ποτέ «η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποβιώσει στις 8 Σεπτεμβρίου 2022», αλλιώς θα μας το διάβαζε. Είχε διακρίνει τις «αντίστοιχες δυσκολίες» όμως. Την ταυτότητα της Ελισάβετ να έβλεπε κανείς θα το «είχε δει» κι εκείνος να έρχεται στον ορίζοντα. 96 χρόνια έζησε γεμάτα η βασίλισσα Ελισάβετ πρόσθεσε τη βεβαιότητα ότι όλοι θα πεθάνουμε κάποτε, βάλε και κάποιες δυσκολίες στην εξίσωση και να το «το δες».

Η Λίτσα Πατέρα άφησε στην άκρη το περιοδικό και είπε: «Δεν το έχω δει εγώ παιδιά, αλλά μιλάνε οι πλανήτες. Ανατριχιάζω γιατί πιστεύω τόσο πολύ στην αστρολογία. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σύμπαν, μία ανώτερη δύναμη, όπως θέλετε πέστε το, η οποία ορίζει κάποια πράγματα να σημειώσω όμως, ανάλογα με το πώς θα συμπεριφερθείς κι εσύ». Η λεγόμενη ελεύθερη βούληση από τη μια και οι περιορισμοί της από την άλλη (οι μεταφυσικοί σε αυτή την περίπτωση) που κάνουν το δίλημμα για την ύπαρξή της ή όχι το πιο διαχρονικό υπαρξιακό ερώτημα της ανθρωπότητας.

 

«Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αυτό που πέρασε τόσα και τόσα οικογενειακά και γενικότερα, όμως είχε τη σοφία να λειτουργήσει σωστά πάνω σε αυτά και άντεξε πάνω στο μεγάλο αυτό “Τ”. Δεν πρέπει να το φοβόσαστε, να το υπολογίζετε χωρίς να φοβάστε και χωρίς να κάνετε πράγματα επιπόλαια, γιατί οι πλανήτες μας βλέπουν», εξήγησε κλείνοντας η Λίτσα Πατέρα. Κι αυτό είτε πιστεύεις είτε όχι στην αστρολογία, στη φιλοσοφία, στην επιστήμη, στον σουρεαλισμό της τηλεόρασης, στην κοινή λογική, είναι μία πάντα χρήσιμη συμβουλή.

Όπου «Τ» βάλε τους φόβους σου, και υπολόγισέ τους, αλλά μην τους αφήσεις να σε εμποδίσουν να προχωρήσεις. Σε κάθε σου βήμα βάλε σύνεση, όχι επειδή οι πλανήτες ή η Λίτσα Πατέρα σε βλέπουν, αλλά επειδή εσύ σε κοιτάς κι εσύ ξέρεις πόση υπομονή και σχεδιασμό χρειάζεται κάθε στόχος σου για να επιτευχθεί. Κι όλα θα πάνε καλά.