CELEBRITIES

Πρίγκιπας Harry – Meghan Markle: Σπάνε τη σιωπή τους μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

@2022 Matt Dunham, File/AP Images

Μπορεί ο πρίγκιπας Harry να μην πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως στο κάστρο Balmoral , καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα οι μόνο που αποχαιρέτησαν την βασίλισσα Ελισάβετ στις τελευταίες ώρες της ήταν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, Κάρολος και Άννα, αλλά ο ίδιος και η σύζυγός του, Meghan Markle, εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια δημοσίως.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δημοσίευσαν στην σελίδα τους Archewell στο διαδίκτυο μία μικρή κοινή δήλωση, σπάζοντας τη σιωπή τους μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Με αγάπη στη μνήμη της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. 1962 -2022» γράφει με λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο η ανάρτηση στη σελίδα τους που μένει πάντα εκεί όσο κι αν σκρολάρεις. Το site που διατηρούν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle πενθεί μαζί με εκείνους.

πρίγκιπας Harry βασίλισσα Ελισάβετ https://archewell.com/

Ο πρίγκιπας Harry ήταν πολύ δεμένος με τη βασίλισσα Ελισάβετ, παρόλο που τα τελευταία χρόνια, μετά την απόφασή του να παραιτηθεί με τη Meghan Markle από τα καθήκοντά του ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, οι δυο τους είχαν βρεθεί σε «αντίπαλα στρατόπεδα» στις διαπραγματεύσεις της αποχώρησης. H σχέση τους όμως δεν άλλαξε ποτέ.

Τον Απρίλιο του 2022 είχε αποκαλυφθεί ότι ο δούκας και η δούκισσα του Sussex είχαν επισκεφθεί ιδιωτικά την βασίλισσα στο κάστρο του Windsor καθώς επέστρεφαν από την Ολλανδία στο Los Angeles. «Το να είμαι μαζί της, ήταν υπέροχο. Ήταν τόσο ωραία που την είδα. Είναι σε πολύ καλή φόρμα. Πάντα έχει μία υπέροχη αίσθηση του χιούμορ μαζί μου κι εγώ σιγουρεύομαι κάθε φορά ότι έχει τους σωστούς ανθρώπους γύρω της», είχε πει τότε ο πρίγκιπας Harry.

«Η Meghan κι εγώ ήπιαμε τσάι μαζί της και ήταν πραγματικά ωραία που τα είπαμε. Έχουμε μία πραγματικά ιδιαίτερη σχέση, μιλάμε για πράγματα που δεν μπορεί να μιλήσει με κανέναν άλλο», πρόσθετε. Φυσικά, όπως κάθε τι που λέει ο πρίγκιπας Harry μετά την αποχώρησή του από τη βασιλική οικογένεια το 2020, έτσι κι αυτές οι δηλώσεις αναλύθηκαν όσο δεν πάει και από κάποιους ερμηνεύτηκαν ως υπονοούμενο ότι η βασίλισσα δεν είχε «σωστούς ανθρώπους» γύρω της.

Η σχέση τους, που παρέμεινε αναλλοίωτη στον χρόνο και τα εμπόδια, εκφράζεται μέσα από το παρακάτω video που έχει γίνει viral στο TikTok τις ώρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. H ίδια άλλωστε το είχε πει την περίοδο του Megxit, ότι ο πρίγκιπας Harry θα παρέμενε πάντα ένα «πολύ αγαπημένο» μέλος της οικογένειάς της.

Τις ίδιες ώρες στο Twitter έχει αναζωπυρωθεί η διαμάχη μεταξύ εκείνων που στηρίζουν τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle στην απόφασή τους να ζήσουν μακριά από τα πρωτόκολλα και τις αγκυλώσεις της μοναρχίας και εκείνους που τους θεωρούν τουλάχιστον «προδότες» για την ίδια απόφαση. Τα tweets στα οποία ούτε λίγο ούτε πολλοί οι χρήστες κατηγορούν τους Sussexes για τον χαμό της βασίλισσας Ελισάβετ είναι αρκετά.

«Ο πρίγκιπας Harry θα έπρεπε να ντρέπεται που υπέβαλε τη βασίλισσα Ελισάβετ στο δράμα με τη Meghan Markle στα τελευταία χρόνια της ζωής της. Αν ήμουν η Ελισάβετ δεν θα την ήθελα στην κηδεία μου», έγραψε κάποιος.

«Να συγχωρήσει ο Θεός τον Harry και τη Meghan που προκάλεσαν στη βασίλισσα τόσο πολύ πόνο γιατί εγώ δεν θα το κάνω», ήταν ένα ακόμα tweet.

«Πόση ώρα θα περάσει για να οικειοποιηθεί η Meghan τον θάνατο της βασίλισσας και να το γυρίσει στον εαυτό της; Η ακόμα καλύτερα να μιλήσει για ρατσισμό επειδή ο Harry δεν γίνεται βασιλιάς;», συνέχισε άλλο tweet.

Φυσικά υπήρξαν και κάποιες φωνές λογικής σε αυτή την νέα μάχη του Twitter.

«Αν πλημμυρίζεις τα social media με σχόλια για το πώς ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle οδήγησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ να έχει στρες και κακή υγεία, αλλά δεν αναφέρεσαι στον πρίγκιπα Andrew, προφανώς έχεις μασήσει στην καμπάνια μίσους των βρετανικών Media εναντίον τους», έγραψε κάποιος.

«Αν γράφετε tweets που κατηγορούν τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle για την υγεία της βασίλισσας αφήστε με να σας υπενθυμίσω ότι α) είναι 96 ετών και β) πρίγκιπας Andrew», ανέφερε ένα ακόμα.

«Λέει πολλά γι’ αυτή τη χώρα που η Meghan δέχεται κατηγορίες ότι φταίει για την κακή υγεία της βασίλισσας περισσότερο από το γεγονός ότι είναι 96 ετών. Ο γιος της, Andrew κατηγορήθηκε για παιδοφιλία (και η βασίλισσα πλήρωσε την κατήγορο), αλλά η Meghan φταίει. Ειλικρινά δεν μου φαίνεται σωστό», σημείωσε κάποιος άλλος.

«Νιώθω σαν να τελειώνει μία εποχή. Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε. Το BBC News είναι μαύρο. Η βασίλισσα αγαπήθηκε από εκατομμύρια κι ήταν πηγή παρηγοριάς για πολλούς. Η μακρά βασιλεία της θα έπρεπε να τιμάται κι όχι να επισκιάζεται από κουτσομπολιά για τη βασιλική οικογένεια ή κατηγορίες για τον Harry και τη Meghan. Ήταν 96. Αφήστε την να αναπαυθεί ειρηνικά», τόνισε ένας χρήστης του Twitter εκφράζοντας (ελπίζουμε) πολλούς περισσότερους.