ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Η απλή συνήθεια για θετική ενέργεια στο σπίτι

Istock

Στο Φενγκ Σούι υπάρχουν πολλά «κόλπα» και πολύτιμα tips για να προσελκύσεις θετική ενέργεια. Σε αυτό το άρθρο θα σου αποκαλύψω ακόμα έναν και δεν έχει να κάνει με χωροταξικούς κανόνες μέσα στο σπίτι ή αντικείμενα, που πρέπει να ξεφορτωθείς -ή και να προσθέσεις.

Εδώ θα μιλήσουμε για ένα Φενγκ Σούι ritual που πρέπει να ακολουθείς κάθε 9 μέρες, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο The Spruce για να διασφαλίσεις την ανεμπόδιστη ροή της θετικής ενέργειας μέσα στο σπίτι σου.

Φενγκ Σούι: Αυτή είναι η πολύ απλή κίνηση που πρέπει να κάνεις κάθε 9 μέρες για να «κλειδώσεις» τη θετική ενέργεια

Υπάρχει, λοιπόν, μια πολύ απλή κίνηση, που πρέπει να κάνεις κάθε 9 μέρες για να εξασφαλίσεις ότι η θετική ενέργεια θα ρέει ανεμπόδιστη σε όλους τους χώρους του σπιτιού σου. Εάν δεν το κάνεις, υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρεις την ενέργεια (και την τύχη σου). Τι είναι αυτό για το οποίο μιλάμε;

Η εξώπορτα του σπιτιού σου, η οποία θεωρείται το στόμα του Τσι (Qì), η πύλη της θετικής ενέργειας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, πρέπει να ανοίγει κάθε 9 μέρες. Αν και είναι καλύτερο η εξώπορτα να ενεργοποιείται σε καθημερινή βάση (που λογικά ενεργοποιείται μιας και κάπως θα πρέπει να βγαίνεις από το σπίτι), και κάθε τότε να το κάνεις, είναι μια χαρά.

Τι πρέπει να κάνεις; Μπες, βγες και ξαναμπές τουλάχιστον μια φορά. Κάντο μέρος της ρουτίνας σου και η θετική ενέργεια θα πλημμυρίσει το σπίτι σου.

Σημαντικό μέρος της εν λόγω ρουτίνας αποτελεί και το επίπεδο οργάνωσης εκεί. Η ακαταστασία σίγουρα δεν βοηθάει. Οτιδήποτε τοποθετείς πίσω από την κύρια είσοδο του σπιτιού σου και εμποδίζει το άνοιγμά της τουλάχιστον 90 μοίρες, εμποδίζει τη θετική ενέργεια να εισέλθει στο σπίτι σου.

Δηλαδή ακόμα κι αν έχεις τοποθετήσει μια κρεμάστρα τοίχου για να τακτοποιήσεις τσάντες, ζακέτες και μπουφάν με το που μπαίνεις στο σπίτι, αλλά εμποδίζει την πόρτα να ανοίξει τουλάχιστον 90 μοίρες, δεν είναι καλό Φενγκ Σούι. Κάτι τέτοιο, όχι μόνο περιορίζει την ενέργεια qi σε ενεργειακό επίπεδο, αλλά δυσκολεύει την είσοδο στο σπίτι σου σε πρακτικό επίπεδο.