ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Αυτά είναι τα 3 πιο τυχερά φυτά εσωτερικού χώρου για το 2024

Unsplash

Ορισμένα φυτά είναι «προικισμένα» με έξτρα ευεργετικές ιδιότητες εκτός από το να διακοσμούν το σπίτι μας, να του δίνουν φυσική χρωματική ζωντάνια και να φιλτράρουν τον αέρα. Σύμφωνα με τα όσα λέει το Φενγκ Σούι, ορισμένες από τις αγαπημένες μας πρασινάδες φέρουν καλή τύχη και ευημερία, ενώ ταυτόχρονα προωθούν τη ροή της θετικής ενέργειας στον χώρο που θα τοποθετηθούν.

Τη γενική λίστα με τα φυτά-μαγνήτες θετικής ενέργειας, μπορείς να την τσεκάρεις κάνοντας κλικ εδώ. Την ειδική λίστα με τα φυτά που θα φέρουν πλούτο, υγεία και αγάπη το 2024 -σύμφωνα με το Φενγκ Σούι φυσικά- την τσεκάρεις συνεχίζοντας να διαβάζεις το άρθρο.

Φενγκ Σούι: Αυτά είναι τα 3 πιο τυχερά φυτά εσωτερικού χώρου για το 2024

Όσο πλησιάζουμε στο Έτος του Ξύλινου Δράκου (Year of the Wood Dragon) που θεωρείται μια χρονιά ανάπτυξης, προόδου και αφθονίας, η λίστα με τα πιο τυχερά και ευοίωνα φυτά για το 2024 έχει ήδη διαμορφωθεί. Τα φυτά-μαγνήτης θετικής ενέργειας για το νέο έτος, λοιπόν, είναι τα εξής:

Lucky Bamboo

Το Lucky bamboo συνδέεται για το νέο έτος με τη θετική ενέργεια, την ευημερία και την αρμονία στον προσωπικό μας χώρο. Ανάλογα με τον αριθμό των μίσχων που έχει, ενισχύει και διαφορετικούς τομείς της ζωής. Μαθαίνεις περισσότερα για τον αριθμό των lucky bamboo και τη σημασία τους στο Φενγκ Σούι εδώ.

Σημεία τοποθεσίας ανάλογα με τον τομέα της ζωής που θέλεις να ενισχύσεις:

  • Ανατολικά, νοτιοανατολικά & νότια: Υγεία, πλούτος, φήμη.

Unsplash

Παχίρα

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στο Φενγκ Σούι. Το δέντρο του χρήματος μπορεί να προσελκύσει πλούτο, ευημερία και καλή τύχη στο σπίτι ή στο γραφείο. Κάθε στέλεχός της αποτελείται από 5 φύλλα που συμβολίζουν την ανάπτυξη και τη ζωντάνια ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύουν τα 5 στοιχεία του Φενγκ Σούι. Για τον λόγο αυτό, ως φυτό, έχει τη δύναμη να εξισορροπήσει αυτά τα στοιχεία (του ξύλου, της φωτιάς, της γης, του μετάλλου και του νερού), δημιουργώντας έναν πιο αρμονικό και ισορροπημένο περιβάλλον. Ο πλεγμένος της κορμός συμβολίζει τη διασύνδεση όλων των ζωντανών όντων.

Σημεία τοποθεσίας ανάλογα με τον τομέα της ζωής που θέλεις να ενισχύσεις:

  • Νοτιοανατολική γωνία στο δωμάτιο: Πλούτος, αφθονία.
  • Ανατολικά: Υγεία, οικογένεια.
  • Νοτιοδυτικά: Έρωτες, σχέσεις.
  • Βόρεια: Kαριέρα, επιτυχία.
  • Απόφυγε να τοποθετήσεις το συγκεκριμένο φυτό στις νότιες περιοχές του σπιτιού. Αυτό μπορεί να εκτοξεύσει την ενέργεια της φωτιάς και να «κάψει» τα χρήματά σου. Θα πρέπει, επίσης, να αποφύγεις να το τοποθετήσεις στο μπάνιο, την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο, καθώς πρόκειται για ιδιωτικά μέρη χαμηλής ενέργειας.

φυτά φενγκ σούι 2024 Unsplash

Φενγκ Σούι: Κρασούλα

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τα φύλλα της κρασούλας συμβολίζουν τον πλούτο σε γενικά πλαίσια.

Σημεία τοποθεσίας ανάλογα με τον τομέα της ζωής που θέλεις να ενισχύσεις:

  • Νοτιοανατολικα: Αφθονία
  • Νότια: Φήμη, επιτυχία.
  • Πάνω στο γραφείο ή το περβάζι: Έμπνευση, δημιουργικότητα, αισιοδοξία.

φυτά φενγκ σούι 2024 Unsplash