ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Εβελίνα Παπούλια σε Φαίη Σκορδά: «Με εξέθεσες. Προσεβλήθην πάρα πολύ»

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Ένα «θερμό επεισόδιο» εκτυλίχτηκε στον αέρα της εκπομπής «Πρωινό του ΑΝΤ1. Το θέμα της ημέρας, όπως καταλαβαίνεις, ήταν οι κατηγόριες που διατυπώθηκαν αρχικά από τη Ζέτα Δούκα και στη συνέχεια και από την Κατερίνα Γερονικολού (ακολούθησε και η περίπτωση της Ευδοκίας Ρουμελιώτη), στον Γιώργο Κιμούλη για λεκτική και ψυχολογική βία. Μία από τις ηθοποιούς που έχουν συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, είναι και η Εβελίνα Παπούλια.

Η Εβελίνα Παπούλια ρωτήθηκε για τα τεκαινόμενα του τελευταίου 24ωρου στην εκπομπή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελληνικός». Απόσπασμα της εκπομπής μεταδόθηκε από το Πρωινό και κατά τη διάρκειά του παρενέβη και το «έκοψε» στον αέρα η Φαίη Σκορδά.

«Εγώ τους ξέρω και τους δύο, και την Ζέτα και τον Γιώργο. Δεν έχω να πω κάτι. Αν πω κάτι για τον Γιώργο θα είναι σαν να αναιρώ αυτά που λέει η Ζέτα, αν πω κάτι για την Ζέτα θα αναιρέσω αυτά που είπε ο Γιώργος. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα είναι εντελώς δικά τους, δηλαδή είναι κάτι πολύ προσωπικό, είναι προσωπική η διαδρομή. Εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανέναν από τους δύο, οπότε δεν έχω κάτι που να μου έχει συμβεί χοντρό», σημείωσε η Εβελίνα Παπούλια «Τα θεωρώ κακές στιγμές. Γενικά είμαι από τους ανθρώπους που δεν αφήνω πολλά περιθώρια, η αντοχή μου φτάνει στις 2 επιθέσεις. Θα το πάω λίγο πιο πίσω το πράγμα γιατί έχω μεγαλώσει στρατιωτικά, ήμουν χορεύτρια κλασικού με μια πολύ δύσκολη δασκάλα, την πιο σκληρή δασκάλα που υπήρχε. Εγώ την λάτρευα, δεν έχει σημασία και ήταν όλο αυτό στο πλαίσιο της πειθαρχίας», ακουγόταν να προσθέτει η Εβελίνα Παπούλια, όταν η Φαίη Σκορδά παρενέβη και ζήτησε να σταματήσει να παίζει το απόσπασμα της συνέντευξής της.

«Ωραία, καταλάβαμε τη θέση της κα Παπούλια», είπε φανερά εκνευρισμένη η Φαίη Σκορδά. «Το έκοψα γιατί δεν είναι της παρούσης αυτή τη στιγμή. Πιστεύει ότι το να σε προσβάλλει κάποιος και το να σε ταπεινώσει είναι στο πλαίσιο της διδασκαλίας, η Εβελίνα Παπούλια που την αγαπώ πολύ. Είναι μια θέση, τη σέβομαι, έχει μια συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία αλλά τη συγκεκριμένη μέρα δεν χωρούν τέτοιου είδους τοποθετήσεις», είπε η Φαίη Σκορδά. «Ας αφήσουμε το χώρο σε κάποιους ανθρώπους που πήραν μετά από τόσα χρόνια την απόφαση να μιλήσουν για να ανοίξουν, να καθαρίσουν και να ξεβρωμίσουν το τοπίο και αυτές οι θέσεις είναι σεβαστές, αλλά δευτερεύουσας σημασίας για μένα», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

Λίγα λεπτά μετά η Εβελίνα Παπούλια σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο Πρωινό σημείωσε μιλώντας στη Φαίη Σκορδά: «Επειδή σε εκτιμώ κι εκτιμώ και τον Γιώργο και όλους εσάς, θα ήθελα να πω ότι με εξέθεσες έτσι όπως πέρασες τα λόγια μου στον αέρα και λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Εγώ το μοναδικό πράγμα που είπα είναι ότι αγαπώ και τη Ζέτα και είναι φίλη μου και ο Γιώργος και δεν θέλω να πάρω καμία θέση. Αυτό ήταν πάρα πολύ άσχημο και αυτό που είπες ότι δεν είναι της παρούσης, τι δεν είναι της παρούσης; Εγώ είπα ότι τα πράγματα αυτά τώρα δεν γίνονται, αλλά στο παρελθόν γίνονταν. Ακόμα και ο Κουν εξευτέλιζε τους ηθοποιούς και ήταν σαν μια μέθοδος διδασκαλίας και το έχω νιώσει κι εγώ μέσω του χορού. Δεν είπα ότι είναι σωστό», σημείωσε θιγμένη η Εβελίνα Παπούλια.

«Αυτό είπα, ότι τώρα πια αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ναι γλυκιά μου είναι κιτρινισμός αυτό το πράγμα. Δεν το άφησες να ακουστεί όλο το απόσπασμα», είπε στη συνέχεια η Εβελίνα Παπούλια στη Φαίη Σκορδά. Η παρουσιάστρια, επανέλαβε την θέση της ότι η άποψη αυτή είναι σεβαστή αλλά ένιωθε ότι δεν αρμόζει στην συγκεκριμένη ημέρα.

«Υπάρχει μία τεράστια διαφορά, το πώς μιλάει ο ένας με τον άλλο, είναι ένα κομμάτι πολύ προσωπικό. Η βία είναι ένα άλλο κομμάτι. Δεν μίλησα για βία, δεν αναφέρθηκα καν σε αυτό το κομμάτι στη Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη. Είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω θέση σε αυτό γιατί δεν μου αρμόζει», τόνισε στη συνέχεια η Εβελίνα Παπούλια. «Με ρωτάτε αν η εξουσία διαφθείρει;» αναρωτήθηκε όταν οι παρουσιαστές της ζήτησαν να τοποθετηθεί γενικά για την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων στον χώρο του θεάτρου. «Ναι, διαφθείρει η εξουσία, αλλά είναι καθαρά στον χαρακτήρα του καθενός, και στα όρια του κάθε σκηνοθέτη. Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κάτι για το γεγονός. Είναι ένα τραγικό γεγονός σε όποιον και αν έχει συμβεί».

«Δεν θα βγω από κοντά και βγήκα τώρα, απλά γιατί προσεβλήθην πάρα πολύ», ξεκαθάρισε η Εβελίνα Παπούλια.

Η ανάρτηση του πρώην συζύγου της Εβελίνας Παπούλια, Γιώργου Λιαντού για τους «Μαρκησίους του θεάτρου»

Στο ζήτημα της λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας στον χώρο του θεάτρου, τοποθετήθηκε μέσα Facebook νωρίτερα σήμερα ο πρώην σύζυγος της Εβελίνας Παπούλια και πατέρας της κόρης της, Αφροδίτης, Γιώργος Λιαντός. Ο ηθοποιός μίλησε για «Μαρκήσιους του θεάτρου». «Αυτοί οι άνθρωποι στον χώρο του θεάτρου που συμπεριφέρονται ως Μαρκήσιοι ντε Σαντ σε αγελαδινό οίστρο, βρίσκουν άλλοθι και πατάνε πάνω σε βαθιά εδραιωμένες κοινωνικές αντιλήψεις. Πατούν επίσης πάνω στην ομερτά της ανάγκης και των στεγανών του συγκεκριμένου χώρου. Ο αγώνας κατά αυτών των αντιλήψεων είναι ένα παιχνίδι ελευθερίας και φόβου. Είναι θέμα δημοκρατίας και δεν υπερβάλω καθόλου», ανέφερε στη μακροσκελή του ανάρτηση που μπορείς να διαβάσεις παρακάτω.

– Μαρκήσιοι του θεάτρου .Αυτοί οι άνθρωποι στον χώρο του θεάτρου που συμπεριφέρονται ως Μαρκήσιοι ντε Σαντ σε…Δημοσιεύτηκε από George Liantos στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021