ΜΟΥΣΙΚΗ

Blackpink: Το μεγαλύτερο γυναικείο μουσικό γκρουπ στον κόσμο σπάει συνέχεια ρεκόρ αν και μόλις έβγαλε τον πρώτο δίσκο

Αν είσαι εξοικειωμένη με την κορεάτικη μουσική, και πιο συγκεκριμένα με την Κ-pop, το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις ήδη ακούσει τις Blackpink, που αποτελούν το αντίπαλον δέος των “BTS”.

Η αλήθεια είναι ότι η K-pop έχει βρει υποστηρικτές σε μικρές κυρίως ηλικίες. Και είναι λογικό αν σκεφτείς ότι ο όρος girl band ήταν κάτι που κι εμείς υποστηρίζαμε με πάθος (Hi-5 μάς λείπετε). Αυτό όμως που έχει συμβεί με την κορεάτικη μουσική, έχει αλλάξει τα δεδομένα παγκοσμίως. Και οι Blackpink το αποδεικνύουν περίτρανα.

Το ντεμπούτο των Blackpink

Μπορεί να υπάρχει στο Netflix ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Blackpink: Light Up the Sky”, αλλά η αλήθεια είναι ότι το συγκρότημα μόλις κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο “The Album”. Και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Οι Blackpink δημιουργήθηκαν το 2016, όπου και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε συνέντευξη Τύπου από την εταιρία YG Entertainment.

Οι Blackpink σπάνε απανωτά ρεκόρ

Είναι τρομερό πώς έχουν καταφέρει να σπάσουν τόσα ρεκόρ, αν και το πρώτο τους album μόλις κυκλοφόρησε. Το τραγούδι τους “How You Like That”, έγινε το videoclip με τα περισσότερα views σε 24 ώρες (86,3 εκατομμύρια), είναι το βίντεο με τα περισσότερα views ever και φυσικά έσπασε το ρεκόρ στην K-pop. Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή. Καταλαμβάνουν συνέχεια υψηλές θέσεις στο μουσικό Billboard.

Έχουν ήδη συνεργαστεί με τη Lady Gaga, τη Selena Gomez και την Dua Lipa με ένα τραγούδι που σίγουρα έχεις ακούσει στο ραδιόφωνο. Και αυτό λέει πολλά για τη δύναμη της K-pop.

To ντοκιμαντέρ του Netflix

Στο ντοκιμαντέρ που είναι διαθέσιμο από τις 14 Οκτωβρίου, βλέπουμε τη ζωή της μπάντας αλλά και ατομικές συνεντεύξεις για τη ζωή τους. Οι Jisoo, Jennie, Lisa και Rose δημιουργήθηκαν στη Νότιο Κορέα αλλά έχουν διαφορετικά backgrounds. Καθεμία έχει το στιλ και την προσωπικότητά της. Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2016, αλλά οι οντισιόν και η προετοιμασία είχαν ξεκινήσει από το 2009. Κάποια κορίτσια ήταν ανήλικα όταν προετοιμάζονταν σκληρά για να γίνουν οι “Blackpink”. Οι ατελείωτες πρόβες, ο αποχωρισμός από τις οικογένειές τους, η κριτική. Η μοναξιά που νιώθουν τώρα ως παγκόσμιες stars αλλά και η θυσία της προσωπικής ζωής.